Ale podają adres siedziby, towar mają na miejscu i jak pojedziesz bez zapowiedzi to kupisz jak w normalnym sklepie więc trudno ocenić mój zakup jako zakup w sklepie internetowym.Zamieszczone przez Mariusz M
Ale podają adres siedziby, towar mają na miejscu i jak pojedziesz bez zapowiedzi to kupisz jak w normalnym sklepie więc trudno ocenić mój zakup jako zakup w sklepie internetowym.Zamieszczone przez Mariusz M
Wejdz na www firmy FOTOIT i zobacz na logo w lewym górnym roguZamieszczone przez zombi
Co jest napisane?
Byłeś i widziałeś siedzibę firmy. Jeden pokój w biurowcu, szafa pancerna ze sprzętem, dwie gabloty i kilka komputerów. MINIMUM inwestycji w siedzibę. Korespondencja głównie via e-mail. To klasyczna sprzedaż wysyłkowa, a akurat Ty odbierałeś osobiście.
Oczywiste jest, że każdy sklep internetowy musi mieć siedzibę.
Mnie bardziej zastanawia czy to walnięte body trafi z powrotem do szafy pancernej.
Napisz jeszcze czy wystawili Ci gwarancję Olympus Polska, czy ew. naprawy musisz realizować przez nich.
5Dm3
Mariusz:
to body trafi na rynek z powrotem (naprawione lub nie, w tym sklepie, lub w innym) i dlatego istotna jest (nie)znajomość S/N. ktoś może wyłapać ten egzemplarz i szczęśliwie, w nieświadomości focić nim przez lata.
zombi:
thx,
W sumie masz rację Mariusz co do rejestracji i sposobu działnia firmy. Co do sposobu zakupu nic nie klikałem na żadnej stronie internetowej ani nie kupowałem na alledrogo tylko zadzwoniłem czy mają towar i pojechałem do nich z gotówką. Gwarancja niestety na europejskim druku, ale skoro serwis jest de facto w Czechach to mam nadzieję nie ma znaczenia. Zresztą mam ich rachunki i pieczątki na rachunku i gwarancji więc w razie kłopotów mam nadzieję jestem kryty. Zresztę nie mówili, że gwarancję trzeba realizować przez nich a opowiadali jak sami wysyłali inny aparat do naprawy Olympusa i czekali dwa tygodnie na jego zwrot, więc rozumiem, że dawana przez nich gwarancja w Polsce działa.
Tak nabijasz, nie wiem co to jest i gdzie to jest i mnie to nie obchodzi. Gościo napisał ze kupił w siedzibie(fizycznie) i KONIEC.Zamieszczone przez Mariusz M
było sobie życie
Widzisz, dzwoniłeś i potwierdzałeś, że mają towar na miejscu. Akurat mieli. Gdyby nie mieli chcieliby zapewne żebyś złożył zamówienie na stronie.Zamieszczone przez zombi
Mój Olek kupiony w Action miał polską gwarancję, poza tym pudełko było oklejone "polskim dystrybutorem". Z tego co wiem FOTOIT ma niskie ceny, gdyż sprowadzają towar z niemieckich hurtowni. Tylko z gwarancjami u nich różnie bywa.
Canon uznaje europejskie, Olek zapewne też. Zawsze możesz wysłać maila do Olympus Polska, na bank odpowiedzą.
5Dm3
Olympus uznaje każdą gwarancję!Zamieszczone przez Mariusz M
Nie, nie złożyłbym zamówienia bowiem gdy kupuję towar za blisko 4 tysiące to po pierwsze nie robię tego przez firmę, której siedziby i pracowników nie widzę na oczy a po drugie jestem w stanie zapłacić za coś tylko wtedy gdy dostaje to do ręki.Zamieszczone przez Mariusz M
Co do gwarancji mam nadzieję, że teraz przygody mnie ominą i nie będę musiał korzystać z serwisu. Do tej pory miałem tylko pozytywne wrazenia. W moim C-8080, którym żona walneła o glebę i uszkodziła mechanizm zooma (tak że zaczął żęzić) zrobili to bez szemrania w ramach gwarancji a w C-70 który miał problemy z AF zmianili soft i wymienili na gwarancji optykę. A tak na prawdę obawiam się zapytać żeby nie usłyszeć, że w Polsce gwarancja europejska nie jest honorowana, choć z drugiej strony jesteśmy przecież w UE do cholery.
To dobra informacja, ale czy każdą gwarancję traktuje tak samo. To znaczy czy jako obywatel naszego pięknego kraju nad Wisłą na europejskim druku także mam 24 miesiące gwarancji czy tylko 12.Zamieszczone przez celebrity plus
Tak, dzięki UE mamy 24 m-ceZamieszczone przez zombi
![]()