Wstyd się przyznać... Odwiedziłem dziś miejsce, gdzie - wiem, zabrzmi to dziwnie - jako dziecko (!) i nastolatek spędziłem trochę czasu. Nie byłem tu dobre 12-13 lat, a najzabawniejsze jest to, że znajduje się ono kilka kilometrów od miejsca mojego obecnego zamieszkania. Oczywiście, samo "to" miejsce zmieniło się i to bardzo (nie było ochrony, bajorka były inne, inna roślinność). Ale ja też się zmieniłem... i to bardzo. Teraz, z perspektywy czasu mogę powiedzieć - miałem szczęście, że jestem jeszcze w jednym kawałku.
43.
44.
45.
46.
47.
48.
49.
![]()
Fajnie odwiedzić miejsca, po których śmigało się bez zgody rodziców w młodości. Choć patrząc na tabliczkę ostrzegawczą, to wczoraj też tam przebywałeś niezbyt legalnie
![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Co oni tam kopią ? kruszywo, złoto ?![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Powiedzmy, że byłem tam wczoraj "semi" legalnie...
---------- Post dodany o 10:22 ---------- Poprzedni post był o 10:15 ----------
Właściwa nazwa to Zakład Wapienniczy w Płazie, więc nazwa mówi prawie wszystko.
Niestety zakład jest już w likwidacji, ale po wczorajszej wizycie mogę powiedzieć, że jednak coś się tam jednak dzieje...
---------- Post dodany o 10:57 ---------- Poprzedni post był o 10:22 ----------
To co pokazałem to tylko część wyrobiskowa. Sam zakład jest zacny do focenia, w większości nieczynny. Szukam możliwości legalnego wejścia na jego teren.
Przypomina Dolomity na granicy Bytomia i Tarnowskich Gór.
The question is, who cares?
Popatrz, dzięki dyspucie w wątku o Wisły stanie trafiłem tutaj.
Z racji mojego skrzywienia podobają mi się ujęcia uliczne, ale i ostatnia wrzuta - 44-49 zaciekawia.
powodzenia!