No to nie pogadamy..., albowiem zaprawdę powiadam Ci, iż żadne zdjęcie w formie RAWa poczynione NIE zostało.
Moim celem nie była analiza linii na milimetr, ani ziaren w szumieTym zajmują się skutecznie i wiarygodnie (?) wyspecjalizowane portale, ja nie czuję się kompetentna.
Wstawiając pierwszego posta zawaliłam, macie racje na forum foto zdjęcia z taką kompresją mogą budzić niepokój- ale i tak musiałam post "ciąć", bo system mi nie puszczał do publikacji
No stało się, nie linczujcie!
Z drugiej strony tylko wspomnę, że gdy wstawiałam niektóre z tych zdjęć wcześniej na forum (wątek zdjęciowy i galeria) to krytyka dotyczyła treści, nie jakości technicznej - a kompresja identyczna.
Nie chciałam z kolei testu rozdzielać na części, bo wolę jak jest w jednym kawałku.
Ale, ale - przeciez to winni się bronią..!
Ostatnie zdjęcia są bez kompresji, tylko zmniejszone, obiecuję, że jeśli pokażę jeszcze jakieś foty, to właśnie w takiej formie, już nie będę bezdusznie kompresować.
Pamiętajcie tez o innej kwestii - przed każdym zdaniem czy paragrafem mojego tekstu możecie niejako domyślnie dopisać ["zdaniem TOKIN", "według TOKIN" itp], a z kolei na końcu każdego fragmentu domyślnie dodać swoje ["nie zgadzam się", "mam inne zdanie" itp] - powinno być łatwiej
Andrzeju, inni pytający - nie mam już zestawu, odesłałam w zeszłym tygodniu, nie dam rady sprawdzić tego czy tamtego, przepraszam.
Coś czuję, że na tę siedemnastkę nie chcianą dotąd przez nikogo, leżącą w kącie wypożyczalni, zapomnianą i samotną, będą teraz zapisy i długie kolejki oczekujących) hehe
Moim zdaniem ten obiektyw jest niedoceniany, tym bardziej gdy weźmie się pod uwagę relację cena-jakość-dostępność oraz te parametry dla konkurencji.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem