Brawa dla zwycięzców i wielkie podziękowania dla Andrzeja za pomysł i włożoną pracę. Zresztą nie tylko w ten konkurs ale również w kompendium.
Brawa dla zwycięzców i wielkie podziękowania dla Andrzeja za pomysł i włożoną pracę. Zresztą nie tylko w ten konkurs ale również w kompendium.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Widzisz,To moze napisz czym sie roznia.Ja nic nie pisalem o pretensjach,tylko o mozliwosci jawnego oceniania.
Glowe dam sobie obciac ze nie wiesz.Chyba ze szybko podgladac bedziesz.
Albo po prostu byc moze nie przygladales sie dokladnie.Inaczej bys od razu napisal.
Dlatego wlasni uwazam ze wszyscy sobie badzmy oceniaczami,nie wywyzszajmy jednych nad drugimi,bo ani nie mamy podstaw do tego ani zadnych punktow odniesienia,dlaczego ja a nia on.
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 18.12.12 o 14:08
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Hm... mam zupełnie inne wrażenie czytając wątek "Warszawa moim okiem" lub kilka innych. Tam jasno można wywnioskować, że jedni się znają, a inni mają czytać książki
A tak serio - co jakiś czas na forum pojawiają się głosy, że demokracja nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem. Tak chyba było i tu. Potem przychodzi refleksja, że jednak głos ludu. Potem, że jednak masy nie. I tak w kółko.
Zgadzam się Mirku z Tobą, że "dlaczego ja, a nie oni". Mam na forum kilka autorytetów i chętnie widziałabym ich w jury. Nie bardzo widzę tam siebie, bo nie jestem dla siebie autorytetem.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
A to mile,ze sie zgadzasz.Tu wlasnie jest sedno sprawy.Ty masz kilku "autorytetow".W tym konkursie tez jest kilku "autorytetow".Tylko jest maly problem.Te "autorytety" to sa dla kogo autorytetami? Dla wszystkich z forum,dla wiekszosci z forum czy dla organizujacego zabawe.
---------- Post dodany o 13:49 ---------- Poprzedni post był o 13:47 ----------
A ilu widzialo??I...?![]()
I tak Was lubie
W kwestii powtórzenia zdjęcia 6-stego jako 70-tego . Wszyscy Jurorzy sygnalizowali błąd zdjęcie 6-ste dostało 2 oceny w eliminacjach, 70-te nie było oceniane. W korespondencji ze niektórymi uzgadnialiśmy by oceny przypisywać 6-tce. Jak długo była to tylko informacja na PW, nie uważałem za stosowne się do niej odnosić.
Chciałbym raz jeszcze podziękować Hadesowi za wprowadzenie linków do zdjęć do formularza. wiem , że były problemy z otwieraniem niektórych zdjęć, sam je miałem Po kliknięciu w link po prawej zdjęcie otwierało się w nowym oknie przeglądarki. To on włożył najwięcej pracy by głosowanie w tej edycji mogło się odbyć. Mam nadzieję, ze do głosowania grudniowego uda się chociaż część tej pracy zautomatyzować.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Widzisz pan, co ustalenia "Autorytetów" super klucz nie istnieje, zawsze ktoś będzie prychał.
A demokrację masz w popRAWce i ...? Efekt jest taki, że trzeba robić jawne głosowanie, choć ja
wolałbym pięć osób o dużym doświadczeniu, znawstwie tak fotografii jaki i technik obróbki, ale.. .
![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Juz raz pisalem,ze poczatki sa trudne.A teraz odnosnie ocen tych co przeczytalem(chodzi o mnie Inni mnie nie interesuja ) i z tym co wyslalem jako punkciki.
Przypatrz sie i porownaj-Tak bylo wyslane
To teraz numerki
54-10
58-9
70-8
43-7
71-6
66-5
13-4
60-3
2-2
26-1.
Powyzej zaznaczyles ze 70 nie byla oceniana-jednak byla.To tylko jedna uwaga.Popatrz na inne I co???
I tak Was lubie
Milo się ogląda taką skromność. Ale , nie uważasz, że czasem potrzebne są rożne rodzaje wrażliwości?
W Jury są fotografowie, którzy pokazali, że umieją zrobić dobre zdjęcia , nie tylko pisać, którzy wiedzą trochę o obróbce, niekoniecznie autorytety, niekoniecznie pedagodzy i niekoniecznie autorytety dla prowadzącego. Dlatego między innymi prowadzący uważając, że za mało jeszcze widział i sam za mało umie nie chciał sam oceniać zdjęć innych w tym konkursie.
Wasze głosy się rozłożyły w tym konkursie, nie zdarzyło się w listopadzie takie zdjęcie, by większość z Was, oceniających kupiło. Sadzę ,że będą i takie edycje, gdzie będą zdecydowani faworyci od samego początku.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro