Strona 10 z 34 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 333

Wątek: Dyskusje o metodzie i głosowaniu...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Fotografia Listopada 2012 - wyniki i gratulacje

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    No wlasnie dobre,bo niby jako jeden z wielu sprawiedliwych nie mam uprawnien,zeby to zobaczyc,wiec zapytalem.Nie mialem tez normalnie mozliwosci otworzenia wszystkich fotek o dokladnego poprownania.Musialem kombinowac,zeby to jakos kazde zdjecie zobaczyc.Jedno nawet mi sie powtorzylo.Nie wiem czy inni tez to zauwazyli,czy moze po prostu tak jak im sie otworzyly to zaakceptowali.
    Nie rozumiem dlaczego to wszystko takie tajne,czy nie moze bysc tak jak ze zdjeciami do kalendarza.Jak cos jest tajne to rodza sie pytania.Np dlaczego mimo kilkukrotnego podejscia do ogladania fotek otwieraly sie jedne jako pierwsze i pozniej nic poza tym.Jakies tajne sily dzialaly??.

No rzeczywiscie dobre,dobre bo zapytalem czy dobre bo tajne.Mi to rybka,w zasadzie to zabawa,ale jak sie bawic to tak,zeby bylo wiadomo kto ocenia zabawe i czy ma mozliwosc dobrej oceny.
    Przedyskutujemy i wprowadzi się poprawki po edycji grudniowej. Uważałem, że nie musicie znać ocen przed wystawieniem swoich, potem to już nie żadnego znaczenia.
    Pozostaje pytanie, czy ogłaszanie po konkursie pełnych wyników głosowania na forum jest celowe. Może o ile jest taka techniczna możliwość powinniście jako Jurorzy mieć dostęp do osobnego podforum dla wymiany poglądów i zamieszczania ocen.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Dyskusje o metodzie i głosowaniu...

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Przedyskutujemy i wprowadzi się poprawki po edycji grudniowej. Uważałem, że nie musicie znać ocen przed wystawieniem swoich, potem to już nie żadnego znaczenia.
    Pozostaje pytanie, czy ogłaszanie po konkursie pełnych wyników głosowania na forum jest celowe. Może o ile jest taka techniczna możliwość powinniście jako Jurorzy mieć dostęp do osobnego podforum dla wymiany poglądów i zamieszczania ocen.
    Wiadomo,ze najtrudniejsze sa poczatki.Mi nie chodzi o poznanie zdania innych przed wyrazeniem swego,ale o to by wszyscy mogli widziec,ze pan X to ma taki gust a pan Y taki.Bo napewno nie majac mozliwosci porownywania zdjec,bo sie nie otworzyly wszystkie oceniane mogly byc na zasadzie pamieci-ach to ta a tej to nie pamietam.Nie rozumiem dlaczego tak usilnie tych tajnych zasad trzymac musimy.Ja sie nie wstydze tego,ze Jasi czy Krzysiowi napisze,ze robi zle albo nie ma pojecia o tym co pisze.
    Zabawa dotyczy nas wszystkich wiec dlaczego tylko nieliczni maja miec dostep do dyskusji.Nie dzielcie forum na rownych i rowniejszych.Wszyscy jedziemy na takim samym wozku.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dziama0
    Mieszka w
    Dolnośląskie
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

gratulacje dla całej trójki, dobra robota jury

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Dyskusje o metodzie i głosowaniu...

Mirek, wyniki głosowania często są tajne, tak często ludzie wolą.
    Mi tam nie robi...

P.S. @Saboor, a musiałeś w cytacie wrzucać te same 3 foty cięgiem, skoro parę postów wyżej tkwią?

edit: posty wydzielone z wątka:https://forum.olympusclub.pl/threads...i-i-gratulacje
    Ostatnio edytowane przez apz ; 23.12.12 o 18:59

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Wiadomo,ze najtrudniejsze sa poczatki.Mi nie chodzi o poznanie zdania innych przed wyrazeniem swego,ale o to by wszyscy mogli widziec,ze pan X to ma taki gust a pan Y taki.Bo napewno nie majac mozliwosci porownywania zdjec,bo sie nie otworzyly wszystkie oceniane mogly byc na zasadzie pamieci-ach to ta a tej to nie pamietam.Nie rozumiem dlaczego tak usilnie tych tajnych zasad trzymac musimy.Ja sie nie wstydze tego,ze Jasi czy Krzysiowi napisze,ze robi zle albo nie ma pojecia o tym co pisze.
    Zabawa dotyczy nas wszystkich wiec dlaczego tylko nieliczni maja miec dostep do dyskusji.Nie dzielcie forum na rownych i rowniejszych.Wszyscy jedziemy na takim samym wozku.
    To jest zdrowy układ, Zważ że w tym sposobie pracy jury, nikt nie sugeruje się głosem innego jurora, i to jest dobre.
    Lepiej żeby każdy oceniał według siebie, aniżeli: a ten tak ocenił, to co ja tam będę oglądał foty, też tak ocenię.

---------- Post dodany o 12:30 ---------- Poprzedni post był o 12:26 ----------

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Mirek, wyniki głosowania często są tajne, tak często ludzie wolą.
    Mi tam nie robi...

P.S. @Saboor, a musiałeś w cytacie wrzucać te same 3 foty cięgiem, skoro parę postów wyżej tkwią?
    @Buffi,(łowczyni wampirów) no i czego na mnie burczysz?? Już poprawiłem, teraz o uśmiech proszę bo doła złapię
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Sabor-przeczytaj co napisalem,kurde na glos.Mnie to rybka przed moja decyzja.
    To po chlopsku.Nie jestem pewny czy pan x oddal takie glsoy jak je wzieto pod uwage.-rozumiesz.Nie pisze,ze jest kombinowanie,ale nie chce,zeby mi ktos na PW to zazucil,ze byc moze pieciu glosowalo tak a jeden pozmienial bo tak chcial.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Sabor-przeczytaj co napisalem,kurde na glos.Mnie to rybka przed moja decyzja.
    To po chlopsku.Nie jestem pewny czy pan x oddal takie glsoy jak je wzieto pod uwage.-rozumiesz.Nie pisze,ze jest kombinowanie,ale nie chce,zeby mi ktos na PW to zazucil,ze byc moze pieciu glosowalo tak a jeden pozmienial bo tak chcial.
    Rozumiem, czyli lista głosowania jawna dla jurków i tylko 1 klik.
    W ten sposób sprawa rozwiązana, chyba.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    To jest zdrowy układ, Zważ że w tym sposobie pracy jury, nikt nie sugeruje się głosem innego jurora, i to jest dobre.
    Lepiej żeby każdy oceniał według siebie, aniżeli: a ten tak ocenił, to co ja tam będę oglądał foty, też tak ocenię.
    Eeeenooo, mam nadzieję, że tak zacne Jury ma swoje zdanie i niezależnie od głosów innych (i ich znajomości) potrafi je śmiało wyrażać
    I uśmiech, cobyś doła nie złapał:

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Rozumiem, czyli lista głosowania jawna dla jurków i tylko 1 klik.
    W ten sposób sprawa rozwiązana, chyba.
    Nie bardzo rozumiem dlaczego tak dobrej metody jak byla w kalendarzu dalej nie stosowac.
    Ogolnie,wszyscy glosuja.Nie jacys medrcy,dlaczego ze mnie ktos ma robic medrca a nie z innego kogos.Ludzie nie dzielmy forom na madrych i glupich.To jest zabawa.To ze jakas fotka wygrala to nie znaczy,ze ona jest genialna,ona po prostu wpadla w oko kilku osobom-nic wiecej.Zaden z nas nie ma merytorycznego przygotowania do oceny,poprzez na tak lub nie wyrazamy tylko swoje gusta.Czy ktos zaglosowal na jakas fotke bo byla wg kanonow pozytywnie wykonana,zbudowana,obrobiona i pokazana czy na zasadzie tu dam,a tej nie dam.Czy moze po prostu -O ta jest zajebista,ta mi sie podoba

A tak szybkie pytanie do JUROROW-Czym fotka o nr 70 jest gorsza od fotki o nr 6.
    Szybko piszcie.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 18.12.12 o 13:54

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Gratulacje dla laureatów!

---

W temacie dyskusji o ujawnianiu wyników głosowania. Myślę, że Mirkowi chodzi o jawne ogłoszenie kto był jurorem i jak głosował wraz z ogłoszeniem wyników. Jeśli uczestnicy głosowania nie widzą problemu to można by to upublicznić.

Uwaga techniczna od stycznia za zbieranie głosów będzie odpowiadał formularz. Spisanie i ułożenie w ładnej tabeli 70 propozycji dla jury wycina trochę życiorysu.

Uprawnienia umieszczania postów