P.S. Czułości zdjęć od lewej kolejno: 200, 800, 1600, 200.
P.S. Czułości zdjęć od lewej kolejno: 200, 800, 1600, 200.
Orientuje się ktoś, czy obecnie jest ten aparat gdzieś dostępny w kwocie 1749 zł ?
Na stronie MM jest cena 2399
Jeśli ktoś wie gdzie można jeszcze dostać za 1749 to proszę o informację.
W Media Markt w Krakowie był za 1749 ale już nie ma - sprzedał się![]()
W Bielsku w MM też był, jak dzwoniłem w wigilię (bo akurat jechałem w góry na święta) to leżał wystawowy, ale nie dałem rady dojechać na 15.00 bo o tej zamykali, a wracając 27.12 zajechałem to już było pozamiatane o 12.00. Też myślałem że 1749 się utrzyma, a tu trach...
ale na szczęście jest tam FJ i to zarąbiście wyposażony (market Sarni Stok ofkors) lepiej niż każdy z FJotów który odwiedzałem do tej pory na śląsku i pomacałem drania kilkanaście minut, tylko że już droższy. I tym sposobem nie kupiłem, a może i dobrze, bo przepraszam się teraz z PENami.
e-pl3
A mnie się udało kupić za 1749 zł.
Zdecydowałem się na niego, jako na taki aparat który jest na tyle mały, że mogę go mieć (i mam) zawsze przy sobie.
Myślałem też o Sony RX100, ale przeważyła (poza oczywiście sympatią do marki) cena - różnica ponad 600 zł piechotą nie chodzi.
O swoich wrażeniach jeszcze przed zakupem, pisałem wyżej, teraz mogę potwierdzić i dodać, że aparat przeszedł "chrzest bojowy" na koncercie świątecznym, potwierdzając dyskrecję, wygodę używania i doskonały autofokus.
Załączam przykładowe zdjęcie, parametry: f/2.1, 1/13 sek. iso 1600 +0.3 EV 58mm, bez lampy błyskowej.
Zainteresowani zdjęciami w pełnej rozdzielczości mogą napisać do mnie na PW i podadzą mail to wyślę.
Dodam, że pod warunkiem ustawienia MF i uprzedniego nastawienia odpowiedniej ostrości (a jak pisałem wyżej w tym aparacie ustawienie MF to bajka) wychodzą super filmy FULL HD z czyściutkim dźwiękiem stereo, nie zakłóconym praca AF.
pozdrawiam
Gratuluję nowego nabytku, życzę udanych fotek i wielkiej radości z użytkowania![]()
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Dzięki.![]()
witam.
Jestem na etakie kupowania kompaktu i wyłoniłem 2 modele:
xz-2
sony hx50
który będzie robił lepsze zdjęcia przy słabym oświetleniu.
który ma lepszą automatykę(bo jestem laikiem ustawiania itp) i stabilizację obrazu.
Aparatem będę robił zdjęcia dzieciom a one są zawsze w ruchu.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.