Wersja B dzisiejszego zdjęcia z galerii, w nieco innej obróbce:
80. Szanuj...
Wersja B dzisiejszego zdjęcia z galerii, w nieco innej obróbce:
80. Szanuj...
Lepiej, wyraźniej a przede wszystkim w oknie![]()
A może to niebieskie wywalić lub zredukować, żeby się zrobiło mroczniej? Poza tym się zgadzam z przedmówcą.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Jeśli autorka pozwoli, to ja pozwolę sobie taką wersję wrzucić
The question is, who cares?
Mi wersja, w której na górze jest podkreślony cień bardziej odpowiada. To naturalne, że w cieniu szczegóły będą mniej widoczne, wygląda to dla mnie lepiej - bo też szczegóły(skądinąd wciąż widoczne) niewiele wnoszą, raczej rozpraszają. To co mniej widoczne działa często silniej, zwłaszcza, że w tym przypadku mamy w zamian fajne nasycenie tej czerwieni(o ile czerwień to dobra nazwa).
Co do okna - to chyba najlepszy byłby kompromis między wersją PaniNikt a ahutty, odrobinę niebieskiego można by zostawić, w wersji ahutty robi się zbyt płasko, odbicia na lufcikach tracą zwłaszcza.
---------- Post dodany o 09:38 ---------- Poprzedni post był o 09:26 ----------
PS. Dochodzi do tego ciekawy efekt: ciemny pas na górze, potem jasny, znowu ciemny(ściana na dole ma trochę gęściejszą fakturę) - na poziomie chodnika znowu robi się jasno,
A moze inaczej?.Ale ja zawsze swoje 5 groszy muszeZałącznik 81365
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
odbicie fajnie podkreślone - ale dla mnie całość już za wyrazista się robi.
Odbicie w oknie warto by było wyciągnąć, gdyby było ciekawsze; a tu "zawartości" okna nie dało się rozplanować.
Dla przykładu inne okno z bałaganem do pokombinowania:
81. Czerwone dla pieszych