Strona 14 z 34 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 333

Wątek: Dyskusje o metodzie i głosowaniu...

dzarro
    Gość

Odp: Fotografia Listopada 2012 - wyniki i gratulacje

Taka metoda "dogrywki" to najlepsza droga do tego, żeby wygrywały zdjęcia najbardziej poprawne - będą wygrywać zdjęcia, które się wszystkim "trochę podobają". Wydaje mi się, że w konkursie chodzi o zdjęcia, a jurorzy pełnią rolę służebną. Stwierdzenia o "lekceważeniu" i "samopoczuciu" jurorów wydają mi się nieporozumieniem.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Nie rozumiem po co te kombinacje.
    Zrobiliscie punktacje i logicznym jest, ze to co ma najwiecej punktow to wygrywa, po co jeszcze sobie komplikowac (a widac, ze sie mega skomplikowalo) z tymi pierwszymi miejscami to nie wiem.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Tak czytam regulamin i trochę nie wiem o co chodzi z tymi dogrywkami. Mamy taki punkt regulaminu:

"Po zsumowaniu punktów wyłonione zostanie zdjęcie miesiąca. W przypadku braku wyraźnego lidera/liderów w pierwszym i kolejnych głosowaniach, przeprowadzone będą dogrywki polegające na głosowaniu na kolejne mniejsze grupy zdjęć wyłaniane przez odrzucenie prac z najmniejszą ilością punktów."

I chyba z tabelki, która została przedstawiono jasno wynika kto jest liderem bo przewaga jest spora. Dogrywka chyba jednak powinna być jedynie wtedy gdy jest równa ilość głosów ale ten punkt jest na tyle nieprecyzyjny, że daje bardzo ale to bardzo szerokie pole określania tego co jest wyraźne a co nie

Sądze, że intencje były dobre ale jednak im prostsze zasady tym lepiej. Konkurs mi się podoba i mam nadzieje, że jury dojdą do porozumienia.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Mogla byc fajna zabawa a wyszly mistrzostwa swiata gry w krykieta.Tylko,ze sedziowie nie maja pojecia na czym ta gra polega i jak sie ja punktuje,Gdzies cos slyszeli ale tak nie wiadomo ile i gdzie.Wszyscy jestesmy kibicami w tej grze,tylko wybralismy jednych zeby zdecydowali co im sie najbardziej podoba a nie czy jest to prawidlowe.Czy prawidlowo wyostrzone,rozbokehowane,wykadrowane,pokolorowane nie mam to oceniac.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Taka metoda "dogrywki" to najlepsza droga do tego, żeby wygrywały zdjęcia najbardziej poprawne - będą wygrywać zdjęcia, które się wszystkim "trochę podobają". Wydaje mi się, że w konkursie chodzi o zdjęcia, a jurorzy pełnią rolę służebną. Stwierdzenia o "lekceważeniu" i "samopoczuciu" jurorów wydają mi się nieporozumieniem.
    Glosuje 8 Jurorów, najlepsze zdjęcie dostaje 1 x 1 m-ce, 1 x 2-gie m-ce i 1 x miejsce 3-cie i 1x 10-m-ce. Czy to wystarczy do wygrania konkursu? Nie wiem.
    Takie zakończenie konkursu marnuje połowę głosów jurorskich.Pozostali nie zauważyli go wcale. Ale może ja jestem w błedzie...
    Zamiast dogrywki powinni móc sprawę przedyskutować i ustalić na zamkniętym forum i podać ostateczny wynik końcowy. Ale cześć jury jest zmienna, i sprawa się komplikuje.
    Nic na to nie poradzę.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 23.12.12 o 16:16
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Wszyscy jestesmy kibicami w tej grze,tylko wybralismy jednych zeby zdecydowali co im sie najbardziej podoba a nie czy jest to prawidlowe
    Mirek kto kogo wybierał? Jury powstało ze wskazania, niestety nawet nie wiadomo czyjego. Uznano że ogół nie jest godzien wyboru bo się nie zna, Jury ma się znać. Jak na razie wychodzi że się zna ale każdy juror inaczej więc i następuje naginanie zasad.

Wesołych Świąt życzę.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nie Nie wygralo.Bo nie wygralo to co mialo wygrac.
    Ja sie wycofuje z tej zabawy.Moje glosy mozna skreslic.I robic nastepna dogrywke.
    Jak to "miało wygrać"?? Przesadziłeś Mirek i to bardzo.
    Zastanów się, kto i jak miałby określać ten przywilej? I kogo o podobne bzdety Oskarżasz?

---------- Post dodany o 15:22 ---------- Poprzedni post był o 15:20 ----------

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Nie rozumiem po co te kombinacje.
    Zrobiliscie punktacje i logicznym jest, ze to co ma najwiecej punktow to wygrywa, po co jeszcze sobie komplikowac (a widac, ze sie mega skomplikowalo) z tymi pierwszymi miejscami to nie wiem.

pozdro
    I dokładnie tak jest, czysta matma, a że człek zmienny jest ... .

---------- Post dodany o 15:24 ---------- Poprzedni post był o 15:22 ----------

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    /.../ Konkurs mi się podoba i mam nadzieje, że jury dojdą do porozumienia.
    To jest jedyny problemik, człowiek to najsłabsze ogniwo, bo nieobliczalny.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Mirek kto kogo wybierał? Jury powstało ze wskazania, niestety nawet nie wiadomo czyjego. Uznano że ogół nie jest godzien wyboru bo się nie zna, Jury ma się znać. Jak na razie wychodzi że się zna ale każdy juror inaczej więc i następuje naginanie zasad.

Wesołych Świąt życzę.
    No niestety,ale tak to wyglada.Tak jak by nie mozna bylo wprowadzic jednego okienka w galeri na wskazanie do fotki miesiaca.Ilosc wskazan daje miejsce.Teraz zglaszamy fotki z lapanki.Nawet takie gdzie autor uwaza ze nie warte wstawiania do galerii tylko informacyjnie umiescil we watku.
    Teraz wychodzi,ze jak dwoch namowi trzeciego to wygra to co mialo wygrac.A jak nie namowi to wygra inne,chyba,ze jeden przekona trzech i wygra te co nie mialo wygrac.narazie akcja napieta jak baranie te no .....I ktos obserwuje z ukrycia te akcje.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Uznano że ogół nie jest godzien wyboru bo się nie zna, Jury ma się znać.
    Masz rację. Szkoda, bo na kalendarz mogli głosować wszyscy. Wiem kalendarz to było co innego. Proponuję przemyśleć formę tego konkursu, bo może się niedługo okazać, że umrze ze względu na brak zainteresowania. Ludzie na forum lubią mieć poczucie, że mają na coś wpływ i ich zdanie się liczy.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Jak to "miało wygrać"?? Przesadziłeś Mirek i to bardzo.
    Zastanów się, kto i jak miałby określać ten przywilej? I kogo o podobne bzdety Oskarżasz?
    Saboor nie ciep się, bardzo łatwo można dojść do takich wniosków. Niestety.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Uprawnienia umieszczania postów