Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Wizjer w E-510

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No panowie. Właśnie wróciłem z siedziby firmy. Chciałem podziękować sprzedawcy ze sklepu FOTOIT z Warszawy, że wymienił mi aparat. Coprawda troszkę panowie właściciel ze sprzedawcą pomarudzili i wzięli mnie za lekko szurniętego ale ostatecznie załatwili wszystko honorowo i dobrze dla klienta czyli mnie. Cyknąłem kilka fotek i w nowym aparacie WRESZCIE WSZYSTKO JEST POZIOMO. Czyli to nie ja miałem przywidzenia i odchyłki psychiczne ale rzeczywiście tor wizjera był niechlujnie i krzywo złożony. JEZU JAKI JESTEM SZCZĘŚLIWY!!! Teraz już mnie nic nie drażni UFFFFFFFF. Ale jest to nauczka na przyszłość aby podczas kupna lustrzanki na ten szczegół zwracać baczną uwagę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    noo, cieszę się że udało się to załatwić po ludzku, bez papierów. a spisałeś może przypadkiem S/N tegoż aparatu? może przydać się chłopakom, ku przestrodze.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    noo, cieszę się że udało się to załatwić po ludzku, bez papierów. a spisałeś może przypadkiem S/N tegoż aparatu? może przydać się chłopakom, ku przestrodze.
    Ups, nie pomyślałem o tym zupełnie Sorki panowie.
    Ale z tego co wiem aparat mieli sami wysłać do ekspertyzy więc podejrzewam, że jeśli tak to wada zostanie usunięta w serwisie. Podejrzewam, że jedną z przyczyn mogła być choroba wieku dziecięcego, bowiem feralny egzemplarz miał firmware 1.0 a ten, który otrzymałem jako nowy już był fabrycznie zupgrade`owany do 1.1.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    soft to zupełnie inna bajka - nie ma żadnego wpływu na krzywiznę wizjera lub matówki.

S/N zwalonego sprzętu lepiej sobie spisywać, coby nie trafić na niego ponownie (to mały kraj). ten aparat wróci do dystrybucji tak czy inaczej...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wiem, że soft nie ma wpływu. Chodziło mi o to, że to być może była sztuka z początku produkcji. A jak wiadomo produkty z początku produkcji są obarczone licznymi niedociągnięciami, których producent nie był w stanie przewidzieć wcześniej. Być moze producent miał już sygnały o takim kłopocie i obecne egzemplarze są już sprawdzane pod kątem tego problemu, który miałem ja.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    to fakt... osobiście nie kupiłbym aparatu tuż po premierze - napaleni klienci płacą często frycowe przez pierwsze miesiące a to wątpliwa przyjemność. każdy produkt musi "dojrzeć", jeden mniej inny bardziej.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Teraz się trochę pobawię nie wkurzając więcej na krzywy wizjer a za jakiś czas wypadałoby kupić dodatkową lampę. Prawdę mówiąc po kupnie aparatu nie mam już ani grama kasy i zamiast FL-36 chyba skuszę się na Tumaxa 880 czy jakoś tak. W końcu 230 zł to nie 800 a efekt i tak będzie o niebo lepszy niż z wbudowaną lampą. A potem może dokupię przejściówkę na M42 i sieknę sobie jakiś bardzo jasny obiektyw stałoogniskowy 35 albo 50 a moze też jakieś tele.... Dobra, easy, spokojnie to co mam na razie styknie.

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zombi
    Prawdę mówiąc po kupnie aparatu nie mam już ani grama kasy i zamiast FL-36 chyba skuszę się na Tumaxa 880 czy jakoś tak. W końcu 230 zł to nie 800 a efekt i tak będzie o niebo lepszy niż z wbudowaną lampą.
    Działaj na forum i zostań Jedi a będziesz miał znacznie taniej
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Cytat Zamieszczone przez Mariusz M
    Cytat Zamieszczone przez zombi
    Zdradzę tylko, że firma ta ma sklep internetowy, nie kryje się z siedzibą (tam fizycznie aparat kupiłem) i sprzedaje także na allegro, gdzie zebrała wyłącznie pozytywne kometarze i ani jednego negatywa ani nawet neutrala.
    Skoro kupiłeś w sklepie internetrowym masz 10 dni na zwrot towaru.
    Zdradzę tylko, że firma ta ma sklep internetowy, nie kryje się z siedzibą (tam fizycznie aparat kupiłem)
    Niby ja nabijam posty?
    FOTOIT to JEST sklep internetowy.
    5Dm3

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    zombi:

przy okazji poznaj potęgę przycisku pomógł. jeśli Ty będziesz rozdawał "pomocnym" osobom, one za jakiś czas odwdzięczą Ci się tym samym.