Który wybrać, panasonic DMC-FZ8 czy olympus E-400, i E-500 proszę o pomoc
Który wybrać, panasonic DMC-FZ8 czy olympus E-400, i E-500 proszę o pomoc
Prosta odpowiedz E400 lub E500 między tymi modelami można się zastanawiać który wybrać bo panasonic to półka (albo cała szafa) niżej.
Nie da sie porownaz hybrydy z lustrzanka - inna polka cenowa, koszty nieporownywalne, przepasc technologiczna...
Odpowiedz sobie, co chcesz fotografowac, ile masz na to kasy...
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Dobra to lustro zostaje, kasa tak do 2000 będę miał, najwyżej 25 % na raty wezmę. Fotografować żonę, córcię, góry, no i może czasami dziewczyny, ale to rzadko. Więc pytanie które E wybrać, na początek. Poprzednia lustrzanka to EOS50, nie miałem cyfrowej tylko SP-320, ale leży w serwisie i zdjęcia robił takie sobie dobre na imprezę.
Pierwsze primo - to nie aparat robi zdjęcia tylko Ty!Zamieszczone przez wicher
Drugie primo - z tego co piszesz, to kup sobie E-400 - mniejszy a przy okazji łądniejszyŻona w przyszłości łatwiej będzie się zgadzała na rozbudowę systemu
![]()
Co do FZ8 - to fajny aparacik ale zabawka - dla osób, które nie znają sie na fotografii a chcą mieć mały aparat z mega zoomem i bajerami.
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Czekam na kilka opinii i na pewno E-400 kupię, zależy mi by szybko zdjęcia cykał i nie myślał jak hybryda bo mnie to drażni
Oto to na Twoim miejscu bym się w ogólnie martwił - nie ma tak szybkiej hybrydy, która byłaby w stanie dogonić nawet amatorską lustrzankęZamieszczone przez wicher
![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
E tam, nie ma regułyZamieszczone przez RobertW3D
Chociaż jeśli to ma być faktycznie lustrzanka, którą nie robi się strasznie dużo zdjęć to e400 może być - chodzi mi tutaj o to, że sam aparacik jest dość "delikatny" i mniej masywny, ale przy tym sprawia na mnie wrażenie mniej wygodnego przy trzymaniu.
Najlepiej idź sobie do sklepu i na spokojnie potestuj co wygodniej się trzyma w ręce, bo testów jakościowych to już było tu na forum mnóstwo.
pytanie w stylu: komar, Honda czy Kawasaki...
Tu nie mam zdania, w garażu stoi Harley, który potrafi obudzić miasto, a ja nie mam zdania, ale chyba Harley.Zamieszczone przez KaarooL
Byłem w sklepie i E400 bardzo dobrze leży i zdjęcia też OK, więc tylko czekać aż sprowadzą na jutro z magazynu bo na półce został ostatni.