Pierwsze mi się najbardziej widzi.Trzecie też. Niebieskość pasuje, robi zimne wrażenie.
Pierwsze mi się najbardziej widzi.Trzecie też. Niebieskość pasuje, robi zimne wrażenie.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Hej,
Czy przeszedł bez echa? Może po prostu został przyjęty milcząco - ale nie bez powodu jest tu kwestia samych zdjęć - nawet, jeśli maja pokazywać syf na rzece, coś, co wcale rzadkie nie jest, to fajnie byłoby, jakby były dobre - a nie tylko czarnobiałe. Przecież to pierwsze to aż kipi potencjałem, ale moim zdaniem niewyorzystanym.
pozdrawiam,
Ahutta, możesz mu o tym napisać - niczym w galerii czy innych wątkach.
Autor może dopytać jeśli czuje taką potrzebę, rozumiem, że ty czujesz ją za autora ?
Pytanie: Czy brak komentarza jest informacją?
Moim zdaniem jest, nie jest to konstruktywna informacja, ale informacją jest.
Poza tym autor (autorzy) w zdecydowanej większości przypadków WIEDZĄ. Jest też ta pozostała część - którzy nie wiedzą, albo udają że nie wiedzą, albo brną w zaparte. Właśnie ta "Mniejszość" jest po prostu tak sprytnie porozstawiana w świecie(każdym z równoległych), że po prostu często na nią wpadasz, ale jednak to mniejszość![]()
Jako, że to moich zdjęć dotyczy czuję się zobowiązany odpowiedzieć.
W moim wątku zasadniczo brak komentarzy.
I tak i nie. Ja to odczytuję - ani dobrze ani źle.
Może i jestem takim zapartym typem, ale jakoś nikt mi o tym jeszcze nie napisał.
Peterq,
Robię tu OT w danym wątku, ale chciałbym zaznaczyć, ze twój post jest w formie oznajmującej - jeśli się nie mylę - jakkolwiek piszesz co następuje:
Czyli po prostu oznajmiasz, ze chcesz pokazać to, co chcesz pokazać, ze cię to zasmuca, a że zdjęcia nie wywołują komentarza - to 'jakaś', fakt że mierna, informacja jest.. A że to raport o stanie Wisły - to z treścią wpisuje się znakomicie.Pozwolę sobie dziś pokazać Wisłę trochę inaczej...
Byłem dziś nad Wisłą bardziej przypadkiem niż celowo. W okolicy, której mieszkam nie mam, jak większość z Was, wspaniałej, majestatycznej rzeki. Mam za to rzeczkę, coś, co czasem bardziej przypomina ściek niż królową polskich rzek... Ale nie tracę nadziei, że kiedyś znajdę piękne wiślane miejsca...
Komentować konstruktywnie zdjęcia - to dość niewdzięczna rola - każdy z nas ma swoje, subiektywne odczucia i czasem się nimi dzieląc, dostaje po nosiea potem już mu się nie chce, lub też po prostu brakuje czasu, żeby powiedzieć że zdjęcia są złe ponieważ...
Na pewno wszyscy z nas zauważyliśmy, że jak ktoś napisze - Fajne zdjęcie! - TO nikt nie pyta, dlaczego mu sie podoba, ale jak napiszesz komuś - słabo - to od razu - a dlaczego? I wówczas, przy skądinąd rozłożeniu 80/20 gdzie 80 to raczej zdjęcia nieudane - brakuje czasu, żeby wyrazić swoją op[inię dlaczego - i dlatego "większość" woli nie pisać w ogóle
Co do samych zaś zdjęć - elementy syfu są, zanieczyszczenie pokazane - ale czy nie można było spróbować zrobić z tego ujęcia jak do pięknego pejzażu, w którym włąśnie te elementy tak bardzo kontrastują? byłaby cała opowieść, a tak jest co jest.
To coś - krzesło/taczko coś - samo w sobie jest ciekawym elementem, ale ot tak cyknięte - BW fajne, to jednak kadr mi osobiście się nie podoba, treść którą można by jeszcze wycisnąć - gdzieś odpłynęła.
pozdrawiam,