Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 162

Wątek: O ocenach jeszcze raz...

diabolique
    Gość

Odp: O ocenach jeszcze raz...

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Ja Wam coś powiem. Kilka zarzutów wcale nie jest takich bezpodstawnych.
    Czy grono osób piszących w czambuł wszystkim jak leci "fajne foty - 5" nazwiesz "nowoczesną grupą"?
    Robicie z igły widły. Parę osób wypowiedziało się, że foty im się nie spodobały. Ile to będzie - promil użytkowników? Jeśli są świetne czemu cała reszta nie nakryła nas czapkami obalając po kolei każdy argument?
    Odpowiedź jest prosta - bo większości się nie chce nic pisać o kiepskich zdjęciach. Jest parę osób, które próbuje walczyć z wiatrakami. W mniej lub bardziej elegancki sposób. Ale chce im się. Forum ma to do siebie, że się DYSKUTUJE, a nie POTAKUJE. Inaczej zwyczajnie umrze śmiercią naturalną z nudów.
    Kto jest oburzony na sposób krytykowania niech da wyraz swojej dezaprobacie pisząc w wątkach fotograficznych UZASADNIONE pochwały. Będzie równowaga.
    Tyle ode mnie.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

1. Jesteś trochę skostniałą grupą znająca się od lat i ci co wchodzą na forum to widzą i boja przy atakować bo z góry boją się odrzucenia i braku akceptacji.
    też tak myślałem, w 2008
    2. Może tego nie widzicie albo gdzieś Wam to po drodze zaginęło - jesteście konserwatywni w pewnych kwestiach i fakt potraficie czasami trochę przydołować ludzi lub co gorsza próbować ich naciągnąć na swój wizerunek.
    CzaRmaXiu, Popatrz po galerii i pokaż większą rozpierduchę fototematychnointerpretacyjną.
    3. Fakt jest dział dla początkujących ale co z tego. Aktywność u kogoś takiego widać przez 2,3 strony może 4 a potem cisza. Ja tam się nie znam ale przynajmniej winkla w oku nie mam więc szkoda mi kogoś takiego i próbuję coś tam naskrobać aby go przytrzymać na forum. Ale jak kogoś przytrzymać skoro nikt mu nie odpisuje albo jedna osoba z częstotliwością raz na tydzień. Przepraszam są 3 wyjątki: wątek BIKERA ale znacie się od lat, wątek Warugi ale też widzę, że często pisuje sam do siebie próbując tworzyć kawał morskiej historii w fotografii, no i mój wątek gdzie pisuję sam do siebie ale dobrze mi z tym bo bawi mnie robienie opisów do durnych zdjęć spinaczy balkonowych
    A widzisz czyli można, można tylko jak rany więcej dystansu.

A jeżeli się mylę to powiedzcie mi czemu na dole strony widać przykładowo teraz 70 zarejestrowanych oraz 158 niezarejestrowanych (w dzień te ilości są znacznie większe) a z prawej strony strony praktycznie te same awatary w ilości około 20'stu sztuk przez cały dzień?
    Teraz późno, reszta śpi. Potem my śpimy oni są.

---------- Post dodany o 00:26 ---------- Poprzedni post był o 00:24 ----------

Cytat Zamieszczone przez eFiX Zobacz posta
    Czy mogłbyś rozwinąc okreslenie "[/COLOR]próbować ich naciągnąć na swój wizerunek."
    Kurde, się bierze i naciąga. Gorzej odwrotnie, proste nie?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Helmuth, siedzisz na forum prawie 5 lat. Pewnych rzeczy nie zauważasz.
    Znaczy, stary pierdziel i zrzęda jestem?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

diabolique
    Gość

Aaaa, sorry, jeszcze jedna uwaga natury logicznej.
    Konstrukcja forum jest taka, że mimo iż piszę odpowiedź jednej osobie, to czytają (a więc korzystają z niej) wszyscy zainteresowani tematem.
    Podczas gdy jedna osoba stęka, że zachowuję się niestosownie, dostaję jednocześnie na PW i w reputacji sygnały, że napisałem ciekawe rzeczy. Punkty reputacji Mirka też mówią same za siebie, za opowiadanie kawałów ich nie dostał.
    Co jest więc ważniejsze - dobre samopoczucie autora zdjęcia, czy "dobro ogółu", które wyciągnie jakieś sensowne wnioski?

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Znaczy, stary pierdziel i zrzęda jestem?

Kurczątko... czyżby problem z samooceną ?

Głowa do góry, się nie przejmuj, będzie dobrze

---------- Post dodany o 00:35 ---------- Poprzedni post był o 00:33 ----------

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Mirka też mówią same za siebie, za opowiadanie kawałów ich nie dostał.

hmmm... przyznasz jednak że czasami jak Mirek dowcipa zapoda...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

1. Jesteś trochę skostniałą grupą znająca się od lat i ci co wchodzą na forum to widzą i boja przy atakować bo z góry boją się odrzucenia i braku akceptacji.
    2. Może tego nie widzicie albo gdzieś Wam to po drodze zaginęło - jesteście konserwatywni w pewnych kwestiach i fakt potraficie czasami trochę przydołować ludzi lub co gorsza próbować ich naciągnąć na swój wizerunek.
    3. Fakt jest dział dla początkujących ale co z tego. Aktywność u kogoś takiego widać przez 2,3 strony może 4 a potem cisza. Ja tam się nie znam ale przynajmniej winkla w oku nie mam więc szkoda mi kogoś takiego i próbuję coś tam naskrobać aby go przytrzymać na forum. Ale jak kogoś przytrzymać skoro nikt mu nie odpisuje albo jedna osoba z częstotliwością raz na tydzień. Przepraszam są 3 wyjątki: wątek BIKERA ale znacie się od lat, wątek Warugi ale też widzę, że często pisuje sam do siebie próbując tworzyć kawał morskiej historii w fotografii, no i mój wątek gdzie pisuję sam do siebie ale dobrze mi z tym bo bawi mnie robienie opisów do durnych zdjęć spinaczy balkonowych

A jeżeli się mylę to powiedzcie mi czemu na dole strony widać przykładowo teraz 70 zarejestrowanych oraz 158 niezarejestrowanych (w dzień te ilości są znacznie większe) a z prawej strony praktycznie te same awatary w ilości około 20'stu sztuk przez cały dzień?
    Znamy się osobiście , jeździmy razem gdzieś czasem, czasami robimy razem zdjęcia. czy można z tego czynić nam zarzut?
    Potrafimy przydołować ludzi? może kogoś kto szybko nas próbuje zlekceważyć, plecy pokazać, a może i język ? Nie dostrzegam takich ciągot na co dzień, widzę duża chęć pomocy i morze cierpliwości dla tych którzy chcą zapytać, czy poprosić.
    Nie narzekaj na dział dla początkujących, ale jak idziesz na skróty i nie masz oferty to dostajesz uzasadnioną krytykę. Zaglądam także do Ciebie, choć z rzadka tam piszę.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Czy grono osób piszących w czambuł wszystkim jak leci "fajne foty - 5" nazwiesz "nowoczesną grupą"?
    Robicie z igły widły. Parę osób wypowiedziało się, że foty im się nie spodobały. Ile to będzie - promil użytkowników? Jeśli są świetne czemu cała reszta nie nakryła nas czapkami obalając po kolei każdy argument?
    Odpowiedź jest prosta - bo większości się nie chce nic pisać o kiepskich zdjęciach.
    Część z Was pisała o zdjęciach nijakich. Zdjęcie nijakie, to dla mnie takie, które w żaden sposób na mnie działa. Wlatuje jednym okiem, drugim wylatuje. Może być poprawne technicznie - dobrze naświetlone, skadrowane ale niczym nie przyciąga. Takich zdjęć najczęściej nie komentuję lub ewentualnie napiszę, że nijakie.
    Jeśli autor chce robić nijakie zdjęcia (ale poprawne) - niech robi! Wcześniej dzarro pisał o nadawaniu na tych samych falach. Po co komuś narzucać swoje widzenie świata? Że ma robić jak X lub Igrek. Lub jakoś. On chce nijako.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

No to sobie poczytałem..... Aż łeb boli...

Helmuth nie przejmuj się i tak na nasze wyjdzie ...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Nie chce mi się przyklejać wszystkich cytatów ale trochę więcej luzu i trochę więcej otwartości bo może warto komuś dać czas na zastanowienie się czy rzeczywiście jego koło to jednak kwadrat.
    Skoro tyle osób wstawia w galerii to czemu nic tu nie piszą?
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Ziomal trochę mnie zatkałeś, aż musiałem popić wodą.

Jestem tu na forum chyba 3 lata, watek załozyłem po kilku miesiącach i też miałem mnóstwo obaw jak zostane przyjęty i to z wielu powodów. Niektóre to u mnie do dziś wypływają jak brudny olej. Ale to raczej temat na rozmowę przy piwie, niż poemat po północy. Też mam swoje odczucia, nie zawsze pozytywne, ale sporo sobie tu poczytałem, pooglądałem, byłem 1,5 dnia na jednym zlocie, trochę na drugim i wiem już, że skoro to Olympusowi zawdzięczam fakt, że mam aparaty tej firmy to postanowiłem tu zostać, bo jest tu sporo wiedzy do zgarnięcia i osób z którymi można pogadać o wszystkim.
    Za co jestem im bardzo wdzięczny i z czystą intencją powiem dziękuję.

Ale to nie znaczy, że wszystko na tym forum jest cacy. Tyle że ja raczej tego co nie teges, sam nie zmienię.