Strona 35 z 69 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 685

Wątek: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Jasne, napisać, że mi sie te zdjęcia podobają to pikuś, ale uzasadnić co w nich jest takiego wyjątkowego to już nie ma komu.
    PAN Pikuś!
    Jeżeli coś mi się podoba, czasami trudno mi to opisać. Podoba się, ma coś w sobie, nastrój, klimat i takietam...
    Natomiast rzadko mi się zdarza, że coś mi się nie podoba- bo nie. Zwykle łatwiej mi określić, dlaczego mi się nie podoba.
    ... szkoda też ze niektóre osoby piszące na forum nie pokazują swojej twórczości, łatwiej się wtedy odnieść do niektórych wypowiedzi.
    Stare przysłowie pszczół mówi: "ornitolog, nie musi umieć latać"
    Ostatnio edytowane przez helmuth ; 14.01.13 o 23:20
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Jasne, napisać, że mi sie te zdjęcia podobają to pikuś, ale uzasadnić co w nich jest takiego wyjątkowego to już nie ma komu. I co tu ma do rzeczy gust? 62 jest zawalone przez obróbkę, kadr jest ok. ale nie pojmuję czemu łatwiej napisać ocha, niż przyjżeć się fotografii i szczerze napisać że coś jest nie tak. Na forum można się nauczyć bardzo dużo, tylko trzeba chcieć się uczyć. Trzeba umieć przyjmować wszelkie uwagi a nie tylko pozytywne i zasłaniać się gustem i nieśmiertelnym określeniem "tak miało być, tak chciałem". szkoda też ze niektóre osoby piszące na forum nie pokazują swojej twórczości, łatwiej się wtedy odnieść do niektórych wypowiedzi. Cóż, ja swoje zdanie wyraziłem, miłego wieczoru życzę. jak będzie jakiś krajobraz to obiecuję zaś się odezwę.
    Yamada, chwała Ci za to, że piszesz, że Ci się chce, bo Swoją wiedzę i doświadczenie mógłbyś zachować dla Siebie i się nią nie dzielić. Ale tego nie robisz. Szacun. Ale nic na siłę. Nie od razu Rzym zbudowano. To że coś jest zwalone, niekoniecznie musi być złe, no chyba, że zamiar autora był inny niż oczekiwał. Ale skoro wystawia do oceny, to chyba jest zadowolny z efektów. My możemy wyrazić swoją ocenę, zdanie, powiedzieć jak JA bym to inaczej zrobił, jakie techniki wykorzystał, ale nie możemy uczyć nikogo naszego postrzegania. Miłego wieczoru również życzę

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Co do tego,ze nie wystawiam fotek to juz sie tlumacze.Niewiele teraz wychodze,a jak wyjde to .. kurde naprawde aparat jest mi za ciezki jak narazie.Moze na wiosne bedzie lepiej-wytrzymasz??
    Nie do Ciebie to przecież, Twoich zdjęć na forum co nieco można zobaczyć, czyż nie?

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lookee Zobacz posta
    Yamada, chwała Ci za to, że piszesz, że Ci się chce, bo Swoją wiedzę i doświadczenie mógłbyś zachować dla Siebie i się nią nie dzielić. Ale tego nie robisz. Szacun. Ale nic na siłę. Nie od razu Rzym zbudowano. To że coś jest zwalone, niekoniecznie musi być złe, no chyba, że zamiar autora był inny niż oczekiwał. Ale skoro wystawia do oceny, to chyba jest zadowolny z efektów. My możemy wyrazić swoją ocenę, zdanie, powiedzieć jak JA bym to inaczej zrobił, jakie techniki wykorzystał, ale nie możemy uczyć nikogo naszego postrzegania. Miłego wieczoru również życzę
    lookee, abstrahując. Robię landszafty. Walę kicze straszne. Yamada kieruje mnie wg władnego punktu postrzegania. Oglądam jego prace. Po jakimś czasie kieruję się robiąc landszafty Jego punktem widzenia. Wg mnie można nauczyć kogoś innego postrzegania. Tylko pytanie czy nasze postrzeganie jest właściwe .

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    lookee, abstrahując. Robię landszafty. Walę kicze straszne. Yamada kieruje mnie wg władnego punktu postrzegania. Oglądam jego prace. Po jakimś czasie kieruję się robiąc landszafty Jego punktem widzenia. Wg mnie można nauczyć kogoś innego postrzegania. Tylko pytanie czy nasze postrzeganie jest właściwe .
    Kiedyś było tak, że tylko jeden punkt widzenia był właściwy. Yamada już swoje lata ma, więc wiesz
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Tylko pytanie czy nasze postrzeganie jest właściwe .
    Dobrze to ująłeś. Nie, żebym mówił, że złe, ale niekoniecznie zgodne z naszymi doświadczeniami i odczuciami.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Jest daleka droga od poznania czyjegos kierunku i umiejetnosci stosowania do nasladowania i wzorowania sie na nim.Plagiatowanie nie jest fajne Ale dobrze wiedziec jak trzymal pedzel Matejko a jak Wyczolkowski I tych flamandzkich zlosliwie nie wspomne.I wiedza ta w niczym nam nie przeszkadza.Dziwie sie tylko tym co sie tak bronia przed nia.

""""" porosze mi nie mowic co jest tu zle,bo jak bylo by cos zle to dawno bym poprawila,tak jak jest tak ma byc,bo tak tego chcialam i z wielkim trudem osiagnelam."""""
    Ona juz cztery lata fotografuje i ma bardzo drogi sprzet wiec i wiedza i doswiadczenie

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Kiedyś było tak, że tylko jeden punkt widzenia był właściwy. Yamada już swoje lata ma, więc wiesz
    ahutta, nie miałem na myśli jednego właściwego kierunku - ku chwale ojczyzny , tylko to, że obserwując kogoś, w tym co tworzy, przejmuje się jego punkt widzenia.

---------- Post dodany o 23:01 ---------- Poprzedni post był o 22:58 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Jest daleka droga od poznania czyjegos kierunku i umiejetnosci stosowania do nasladowania i wzorowania sie na nim.Plagiatowanie nie jest fajne Ale dobrze wiedziec jak trzymal pedzel Matejko a jak Wyczolkowski I tych flamandzkich zlosliwie nie wspomne.I wiedza ta w niczym nam nie przeszkadza.Dziwie sie tylko tym co sie tak bronia przed nia.
    Mirek54, a mnie uczono, że uczeń zawsze ma prześcignąć Mistrza . A plagiaty to inna para kaloszy.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    kurna trza ukryć pewne dane w profilu...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

kurna trza ukryć pewne dane w profilu...
    Zapomnij, już Cię na żywca widziałem
    The question is, who cares?

Uprawnienia umieszczania postów