Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 162

Wątek: O ocenach jeszcze raz...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Odp: O ocenach jeszcze raz...

Wez pod uwage,ze wstawiles zdjecia we watku ocena a nie porady poczatkujacego.wiec nie miej pretensji,ze jada Ci jak znajomego,ktora slucha a nie sciska kolana i obgryza paznokcie czytajac posty.
    Weszles do branzy fotografow.to nie salon.oni jada po rowno,po wszystkich.

| OlyJedi Awatar eFiX
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Tomasz_St Zobacz posta
    To może ja się wypowiem jako nowicjusz... bo widzę, że tutaj wypowiada się właśnie cała śmietanka forum OC.

Jakiś czas temu wstawiłem zdjęcia właśnie na to forum.
    https://forum.olympusclub.pl/threads...awa-moim-okiem
    Nie prosiłem o krytykę ale ją dostałem.
    Twoje założenie na starcie jest błedne.
    LMGTFY: http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

A teraz porównajcie to co napisał Bacio o krytyce (motywacji, plusach i minusach) z tym, co się działo w wątku Tomasza _St.
    Nie chodzi o to aby nie krytykować. Protekcjonalny ton zabija wszelką dyskusję.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

I teraz odpowiedzcie mi na pytanie.
    Po co mam tutaj umieszczać zdjęcia?
    Dlaczego my mamy Ci odpowiedzieć?
    Przecież myśmy Cię o to nie prosili! Masz ochotę- umieszczasz, nie to do widzenia.

PS

Zastanów się co piszesz:
    ... nie chcę porad kadrowania, bo kadry są poprawne. Takie lubię i przy takich zostanę.
    Co do kompozycji to już inna bajka.
    Kompozycja, to bardzo ważny element kadru. Nie może być dobrego kadru jeśli kompozycja "to już inna bajka"
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

......I teraz odpowiedzcie mi na pytanie.
    Po co mam tutaj umieszczać zdjęcia?......
    ...ale też nie zamierzam wstawiać kolejnych zdjęć, żeby sobie folgował. Ja nie jestem niczyim workiem treningowym.
    Tu już bardziej musisz sobie sam odpowiedzieć na to pytanie. Jak by mi ktoś pojechał po zdjęciach (nawet ewidentnie niesłusznie) tak bardzo bym się nie przejął. Pewnie bym polemizował, ale nie byłby to powód aby od razu zrezygnować, podziękować. Cóż każdy inaczej do tego podchodzi. Nikt też nie jest nieomylny w ocenach, może spójrz pod tym kątem
    Gorszy dzień też może miec wpływ na ocenę, wiem coś po sobie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Aga.Oceniajac czy krytykujac musi byc to chociaz troche protekcjonalny.Duzo gorzej jak jest tylko obrazliwy.
    Watek ocena zdjec to nie watek gdzie sie udziela porad.Od tego mamy inny dzial dla poczatkujacych.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    A teraz porównajcie to co napisał Bacio o krytyce (motywacji, plusach i minusach) z tym, co się działo w wątku Tomasza _St.
    Nie chodzi o to aby nie krytykować. Protekcjonalny ton zabija wszelką dyskusję.
    Aga,
    Miała być konstruktywna krytyka, to na początku była, ba nawet nie krytyka, a prowadzenie za rękę,(sama Wiesz, że to się rzadko zdarza w ocenie)
    A że potem trochę się ... bywa, ja piszę(jeżeli potrafię), Diabeł sucho i b.autorytatywnie po prostu stwierdza, każdy inaczej.
    Ale i tak to znaczyło tyle, że jest zainteresowanie.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar Tomasz_St
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Dlaczego my mamy Ci odpowiedzieć?
    Przecież myśmy Cię o to nie prosili! Masz ochotę- umieszczasz, nie to do widzenia.

PS

Zastanów się co piszesz:
    Kompozycja, to bardzo ważny element kadru. Nie może być dobrego kadru jeśli kompozycja "to już inna bajka"
    Twoje podejście do dyskusji i wypowiedzi są idealną odpowiedzią dlaczego nowi ludzie się pojawiają i znikają.
    Nie podoba Ci się moje spojrzenie na świat nie musisz tego komentować... ale skomentowałeś. A już na zadane pytanie nie raczysz udzielić odpowiedzi, to świadczy o Tobie.
    Właśnie dzięki takim osobom jak Ty, ja i wielu innych ludzi nie publikuje zdjęć na forach albo zaraz po publikacji znika. To jest problem nie tylko tego forum.
    Uważasz się jak i Mirek54 za fotografa... proszę bardzo to jest WASZ świat i wszystko co wykracza poza niego jest nieakceptowalne.

Ja nie jestem fotografem i nie zamierzam być. Gdyby jeszcze krytyka była konstruktywna to rozumiem... ale dla Was forum jest miejscem, gdzie możecie się pochwalić swoimi zdjęciami, pogadać we własnym gronie i zjechać innych, którzy mają inny punkt widzenia.

Smutne to jest wiesz... ale zapewne jedyne słuszne postępowanie na forum foto.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Powiem otwarcie - byłbym zdziwiony (in minus) gdyby taką wymianą poglądów zainteresowania nie było. Bo to że jest oznacza, że jest zapewne wielu forumowiczów którym dobrze na tym forum, ale może chcieliby trochę innych tonów i form w wypowiedziach. Bo te co niektóre to takie ciche "choroby forumowe". Inaczej - czytających, oglądających sporo ale incognito, wielu jakby bało sie odezwać.

Tylko czy da się to zmienić choćby nieznacznie( Bacio i jego post).

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

[QUOTE=Tomasz_St;898359...

Ja nie jestem fotografem i nie zamierzam być. Gdyby jeszcze krytyka była konstruktywna to rozumiem... ale dla Was forum jest miejscem, gdzie możecie się pochwalić swoimi zdjęciami, pogadać we własnym gronie i zjechać innych, którzy mają inny punkt widzenia.
    Smutne to jest wiesz... ale zapewne jedyne słuszne postępowanie na forum foto.[/QUOTE]

Smutne jest to, że nadal nie zrozumialeś intencji.... Są na tym forum dwa działy gdzie pokazujemy zdjęcia:
    1) Ocena zdjęć - tu pokazując zdjęcie prosisz o krytykę i
    2)Dział dla początkujących - tu zapraszamy użytkowników, którzy oczekują pomocy, porady, chcę sie czegoś nauczyć.
    Jezeli natomiast chcesz tylko zmagazynować swoje zdjęcia masz galerię prywatną i tam włóż swoje zdjęcia i wyłącz ocenę. Bo jak rozumiem o to Ci tylko chodzi.
    I nie opowiadaj o światach naszych i waszych i o odchodzących użytkownikach. Tu jest o wiele gościnniej niż na kilku znanych mi forach fotograficznych.
    I wielu nowych zostaje, pokazuje swe zdjęcia i pisze czasami nie zadając pytania jak żyć... .Wielu też pozostaje mimo zmiany systemów.

PS. Z tymi kalużami to sobie mocno pojechałeś...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 21.12.12 o 00:40
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro