Strona 32 z 34 PierwszyPierwszy ... 223031323334 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 333

Wątek: Dyskusje o metodzie i głosowaniu...

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    To może podsumuję, bo nie wszyscy łapią o co chodzi. A po tej przydługiej dyskusji to się lekko zamieszało.
    Otóż: robi się galerię ze zdjęciami do oceny.
    Robi się też ankietę gdzie user ma zagłosować na zdjęcie.
    W tej ankiecie są miniaturki (nieklikalne) - czyli takie małe gówienka z których nic nie widać.
    Aby uczciwie ocenić, trzeba się cofnąć do wątku gdzie jest galeria, otworzyć ją w nowym oknie i wtedy można przeglądać. W sumie to takie skakanie między oknami.
    W sumie to te gówienkowe miniaturki to nawet autorom ankiet (głosowań) się mylą co się ostatnio w poprawce Saborzastemu w poprawce przytrafiło.
    Alnico chodzi najprawdopodobniej o to aby przy ankiecie - gdzie wybieramy (głosujemy) na zdjęcie - ta miniaturka była klikalna. Pstryk i widzimy jaka to fota, i oddajemy na nią głos lub nie.
    Chodzi mi o to by w galerii miniaturek po kliknięciu w miniaturke można było zobaczyć fotę w oryginalnym rozmiarze a nie pomniejszone (05 i 14)
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Szanowni Klubowicze!
    Podobna dyskusja rosgorzała na forum w listopadzie, warto było by tamże poszukać. Dysponuję narzędziami jakie istnieją w skrypcie forum i niczym więcej. Nie ma możliwości na dzisiaj posiadania narzedzi . Jeżeli będa się nadal powtarzać podobne nieuprawnione w stosunku do FM zarzuty, po prostu zaniecham prowadzenia nadal Nagrody Klubowiczów. /apz

A teraz posprzątam wątek do głosowania...
    I to rozumiem. Dlatego była propozycja podania dodatkowo linku do zdjęcia ale jeśli to problem to trudno. Coś tam jednak z piątką dało się zrobić.
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    Chodzi mi o to by w galerii miniaturek po kliknięciu w miniaturke można było zobaczyć fotę w oryginalnym rozmiarze a nie pomniejszone (05 i 14)
    Oj to ja nie zrozumiałem, przepraszam
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Oj to ja nie zrozumiałem, przepraszam
    Spoko, no problem
    Szwarc, mydło i powidło

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    I to rozumiem. Dlatego była propozycja podania dodatkowo linku do zdjęcia ale jeśli to problem to trudno. Coś tam jednak z piątką dało się zrobić.
    Z piątką dało sie zrobić - ale skrypt i tak nie przyjął całego oryginału i go skompresował. Za to miewam sytucje gdy klubowicz wstawia do wątka plik 4000x 3000 i tego żadna galeria nie zniesie i musi być przeformatowane. Albo może go nie być wcale.

Za to w dziale FM jest zawsze wątek zgłoszeniowy a w nim linki do oryginalnych zdjęć. I jest to powszechnie znana rzecz i każdy z Was może się nim posiłkować do ogladania oryginałów. więcej - polecam ich ściągnięcie na swój komputeri i ocenę tak pobranych zdjęc w jakiejś foto-przeglądarce.

Nie ma obowiąku korzystania z miniaturek, wystarczy chcieć!

Na razie nie da sie połaczyć tego wszystkiego w jednym miejscu.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 18.10.15 o 15:38
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Z piątką dało sie zrobić - ale skrypt i tak nie przyjął całego oryginału i go skompresował. Za to miewam sytucje gdy klubowicz wstawia do wątka plik 4000x 3000 i tego żadna galeria nie zniesie i musi być przeformatowane. Albo może go nie być wcale.

Za to w dziale FM jest zawsze wątek zgłoszeniowy a w nim linki do oryginalnych zdjęć. I jest to powszechnie znana rzecz i każdy z Was może się nim posiłkować do ogladania oryginałów.
    Nie ma obowiąku korzystania z miniaturek, wystarczy chcieć!

Na razie nie da sie połaczyć tego wszystkiego w jednym miejscu.
    Ok! Teraz to już normalnie wygląda bo te 145 piks. trochę koszmarne było
    Szwarc, mydło i powidło

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    ... w dziale FM jest zawsze wątek zgłoszeniowy a w nim linki do oryginalnych zdjęć.
    Zastanawiam się, czy linku tego nie można podać na stronie, która się otwiera po kliknięciu w miniaturkę, np https://forum.olympusclub.pl/konkurs...ien-12&cat=978
    Jest tam (w części "Szczegóły zdjęcia") pole "Dodatkowe informacje".
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Wszystko można, jeśli skrypt takie coś obsługuje lub ma się możliwość edycji skryptów i wie się jak je zmienić. Niestety tutaj APZ nie ma takich możliwości, bo raz, że skrypt tego nie obsługuje, a dwa (z całym szacunkiem dla niego) nie ma wiedzy jak go zmodyfikować, nawet gdyby taką możliwość miał, a jej nie ma.
    Tyle w temacie czy się da. Można dalej ciągnąć temat, ale APZ nie jest tu właściwym adresatem do zarzutów i naszych dodatkowych chciejstw.
    The question is, who cares?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Zastanawiam się, czy linku tego nie można podać na stronie, która się otwiera po kliknięciu w miniaturkę, np https://forum.olympusclub.pl/konkurs...ien-12&cat=978
    Jest tam (w części "Szczegóły zdjęcia") pole "Dodatkowe informacje".
    Ok Dzięki za sugestię - sprawdzę, czy linki tam będą aktywne i ile to pochłonie dodatkowego czasu na przygotowanie.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    ... sprawdzę, czy linki tam będą aktywne ...
    Jeżeli nie będą aktywne, to przynajmniej będzie adres do zdjęcia. Jak ktoś będzie chciał obejrzeć oryginał to skorzysta.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Uprawnienia umieszczania postów