A na tym zdjęciu troszeczkę jaśniejsze szkło
A na tym zdjęciu troszeczkę jaśniejsze szkło
Ostatnio edytowane przez lookee ; 17.01.13 o 09:33
Podoba mi się Twój wątek. Sam jestem na etapie uczenia się zdjęć studyjnych i kompletowania sprzętu. Fajnie, że opisujesz ustawienia jakich dokonujesz. Ciekawy wątek, będę zaglądał.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dziękuję. Na razie bawię się z plexi...niestety u mnie strasznie się kurzy i bardzo nie ładnie to wygląda na zdjęciach.
Co to otoczenia to muszę to ogarnąć...niestety czarnego prześcieradła nie używam![]()
Proszę użytkowników o namiary na program w którym mogę przedstawiać ustawienia oświetlenia (z tego co pamiętam to był zrzut z góry)...- wiem że coś takiego na pewno jest tylko wypadło mi z głowy jak się nazywa
A moderatora o sklejenie dwóch postów
Może nie jest to program, tylko aplikacja na www, ale zawsze coś:
http://strobox.com/create
Strona sama w sobie też ciekawa
Thomasso
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
O świetnie o to chodziło, dzięki.
Będę używał takich schematów od następnych fotek
Hej
bardzo fajny wątek - podobają mi się eksperymenty i obserwowanie postępu w zdjęciach. Z tych, które wrzuciłeś najbardziej mi się podoba zdjęcie nr 2, ciekawa stylizacja.
Co do szkła to faktycznie odbije się w nim wszystko, co jest dookoła. Może warto ustawić obok jakieś niejednolite tło, które na fotografowanym szkle ładnie by się rozłożyło?
Jeżeli chodzi o kurz w pomieszczeniu do pomoże zwiększenie wilgotności. Jakiś nawilżacz wystarczy, dodatkowo możesz rozpylaczem popsikać trochę wodą dookoła. Taki pomysł do sprawdzenia
Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia.
Po dość długiej przerwie coś karnawałowo:
Karnawałowo
Ostatnio edytowane przez Johny_85 ; 26.01.13 o 10:23