Strona 84 z 103 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1025

Wątek: Raport o stanie Wisły

| OlyJedi Awatar nevra
    Mieszka w
    Vratislavia
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Odp: Raport o stanie Wisły

Pierwsze mi się najbardziej widzi. Trzecie też. Niebieskość pasuje, robi zimne wrażenie.
    E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
    http://www.bociany.org.pl :
    kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria

Nad Wisłą w Warszawie wielkie NIC. Nie ma śniegu (reszteczki mizerne), nie ma zieleni. Ptaków mało. Warszawski splin.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P2230429.JPG
Wyświetleń:	295
Rozmiar:	492,2 KB
ID:	111389Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2m.jpg
Wyświetleń:	307
Rozmiar:	398,7 KB
ID:	111390Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4a.jpg
Wyświetleń:	311
Rozmiar:	755,0 KB
ID:	111391Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P2230420.JPG
Wyświetleń:	308
Rozmiar:	314,4 KB
ID:	111392Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P2230423.JPG
Wyświetleń:	316
Rozmiar:	398,1 KB
ID:	111393

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Pozwolę sobie dziś pokazać Wisłę trochę inaczej...

Byłem dziś nad Wisłą bardziej przypadkiem niż celowo. W okolicy, której mieszkam nie mam, jak większość z Was, wspaniałej, majestatycznej rzeki. Mam za to rzeczkę, coś, co czasem bardziej przypomina ściek niż królową polskich rzek... Ale nie tracę nadziei, że kiedyś znajdę piękne wiślane miejsca...
    Trochę szkoda, że ten wpis przeszedł bez echa. Łatwo się zachwycać pięknymi obrazkami. Trochę trudniej pochylić nad szarą rzeczywistością.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Trochę szkoda, że ten wpis przeszedł bez echa. Łatwo się zachwycać pięknymi obrazkami. Trochę trudniej pochylić nad szarą rzeczywistością.
    Zawsze można utworzyć wątek "Raport o Stanie Wisły - historia brzydoty"

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria

Hej,

Czy przeszedł bez echa? Może po prostu został przyjęty milcząco - ale nie bez powodu jest tu kwestia samych zdjęć - nawet, jeśli maja pokazywać syf na rzece, coś, co wcale rzadkie nie jest, to fajnie byłoby, jakby były dobre - a nie tylko czarnobiałe. Przecież to pierwsze to aż kipi potencjałem, ale moim zdaniem niewyorzystanym.

pozdrawiam,

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Sawa Zobacz posta
    jakby były dobre - a nie tylko czarnobiałe. Przecież to pierwsze to aż kipi potencjałem, ale moim zdaniem niewyorzystanym
    Tylko skąd autor ma o tym wiedzieć?

Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria

Ahutta, możesz mu o tym napisać - niczym w galerii czy innych wątkach.
    Autor może dopytać jeśli czuje taką potrzebę, rozumiem, że ty czujesz ją za autora ?

Pytanie: Czy brak komentarza jest informacją?
    Moim zdaniem jest, nie jest to konstruktywna informacja, ale informacją jest.

Poza tym autor (autorzy) w zdecydowanej większości przypadków WIEDZĄ. Jest też ta pozostała część - którzy nie wiedzą, albo udają że nie wiedzą, albo brną w zaparte. Właśnie ta "Mniejszość" jest po prostu tak sprytnie porozstawiana w świecie(każdym z równoległych), że po prostu często na nią wpadasz, ale jednak to mniejszość

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria

Jako, że to moich zdjęć dotyczy czuję się zobowiązany odpowiedzieć.
    Autor może dopytać jeśli czuje taką potrzebę, rozumiem, że ty czujesz ją za autora ?
    W moim wątku zasadniczo brak komentarzy.

I tak i nie. Ja to odczytuję - ani dobrze ani źle.

Poza tym autor (autorzy) w zdecydowanej większości przypadków WIEDZĄ. Jest też ta pozostała część - którzy nie wiedzą, albo udają że nie wiedzą, albo brną w zaparte. Właśnie ta "Mniejszość" jest po prostu tak sprytnie porozstawiana w świecie(każdym z równoległych), że po prostu często na nią wpadasz, ale jednak to mniejszość
    Może i jestem takim zapartym typem, ale jakoś nikt mi o tym jeszcze nie napisał.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Tylko zauważ, że zdjęcie pokazujące coś ładnego, mające pozytywne przesłanie łatwiej się komentuje. I w większości przypadków komentarz się pojawia.

PS.
    Żeby nie było, nie mam zamiaru tu robić za czyjegokolwiek adwokata

Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria

Peterq,

Robię tu OT w danym wątku, ale chciałbym zaznaczyć, ze twój post jest w formie oznajmującej - jeśli się nie mylę - jakkolwiek piszesz co następuje:

Pozwolę sobie dziś pokazać Wisłę trochę inaczej...

Byłem dziś nad Wisłą bardziej przypadkiem niż celowo. W okolicy, której mieszkam nie mam, jak większość z Was, wspaniałej, majestatycznej rzeki. Mam za to rzeczkę, coś, co czasem bardziej przypomina ściek niż królową polskich rzek... Ale nie tracę nadziei, że kiedyś znajdę piękne wiślane miejsca...
    Czyli po prostu oznajmiasz, ze chcesz pokazać to, co chcesz pokazać, ze cię to zasmuca, a że zdjęcia nie wywołują komentarza - to 'jakaś', fakt że mierna, informacja jest.. A że to raport o stanie Wisły - to z treścią wpisuje się znakomicie.

Komentować konstruktywnie zdjęcia - to dość niewdzięczna rola - każdy z nas ma swoje, subiektywne odczucia i czasem się nimi dzieląc, dostaje po nosie a potem już mu się nie chce, lub też po prostu brakuje czasu, żeby powiedzieć że zdjęcia są złe ponieważ...
    Na pewno wszyscy z nas zauważyliśmy, że jak ktoś napisze - Fajne zdjęcie! - TO nikt nie pyta, dlaczego mu sie podoba, ale jak napiszesz komuś - słabo - to od razu - a dlaczego? I wówczas, przy skądinąd rozłożeniu 80/20 gdzie 80 to raczej zdjęcia nieudane - brakuje czasu, żeby wyrazić swoją op[inię dlaczego - i dlatego "większość" woli nie pisać w ogóle

Co do samych zaś zdjęć - elementy syfu są, zanieczyszczenie pokazane - ale czy nie można było spróbować zrobić z tego ujęcia jak do pięknego pejzażu, w którym włąśnie te elementy tak bardzo kontrastują? byłaby cała opowieść, a tak jest co jest.
    To coś - krzesło/taczko coś - samo w sobie jest ciekawym elementem, ale ot tak cyknięte - BW fajne, to jednak kadr mi osobiście się nie podoba, treść którą można by jeszcze wycisnąć - gdzieś odpłynęła.

pozdrawiam,