pooglądałem i muszę przyznać, że zdjęcia mi się bardzo podobają, szczególnie to drugie z ostatniej wrzuty. Może zacznij numerować zdjęcia, będzie się łatwiej odnosić z komentarzami do konkretnych obrazów.
pooglądałem i muszę przyznać, że zdjęcia mi się bardzo podobają, szczególnie to drugie z ostatniej wrzuty. Może zacznij numerować zdjęcia, będzie się łatwiej odnosić z komentarzami do konkretnych obrazów.
Racja od następnych wstawek każda fota będzie miała swój numer. Bo już tracę rachubę hehe![]()
to ostatnie bije kolorami po oczach, szczególnie w zestawieniu z dwoma poprzednimi, jako seria nie bardzo, a każde z osobna ciekawepzdr
Cześć, przeglądam twój wątek i też postanowiłem napisać coś od siebie. Co do pytania które zadałeś w pierwszym poście wydaje mi się że najtrudniej fotografować coś co się bardzo dobrze zna. Ciężko jest zobaczyć coś nowego i ciekawego w miejscu które znasz od stu lat. Ja mieszkam w na wsi i myślę że wielu forumowiczów dało by się pokroić za takie plenery. A ja mam już tego dość i na foty wole jeździć w miasto.
Wszedłem w wątek licząc na więcej zdjęć tych łódzkich "betonowych osiedli" chciałem zobaczyć szarość i brud bo tak wyobrażam sobie Łódź znając ją z piosenek Cool Kids of Death
Pozdrawiam
Jeśli mam być szczery, to masz "zamglony" obraz Łodzi. Kontrastów, szarości i brudu jest tu mnóstwo, jak wszędzie. Nie sądze jednak aby to miasto musiało mieć kompleksy wobec innych części Polski.
A jakbyś chciał sprawdzić, to ja to chętnie udowodnię![]()
Masz racje, mój obraz tego miasta jest zamglony ale bierze się to stąd jak jest ono kreowane w Polsce. Z jednej strony brud, syf i to jak sam je przedstawiasz w swoim opisie "miasto bezprawia" a z drugiej Łódź pokazana jest jako miejsce inspirujące i kreatywne (np. Off Piotrkowska)
Fajnie że chcesz to zmieniać pokazując plusy tego miasta i chętnie zobaczę "dowody" o których mówisz![]()
Autor tego wątku, którego miałem okazję poznać w ruinach przędzalni Grohmana, może się stać wkrótce świetnym foto- promotorem Łodzi, lepszym ode mnie. Jak coś więcej chcesz zobaczyć o Łodzi, mogę Ciebie tylko zaprosić na łódzkie wątki, autorów mozesz wybrać sam![]()
Nawiązując do wypowiedzi Bikera, bardzo dziękuje za motywujący komentarz.
Jeśli chodzi o promowanie Łodzi, to rzeczywiście szary beton ma również to piękne oblicze.
Postaram się w kolejnych wstawkach zaprezentować go pozytywnie.
Wg mnie jedną z ciekawych inicjatyw są tzw murale, oto garstka z nich jakie zdążyłem dziś wyłapać w łódzkim śródmieściu
15-23
![]()
Młodych ludzi z ambicjami trzeba wspierać gdzie się da, żeby coś mądrego w tym kraju zachować. Fajne te fotki, ja też sie tam wybiorę. Widać u Ciebie fajny zapał do focenia. Brawo, foć, eksperymentuj i wstawiaj następne.![]()
Codziennie patrze w okno kiedy w końcu niebo się wyłoni z tego "mleka" które mamy cały czas.
Jak już tak się stanie to zaczynam focić na całego
Szkoda tylko że u mnie pasja nie łączy się z obowiązkami zawodowymi...