Faktycznie testuję obecnie LR... Może coś w opcjach eksportu mam niewłaściwie ustawione?
Ktoś może potwierdzić obserwację Masakrera?
Faktycznie testuję obecnie LR... Może coś w opcjach eksportu mam niewłaściwie ustawione?
Ktoś może potwierdzić obserwację Masakrera?
W opcjach eksportu raczej nie masz co skopać. U mnie na laptopie jak patrzę w tej chwili kolory ostatniej wrzutki są jakieś takie wyprane, mało nasycone. Matryca TN. Spojrzałem na tablecie i tam już mi się podobają - fajnie nasycone. Sam mam często wątpliwości co do kolorystyki bo jest różna w zależności na czym oglądam. Obrabiając na laptopie, tablecie oraz stacjonarnym zrobiłbym 3 różne zdjęcia. Laptop z założenia do d... (matryca TN), tablet niepraktyczny, pozostaje stacjonarny, ale monitor nieskalibrowany
. W zasadzie żeby coś powiedzieć pewnego trzeba by mieć skalibrowany. Namieszałem .....
![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Nie nie namieszałeś... w lapku też mam TN-kę i zupełnie nie mogę się sugerować jej kolorystyką (dokładnie pierze kolorystkę, głównie z żółtego). Zadokuję lapka i obraz idzie na IPSa... zupełnie inny świat.
Na chwilę obecną właśnie monitor dopięty do stacji dokującej jest wyznacznikiem...
BTW
W C1 kiedyś przy eksporcie namieszałem... podmieniłem profile i... wyszła po prostu "kupa"...![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
163,166 bardzo fajne miejsca.
Wschód słonka w tak fotograficznym krajobrazie będzie śliczny - naprawdęwarto![]()
Kolorki na moim monitorku wyglądają OK
OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików
To wlasnie mialam na mysli co do kolorow twoich fotek Petreq
Nigdy nie mowilam , ze nie sa naturalne. Owszem w zaleznosci od monitora wersje moga byc rozne. Ja je ogladam na I-macu i wygladaja na mdle i wyprane.
Nie chce ci tu namieszac, ale w takiego typu fotografiach to wazny detal i warto nad nim popracowac.![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic