Dzarro, a ja mogę dać Ci plus co czynię ze świadomością![]()
Dzarro, a ja mogę dać Ci plus co czynię ze świadomością![]()
Nie szukajcie w kazdym zdjeciu plusow czy minusow.Autor byl na spacerze,zrobil kilka fotek,pokazal jest zadowolony ze spaceru.Przy okazji my tez popatrzelismy.Ciach temata.Co innego jak Autor zacznie sie przekonywac,ze jednak tak jak to on pokazal to tak powinni inni pokazywac(druty zamykaja kadr-nie rob tego,to juz wchodzenie na ......)Jak bysmy zaczeli patrzec pod katem artystycznym na fotki tego typu to mysle,ze sami bysmy sie zgubili w temacie.Gdyby autor pochylil sie przy tej kaluzy,znalazl odbicie tej lampy z gory kadru,przemyslal,ze byc moze jak ciemno to ona swieci ,wrocil,postawil statyw i to dbicie nam pokazal,to bysmy pod katem artyzmu mogli dyskutowac,ale tak to na co i po co wyciagac terminologie ,ktore nie istnieja w temacie.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Może nie dokładnie Czytałeś to co napisałem, może ja nie zbyt prosto i jasno wytłumaczyłem o co chodzi.
Nie mylę pojęć, i napisałem że dla mnie to psuje kadr. Fałszowanie rzeczywistości?? To nie jest reportaż ani fotografia mająca na celu dokumentację miejsca, to jak
pisze o sobie autorka wątku "fotografia hobbystyczna" i to całe fałszowanie rzeczywistości idzie w kąt. Co do WPF to ja pisałem o czymś zupełnie innym.
O tworzeniu dzieła, przyjemnego w odbiorze i pełną świadomością swoich działań a nie wciskanie komuś kitu, że tak to wyglądało. To jest zła interpretacja.
Mnie nie interesuje topografia miejsca a estetyka kadru, którą kable ewidentnie psują. Nota bene: w takim miejscu biorąc poprawkę, na charakter zabudowy,
tego typu instalacje winny być skrzętnie maskowane ... no chyba że chcemy żyć w tak paskudnym otoczeniu.
Okłamywanie widza ma miejsce wtedy i tylko wtedy, gdy zmodyfikowaną fotografię przedstawia się jako odwzorowanie rzeczywistości.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
No i o to mi chodzi, to fota "spacerowa" i tylko jako spacerową można ją oglądać, jako dokumentacyjna nie przedstawia żadnej wartości.
Dla tego pisałem co mi przeszkadza w "estetyce kadru". Dla mnie ma być czysty i klarowny jak dobre wino. Albo poznajemy recepturę na nie i cieszymy się smakiem
albo na alpagę naklejamy metkę "DOM PERIGNON" (fota dokumentalna) i choć siara pali cmokamy z zachwytu.
---------- Post dodany o 22:24 ---------- Poprzedni post był o 22:24 ----------
Zrozumielim, zrozumielim.![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA