Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Osłony przeciwsłoneczne

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Odp: Osłony przeciwsłoneczne

Czyli chyba najlepiej wychodzi wybrać się na tygodniową wycieczkę do HK, kupić z dwa, trzy dobre obiektywy, a przy okazji trochę oslon, tak żeby się na lotnisku nie przyczepili, a potem sprzedać obiektywy w PL z 50% zyskiem i cieszyć się darmowymi osłonami i wycieczką

Jak byłem w HK w 2009 r. to ceny tam były połowę niższe, niż u nas.

Dowiem się ile te osłony kosztują w hurcie i wtedy można się zastanawiać, czy jest sens się bawić dalej. Będę Was informował.
    Ostatnio edytowane przez luc4s ; 23.12.12 o 23:25
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Kiedys wyslem paczke DeHaeLem jakas flaszka abo dwie,paczka herbatnikow-cos takiego,juz nie pamietam dokladnie.56€ zaplacilem.Kurde bym zatankowal i sam dostarczyl,na jedno by wyszlo.A i by my wypili od razu.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 23.12.12 o 23:20

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Czyli chyba najlepiej wychodzi wybrać się na tygodniową wycieczkę do HK, kupić z dwa, trzy dobre obiektywy, a przy okazji trochę oslon, tak żeby się na lotnisku nie przyczepili, a potem sprzedać obiektywy w PL z 50% zyskiem i cieszyć się darmowymi osłonami i wycieczką

Jak byłem w HK w 2009 r. to ceny tam były połowę niższe, niż u nas.
    Eee, no teraz to już przegiąłeś. Jak sobie coś kupisz i przywieziesz to w przypadku, gdy wartość przekracza chyba 400EUR to też zapłacisz cło i VAT. Pewnie możesz liczyć na to, że nie sprawdzą i Ci się to w podręcznym prześliźnie, ale jak się kapną to jeszcze Ci osobistą zrobią. Podobno tyłek boli po tym tak, że tydzień siedzieć nie można.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar markus74
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

A na allegro nie ma ? Ja zamiennik LH 40 kupiłem tutaj:http://allegro.pl/oslona-lh-40-olymp...854418612.html Cena prawie 1/3 oryginału.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Podobno tyłek boli po tym tak, że tydzień siedzieć nie można.
    Bija pasem po golym tylku,zebys sie przyznal czy jak,bo nie zalapalem.To moze lepiej juz niech tym dehaelem przysla.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Eee, no teraz to już przegiąłeś. Jak sobie coś kupisz i przywieziesz to w przypadku, gdy wartość przekracza chyba 400EUR to też zapłacisz cło i VAT. Pewnie możesz liczyć na to, że nie sprawdzą i Ci się to w podręcznym prześliźnie, ale jak się kapną to jeszcze Ci osobistą zrobią. Podobno tyłek boli po tym tak, że tydzień siedzieć nie można.
    No nie przesadzaj, zawsze można powiedzieć, że to dla siebie, albo że to używane już. Nigdy nie mialem problemów na lotniskach, żeby ktoś mi się do sprzętu foto czepiał, a nawet wtedy w 2009 z HK trochę tego z kolegą przytargaliśmy.

---------- Post dodany o 22:47 ---------- Poprzedni post był o 22:45 ----------

Cytat Zamieszczone przez markus74 Zobacz posta
    A na allegro nie ma ? Ja zamiennik LH 40 kupiłem tutaj:http://allegro.pl/oslona-lh-40-olymp...854418612.html Cena prawie 1/3 oryginału.
    No są, w cenie ebayowej, albo trochę droższe. IMO za drogie, choć jak nie wypali z Chinami, to pewnie kupię na ebayu.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

No nie przesadzaj, zawsze można powiedzieć, że to dla siebie, albo że to używane już.
    Abo na migi palcem pokazywac ,ze to kolegi.A co jak sie uda,a jak nie to nawet bym mowil ze to nie moje i pierwszy raz na oczy widze.Udac glupa.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

No nie przesadzaj, zawsze można powiedzieć, że to dla siebie, albo że to używane już. Nigdy nie mialem problemów na lotniskach, żeby ktoś mi się do sprzętu foto czepiał, a nawet wtedy w 2009 z HK trochę tego z kolegą przytargaliśmy.
    Zapytam tak, stać Cię na wyjazd do Hong Kongu po osłonę za parędziesiąt zł i kombinujesz w sprawie cła i VAT-u? Weź mnie oświeć bo nie łapię problemu. Ile Ty tego chcesz w bagażu przywieźć? 5, 10, 1000?

Jd
    Gość

Mam takie osłonki do 12-50 i 40-150 firmy JJC . Każda osłona kosztowała niecałe 10 $ z przesyłką. Żadnego cła nie płaciłem ani VAt-u. Tyllko jest jeden mankament. Trzeba uzbroic sie w cierpliwość. Paczka potrafi iśc do miesiaca. Ale sie opłaca . Nie różnia sie niczym od oryginału (tylko napisami).

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Bija pasem po golym tylku,zebys sie przyznal czy jak,bo nie zalapalem.To moze lepiej juz niech tym dehaelem przysla.
    Na Discovery pokazywali, że mają taki sprzęt: http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C4%99kawiczki_medyczne