Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: DMC-FZ8 vs E-400 vs E-500

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

DMC-FZ8 vs E-400 vs E-500

Który wybrać, panasonic DMC-FZ8 czy olympus E-400, i E-500 proszę o pomoc

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Prosta odpowiedz E400 lub E500 między tymi modelami można się zastanawiać który wybrać bo panasonic to półka (albo cała szafa ) niżej.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nie da sie porownaz hybrydy z lustrzanka - inna polka cenowa, koszty nieporownywalne, przepasc technologiczna...

Odpowiedz sobie, co chcesz fotografowac, ile masz na to kasy...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dobra to lustro zostaje, kasa tak do 2000 będę miał, najwyżej 25 % na raty wezmę. Fotografować żonę, córcię, góry, no i może czasami dziewczyny , ale to rzadko. Więc pytanie które E wybrać, na początek. Poprzednia lustrzanka to EOS50, nie miałem cyfrowej tylko SP-320, ale leży w serwisie i zdjęcia robił takie sobie dobre na imprezę.

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wicher
    Poprzednia lustrzanka to EOS50, nie miałem cyfrowej tylko SP-320, ale leży w serwisie i zdjęcia robił takie sobie dobre na imprezę.
    Pierwsze primo - to nie aparat robi zdjęcia tylko Ty!
    Drugie primo - z tego co piszesz, to kup sobie E-400 - mniejszy a przy okazji łądniejszy Żona w przyszłości łatwiej będzie się zgadzała na rozbudowę systemu

Co do FZ8 - to fajny aparacik ale zabawka - dla osób, które nie znają sie na fotografii a chcą mieć mały aparat z mega zoomem i bajerami.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Czekam na kilka opinii i na pewno E-400 kupię, zależy mi by szybko zdjęcia cykał i nie myślał jak hybryda bo mnie to drażni

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wicher
    Czekam na kilka opinii i na pewno E-400 kupię, zależy mi by szybko zdjęcia cykał i nie myślał jak hybryda bo mnie to drażni
    Oto to na Twoim miejscu bym się w ogólnie martwił - nie ma tak szybkiej hybrydy, która byłaby w stanie dogonić nawet amatorską lustrzankę
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Pierwsze primo - to nie aparat robi zdjęcia tylko Ty!
    Drugie primo - z tego co piszesz, to kup sobie E-400 - mniejszy a przy okazji łądniejszy Żona w przyszłości łatwiej będzie się zgadzała na rozbudowę systemu
    E tam, nie ma reguły Chociaż jeśli to ma być faktycznie lustrzanka, którą nie robi się strasznie dużo zdjęć to e400 może być - chodzi mi tutaj o to, że sam aparacik jest dość "delikatny" i mniej masywny, ale przy tym sprawia na mnie wrażenie mniej wygodnego przy trzymaniu.

Najlepiej idź sobie do sklepu i na spokojnie potestuj co wygodniej się trzyma w ręce , bo testów jakościowych to już było tu na forum mnóstwo.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    pytanie w stylu: komar, Honda czy Kawasaki...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    pytanie w stylu: komar, Honda czy Kawasaki...
    Tu nie mam zdania, w garażu stoi Harley, który potrafi obudzić miasto, a ja nie mam zdania, ale chyba Harley.
    Byłem w sklepie i E400 bardzo dobrze leży i zdjęcia też OK, więc tylko czekać aż sprowadzą na jutro z magazynu bo na półce został ostatni.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów