Strona 11 z 34 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 333

Wątek: Dyskusje o metodzie i głosowaniu...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    109
    Moja galeria

Odp: Fotografia Listopada 2012 - wyniki i gratulacje

Brawa dla zwycięzców i wielkie podziękowania dla Andrzeja za pomysł i włożoną pracę. Zresztą nie tylko w ten konkurs ale również w kompendium.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A tak szybkie pytanie do JUROROW-Czym fotka o nr 70 jest gorsza od fotki o nr 6.
    Szybko piszcie.
    I właśnie dlatego oceny powinny być dostępne tylko dla organizatorów konkursu, a nie dla innych jurorów. Zaraz zaczną się pretensje, dlaczego ktoś zagłosował tak, a nie inaczej.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    I właśnie dlatego oceny powinny być dostępne tylko dla organizatorów konkursu, a nie dla innych jurorów. Zaraz zaczną się pretensje, dlaczego ktoś zagłosował tak, a nie inaczej.
    Widzisz,To moze napisz czym sie roznia.Ja nic nie pisalem o pretensjach,tylko o mozliwosci jawnego oceniania.
    Glowe dam sobie obciac ze nie wiesz.Chyba ze szybko podgladac bedziesz.
    Albo po prostu byc moze nie przygladales sie dokladnie.Inaczej bys od razu napisal.
    Dlatego wlasni uwazam ze wszyscy sobie badzmy oceniaczami,nie wywyzszajmy jednych nad drugimi,bo ani nie mamy podstaw do tego ani zadnych punktow odniesienia,dlaczego ja a nia on.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 18.12.12 o 14:08

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Dlatego wlasni uwazam ze wszyscy sobie badzmy oceniaczami,nie wywyzszajmy jednych nad drugimi,bo ani nie mamy podstaw do tego ani zadnych punktow odniesienia,dlaczego ja a nia on.
    Hm... mam zupełnie inne wrażenie czytając wątek "Warszawa moim okiem" lub kilka innych. Tam jasno można wywnioskować, że jedni się znają, a inni mają czytać książki
    A tak serio - co jakiś czas na forum pojawiają się głosy, że demokracja nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem. Tak chyba było i tu. Potem przychodzi refleksja, że jednak głos ludu. Potem, że jednak masy nie. I tak w kółko.
    Zgadzam się Mirku z Tobą, że "dlaczego ja, a nie oni". Mam na forum kilka autorytetów i chętnie widziałabym ich w jury. Nie bardzo widzę tam siebie, bo nie jestem dla siebie autorytetem.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Nie bardzo rozumiem dlaczego tak dobrej metody jak byla w kalendarzu dalej nie stosowac.
    Ogolnie,wszyscy glosuja.Nie jacys medrcy,dlaczego ze mnie ktos ma robic medrca a nie z innego kogos.Ludzie nie dzielmy forom na madrych i glupich.To jest zabawa.To ze jakas fotka wygrala to nie znaczy,ze ona jest genialna,ona po prostu wpadla w oko kilku osobom-nic wiecej.Zaden z nas nie ma merytorycznego przygotowania do oceny,poprzez na tak lub nie wyrazamy tylko swoje gusta.Czy ktos zaglosowal na jakas fotke bo byla wg kanonow pozytywnie wykonana,zbudowana,obrobiona i pokazana czy na zasadzie tu dam,a tej nie dam.Czy moze po prostu -O ta jest zajebista,ta mi sie podoba

A tak szybkie pytanie do JUROROW-Czym fotka o nr 70 jest gorsza od fotki o nr 6.
    Szybko piszcie.
    No to tak po chłopsku: tu różnicy nie widzę, i ...?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

A to mile,ze sie zgadzasz.Tu wlasnie jest sedno sprawy.Ty masz kilku "autorytetow".W tym konkursie tez jest kilku "autorytetow".Tylko jest maly problem.Te "autorytety" to sa dla kogo autorytetami? Dla wszystkich z forum,dla wiekszosci z forum czy dla organizujacego zabawe.

---------- Post dodany o 13:49 ---------- Poprzedni post był o 13:47 ----------

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    No to tak po chłopsku: tu różnicy nie widzę, i ...?
    A ilu widzialo??I...?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Widzisz,To moze napisz czym sie roznia.Ja nic nie pisalem o pretensjach,tylko o mozliwosci jawnego oceniania.
    Glowe dam sobie obciac ze nie wiesz.Chyba ze szybko podgladac bedziesz.
    Albo po prostu byc moze nie przygladales sie dokladnie.Inaczej bys od razu napisal.
    W kwestii powtórzenia zdjęcia 6-stego jako 70-tego . Wszyscy Jurorzy sygnalizowali błąd zdjęcie 6-ste dostało 2 oceny w eliminacjach, 70-te nie było oceniane. W korespondencji ze niektórymi uzgadnialiśmy by oceny przypisywać 6-tce. Jak długo była to tylko informacja na PW, nie uważałem za stosowne się do niej odnosić.

Chciałbym raz jeszcze podziękować Hadesowi za wprowadzenie linków do zdjęć do formularza. wiem , że były problemy z otwieraniem niektórych zdjęć, sam je miałem Po kliknięciu w link po prawej zdjęcie otwierało się w nowym oknie przeglądarki. To on włożył najwięcej pracy by głosowanie w tej edycji mogło się odbyć. Mam nadzieję, ze do głosowania grudniowego uda się chociaż część tej pracy zautomatyzować.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

A to mile,ze sie zgadzasz.Tu wlasnie jest sedno sprawy.Ty masz kilku "autorytetow".W tym konkursie tez jest kilku "autorytetow".Tylko jest maly problem.Te "autorytety" to sa dla kogo autorytetami? Dla wszystkich z forum,dla wiekszosci z forum czy dla organizujacego zabawe.
    Widzisz pan, co ustalenia "Autorytetów" super klucz nie istnieje, zawsze ktoś będzie prychał.
    A demokrację masz w popRAWce i ...? Efekt jest taki, że trzeba robić jawne głosowanie, choć ja
    wolałbym pięć osób o dużym doświadczeniu, znawstwie tak fotografii jaki i technik obróbki, ale.. .
    A ilu widzialo??I...?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Dyskusje o metodzie i głosowaniu...

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    W kwestii powtórzenia zdjęcia 6-stego jako 70-tego . Wszyscy Jurorzy sygnalizowali błąd zdjęcie 6-ste dostało 2 oceny w eliminacjach, 70-te nie było oceniane. W korespondencji ze niektórymi uzgadnialiśmy by oceny przypisywać 6-tce. Jak długo była to tylko informacja na PW, nie uważałem za stosowne się do niej odnosić.

Chciałbym raz jeszcze podziękować Hadesowi za wprowadzenie linków do zdjęć do formularza. wiem , że były problemy z otwieraniem niektórych zdjęć, sam je miałem Po kliknięciu w link po prawej zdjęcie otwierało się w nowym oknie przeglądarki. To on włożył najwięcej pracy by głosowanie w tej edycji mogło się odbyć. Mam nadzieję, ze do głosowania grudniowego uda się chociaż część tej pracy zautomatyzować.
    Juz raz pisalem,ze poczatki sa trudne.A teraz odnosnie ocen tych co przeczytalem(chodzi o mnie Inni mnie nie interesuja ) i z tym co wyslalem jako punkciki.
    Przypatrz sie i porownaj-Tak bylo wyslane
    To teraz numerki
    54-10
    58-9
    70-8
    43-7
    71-6
    66-5
    13-4
    60-3
    2-2
    26-1.

Powyzej zaznaczyles ze 70 nie byla oceniana-jednak byla.To tylko jedna uwaga.Popatrz na inne I co???

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    ...
    Zgadzam się Mirku z Tobą, że "dlaczego ja, a nie oni". Mam na forum kilka autorytetów i chętnie widziałabym ich w jury. Nie bardzo widzę tam siebie, bo nie jestem dla siebie autorytetem.
    Milo się ogląda taką skromność. Ale , nie uważasz, że czasem potrzebne są rożne rodzaje wrażliwości?

W Jury są fotografowie, którzy pokazali, że umieją zrobić dobre zdjęcia , nie tylko pisać, którzy wiedzą trochę o obróbce, niekoniecznie autorytety, niekoniecznie pedagodzy i niekoniecznie autorytety dla prowadzącego. Dlatego między innymi prowadzący uważając, że za mało jeszcze widział i sam za mało umie nie chciał sam oceniać zdjęć innych w tym konkursie.

Wasze głosy się rozłożyły w tym konkursie, nie zdarzyło się w listopadzie takie zdjęcie, by większość z Was, oceniających kupiło. Sadzę ,że będą i takie edycje, gdzie będą zdecydowani faworyci od samego początku.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Uprawnienia umieszczania postów