Możesz zapodać i mnie
Możesz zapodać i mnie
Jak byłem w HK w 2009 r. to ceny tam były połowę niższe, niż u nas
przypomnij proszę jaki był w tym czasie kurs USD ?
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Dostałem odpowiedź od producenta, niestety chyba gra nie warta zachodu. Ceny w hurcie sa na poziomie 6$, do tego przesyłka UPSem ponad 100$ + VAT w Polsce i opłata za przelew międzynarodowy. Cła z tego co się zorientowałem, nie ma na artykuły fotograficzne.
kurka wodna....
Przeliczyłem wszystko na spokojnie. Pogadałem ze znajomym, mógłby to wziąć normalnie na swoją firmę, musiałbym mu jednak coś odpalić, za to byłoby legalnie z fakturą VAT. Dużą część kosztu stanowi przesyłka, dlatego sprawę stawiam tak. Kto by był zainteresowany, ale nie śpieszy mu się z osłonką, to proszę, żeby mi napisał na priv ilość i typ. Ta deklaracja jest tylko orientacyjna dla mnie i jeżeli ktoś się rozmyśli, to świat się nie zawali. Jeżeli znajdą się chętni na co najmniej 10 osłonek każdego typu (poza tymi dla 75 i 12), to złożę zamówienie, jeżeli nie, to w połowie stycznia napiszę, że jednak nic z tego. Proszę o komentarz, też co o tym sądzicie.
Ceny są takie (+koszt przesyłki, pewnie z 6-7 zł):
dla LH-J55B ED 9-18, ED 12-50 50 zł LH-J61D ED 40-150 45 zł LH-J61F ED 75 110 zł LH-J40B ED 45 55 zł LH-J48 ED 12, 17 130 zł LH-J40 ED 14-42 45 zł
Dzieje się coś w temacie? Bo właśnie będę kupował osłonę lh 40 z firmy jjc...w polsce z przesyłka za 56zl a na ebayu 9 dolców z przesyłka...![]()
Zamawiałem osłony firmy JJC do 12-50 i 40-150 w sierpniu 2012 po 9$ na E-bay - przesyłka za free. Służą mi do dzisiaj. Od oryginałów z wygórowanymi do absurdu cenami różnią się tylko napisami.
Najkorzystniej zamówić samemu bo do spółki ..... jaskółki![]()
Ostatnio edytowane przez Jd ; 10.03.13 o 23:00