Jeśli chodzi o ostatnią wrzutkę makro to nie podchodzi mi ona zupełnie. 1 - mało ciekawy kadr, nic specjalnego i interesującego w nim nie ma, 2 jak u przedmówcy ostrość poszła nie tam gdzie trzeba - moim zdaniem pręciki powinny być wyostrzone, 3- trochę nijakie, bo ani owada nie widać dokładnie, ani ten kwiatek nie jest ostry. Tytuł do 3 adekwatny ale raczej patrzę na zdjęcia, a nie na tytuł. To tak moim zdaniem. Z kolejnej wrzutki podoba mi się natomiast bardzo zdjęcie 71. Najgorsze 73, bo po prostu jak dla mnie mało ciekawe, mimo kolejny raz w miarę pasującego tytułu.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Dziękuję za obszerną opinię
I teraz mój drobny komentarz: nie uprawiam fotografii makro, więc te pstryczki można co najwyżej przypasować do ogólnie pojętej fotografii przyrodniczej. Raczej okazjonalnej, bo to nie moja faworytna działkaA podobać się naturalnie nie muszą. Co oglądacz, to gust.
Natomiast w kwestii fotografowania detali, zauważyłam już, że całkowicie rozchodzimy się w upodobaniach i spojrzeniu, ale i to nam wolno.
Co masz na myśli z tymi detalami? Rozwiń.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Esy -floresy zasługują na plusa ; )
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Z ostatniej wrzutki najciekawsze dla mnie 72, 71 też niczegowate. Najsłabsze 73 - tytuł też do mnie nie przemawia(zawór potrafi być piękny sam w sobie - po co go porównywać do kwiatka).
71 bardzo mi się podoba - fajnie wyglądałoby takie duże na ścianę .
Dla mnie z ostatnich dwóch wrzutek najbardziej interesujące 71 i 72.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Nic szczególnego - po prostu zauważyłam, także w galerii, że Twoje i moje upodobania fotograficzne, a co za tym idzie, także komentarze i oceny znacznie się różnią. Zwracamy uwagę na zupełnie inne rzeczy i inne też lubimy.
Fajnie, że wpadliście popatrzeć na głupotki moje, cieszę się, że niektóre przynajmniej trochę sie podobają.