Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Olympus PEN E-PL3 Serwis

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus PEN E-PL3 Serwis

Witam wszystkich

to mój pierwszy post na tym forum. Liczę na waszą pomoc i wyrozumiałość.

W sierpniu tego roku stałem się posiadaczem PENa E-PL3 moja radość z bezawaryjnego użytkowania trwała aż do listopada. Na ekranie zaczęły pojawiać się "martwe piksele". Może nie jest to usterka wielkiej wagi ale kupując nowy sprzęt, który jak dla mnie nie jest tani wymagam by był sprawny w 100%. Wysłałem, więc aparat do serwisu, aparat wrócił do mnie niestety problem nie został rozwiązany. W karcie serwisowej widniała informacja "wymiana tylnej części korpusu" jednak to nie rozwiązało mojego problemu. Napisałem, więc do Olympus Polska, zostałem przeproszony oraz zapewniony że przy kolejnej wysyłce aparatu problem zostanie rozwiązany w 100%. Tak też zrobiłem. Po kolejnych dwóch tygodniach aparat do mnie wraca i...? w karcie serwisowej informacja "korekcja ustawiania ostrości" co to ma niby do "wypalonych pikseli" na ekranie? Chyba ktoś próbuje ze mnie zrobić idiotę... Problem ten dokładnie opisałem w formularzu, na ekranie naniosłem oznaczenia gdzie znajdują się "martwe piksele" i nic, nic nie poczyniono by usunąć tą usterkę. Po kolejnej wymianie mailowej, zostałem poproszony o wysyłkę po raz 3! aparatu do serwisu, ponieważ zostanie on wymieniony na "nowy". Obawiam się że aparat zostanie wymieniony na model refabrykowany. Ponieważ analogiczną sytuację do mojej może mieć wielu klientów a ja dostanę egzemplarz, który już ktoś reklamował. Nie rozumiem podejścia do klienta przez firmę Olympus. Uważałem iż ta firma słynie z jakości swoich wyrobów, niestety bardzo się rozczarowałem tym jak traktuję swojego klienta. Może ktoś z was miał podobną sytuację do mojej? Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Pozdrawiam

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-PL3 Serwis

ta firma słynie przede wszystkim z dobrego serwisu

https://forum.olympusclub.pl/threads...-wielkie-brawa.

więc taka historia to raczej nie świadome działanie tylko jakiś bałagan który się gdzies musiał wedrzeć... Ale gdzie i dlaczego - nie wiem.
    Raczej jesli ma zostać wymieniony na nowy to na nowy pewnie zostanie wymieniony. Bo nie nastawiałbym się na sytuację że podczas wymiany na nowy aparat ktoś da Ci aparat używany.

Historia rzeczywiście nieciekawa ale myślę że za 3 cim razem temat zostanie zamknięty... Oby - tego Ci życzę !

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Witaj, jesteś wkurzony, jest to zrozumiałe. Pragnę jednak Cię zapewnić, że Olympus ma jeden z najlepiej działających serwisów (nie chciałbyś być klientem serwisu sONY). Po prostu wyślij i czekaj na wymianę, nawet jeżeli miałby być to model "odświeżony". Najlepszym również zdarzają się wpadki.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Również naczytałem się sporo samych pozytywnych opinii na temat ich serwisu. Dlatego też byłem pewien że usterka zostanie szybko rozwiązana. Problem jednak jest w tym iż obawiam się że dostanę model "po przejściach". Szkoda oddawać aparat który ma ledwo parę miesięcy i nie posiada żadnych śladów użytkowania. Dlatego jestem w kropce...
    Ostatnio edytowane przez srookers ; 27.12.12 o 23:25

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez srookers Zobacz posta
    Również naczytałem się sporo samych pozytywnych opinii na temat ich serwisu. Dlatego też byłem pewien że usterka zostanie szybko rozwiązana. Problem jednak jest w tym że obawiam się że dostanę model "po przejściach". Szkoda oddawać aparat który ma ledwo parę miesięcy i nie posiada żadnych śladów użytkowania. Dlatego jestem w kropce...

jesli przeszkadzają Ci martwe pikselke na wyświetlaczu na tyle aby reklamować sprzęt - co zrozumiałe - kupiłeś chcesz zeby wszystko było cacy -
    odeślij aparat do serwisu. Gorszego nie mają prawa Ci dać i nie sądze aby Ci dali. Dostaniesz pewnie nówkę sztukę - bo nie wiem skąd wizja że bedzie to jakiś "refurbished"...

Jesli masz obiekcje żeby wysyłać aparat do serwisu bo boisz się że ten co dostaniesz będzie w jakimś gorszym stanie i bad pixele Ci nie przeszkadzają - to nie odsyłaj tylko polub te bad pixele.

ja bym odesłał i czekał na nowy. Jedyne co martwi to czas w którym nie ma czym fotografować podczas gdy sprzęt jest w serwisie

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Po co deliberujesz...
    Sytuacja jeszcze nie zaistniala, a juz z fusow wrozysz..
    Marudz wtedy kiedy pomimo wbicia w karte potwierdzenia o wymianie na nowy dostaniesz defakto starego rupiecia.
    Coraz bardziej odjechane tematy powstaja, ciekaw jestem co kolejne dni przyniosa, dobrze ze sie rok konczy...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Po co deliberujesz...
    Sytuacja jeszcze nie zaistniala, a juz z fusow wrozysz..
    Marudz wtedy kiedy pomimo wbicia w karte potwierdzenia o wymianie na nowy dostaniesz defakto starego rupiecia.
    Coraz bardziej odjechane tematy powstaja, ciekaw jestem co kolejne dni przyniosa, dobrze ze sie rok konczy...

pozdro
    Sytuacja jeszcze nie zaistniała racja. Ale przykładowo co się stanie z moim aparatem po wymianie? Zostanie zniszczony/wyrzucony do kosza? Raczej trafi do kogoś innego na wymianę na "nowy". Napisałem tutaj ponieważ chciałem się Was poradzić co dalej zrobić z tym "fantem"

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Ale przykładowo co się stanie z moim aparatem po wymianie?
    A jakie ma to znaczenie? Ty będziesz miał nowy korpus.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Sytuacja jeszcze nie zaistniała racja. Ale przykładowo co się stanie z moim aparatem po wymianie? Zostanie zniszczony/wyrzucony do kosza? Raczej trafi do kogoś innego na wymianę na "nowy".
    Nic bardziej bzdurnego. Tak działają serwisy firmy Gutek i synowie a nie korporacje. Nie rozumiesz jak mały jest koszt tego aparatu w kontekście procedur serwisowych.
    Napisałem tutaj ponieważ chciałem się Was poradzić co dalej zrobić z tym "fantem"
    Poradziliśmy Ci już - ślij do serwisu
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Sytuacja jeszcze nie zaistniała racja. Ale przykładowo co się stanie z moim aparatem po wymianie? Zostanie zniszczony/wyrzucony do kosza? Raczej trafi do kogoś innego na wymianę na "nowy". Napisałem tutaj ponieważ chciałem się Was poradzić co dalej zrobić z tym "fantem"
    Trafi do jakiegoś domu dziecka jako podarunek bo jest uszkodzony i nie nadaje się do naprawy
    albo trafi na przemiał. Nie wiem. różnych rzeczy mógłbym się spodziewać ale nie że trafi z powrotem do innego właściciela serwisowanego sprzętu

Liczysz na to, że dostaniesz używany aparat innego klienta, któremu serwis trzy razy nie naprawił usterki ?

Myślę że czasy kiedy odnosiło się do WSS Społem zepsute jajka a pani odkładała je z powrotem na półkę dawno już minęły