Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 85

Wątek: OM-D do kotleta...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Odp: OM-D do kotleta...

Ale to byłby dobry reportaż. A tamto było pozowane.

Mieszka w
    Trójmiasto
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Nadać to na pewno jeśli chodzi o efekt końcowy czyli obrazek to się nada bez problemu. Ja kiedyś jeszcze jak robiłem zdjęcia ślubne to pierwsze robiłem pentaxem k100d super i dało radę. Ostateczny zestaw wyglądał samsung gx 20, pentax k100d super. tamron 10-24, 17-50, 70-200 i dwa flesze. Ja myślę, że omd tutaj wygrywa i wysokim iso i szybkością autofocusa. A posiadane obiektywy zapewnią bdb jakość. Ze względów psychologicznych zainwestowałbym w grip i problem z rozmiarem powinien być rozwiązany.
    Sprzęt jest ale czasu niestety mało.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Jakby przyłapała go tam z druhną byłoby bardziej...
    A tam, to już lepiej z teściową

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Jakby przyłapała go tam z druhną byłoby bardziej...
    Abo z druhem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Olo73 Zobacz posta
    Nadać to na pewno jeśli chodzi o efekt końcowy czyli obrazek to się nada bez problemu. Ja kiedyś jeszcze jak robiłem zdjęcia ślubne to pierwsze robiłem pentaxem k100d super i dało radę. Ostateczny zestaw wyglądał samsung gx 20, pentax k100d super. tamron 10-24, 17-50, 70-200 i dwa flesze. Ja myślę, że omd tutaj wygrywa i wysokim iso i szybkością autofocusa. A posiadane obiektywy zapewnią bdb jakość. Ze względów psychologicznych zainwestowałbym w grip i problem z rozmiarem powinien być rozwiązany.
    Względy psychologiczne to mam gdzieś... w momencie podpisywania umowy raczej nie pokazuje się sprzętu, a jak już się foci, to się nie zajmuje tym, jak ludzie patrzą, no a po zobaczeniu efektów, to tym bardziej dla zleceniodawcy sprzęt nie ma znaczenia (o ile te efekty są . Choć oczywiście grip jest koniecznością nie tylko z psychologicznego punktu widzenia. Trochę mam obawy o trzymanie FL50 na OM-D. Póki co mam e-pl3 i nie mogę takiego rozwiązania przetestować. No i rzecz jasna przy fotografowaniu stałkami, to tylko 2, 3 body, inaczej sobie tego nie wyobrażam, chyba że zmuszą nowy E7 faktycznie do pracy z dużymi szkłami. Generalnie chciałbym to potraktować jako możliwość dorobienia sobie, niż traktowania tego jako zawód, bo wtedy pewnie tylko FF.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

A jak to te dorabianie jest uwarunkowane z urzedem podatkowym?Placi sie od zarobionej zlotowki,zglasza sie to gdzies czy jakos inaczej.Czy np jesli juz mam firme,czy to wystarczy by robic fotki w USC czy w usc potrzebuje zezwolenia dodatkowego ze moge.Czy nie wystaqrczy po prostu ze mam firme i to moja praca,bo dzieciaki trza wykarmic

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Urząd Stanu Cywilnego nie będzie Cię pytał, czy masz firmę. Tak samo nie będzie pytał ksiądz ani właściciel knajpy, w której odbywa się wesele.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Urząd Stanu Cywilnego nie będzie Cię pytał, czy masz firmę. Tak samo nie będzie pytał ksiądz ani właściciel knajpy, w której odbywa się wesele.
    Tylko ja pytam o taka sytuacje kiedy kierownik USC ma cicha umowe z miejskim fotografem i mnie moze powiedziec,ze nie zyczy sobie bo maja tu juz takiego pana co wie jak i co.....i przszedl przeszkolenie.To wlasnie ta dodatkowa zgoda to "przeszkolenie" moze i odplatne w jakis sposob.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Nie może Ci tak powiedzieć... To młoda para przyprowadza swojego fotografa, a nie jakiś tam kierownik.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Rozumiem.Czyli firma co daje slub nie moze organizowac szkolen,wydawac zezwolen na fotografowanie tej uroczystosci.Jesli juz to jest to niezgodne z prawem.Mlodzi przyprowadzaja fotografa i koniec tematu.