Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
tak, ale filtr wyciągnął ładnie kształt budy z tła, zdjęcie prosto z puszki nie pokazywało tego...
Fajnie Ci wyszło zdjęcie z watą cukrową - próbowałem też to sfotografować ale "na zdjęciu nic nie ma". Wrzucam więc stoisko z kiełbaskami (w sam raz w porę śniadania) i scenkę ogólną:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
całkiem fajnie sobie radzi 520tka w Twoich rękach, ale na drugim zdjęciu wyszła kicha - Blutwurst znaczy się
---
to ja wrzucę coś takiego:
żeby nie było wątpliwości że to Frankfurt (ten prawdziwy a nie ten nad Odrą)
Żeby nie było wątpliwości że to targi bożonarodzeniowe:
a skoro ruszony był już temat gluehweina i kiszki to i ja dam przykład od siebie. Na zdjeciu stoisko z winem owocowym, ale samo zdjęcie to kiszka - skopane kadrowanie... z grubych uwag to choćby lewa strona kadru - ucięta kobieta pijąca grzańca i jakiś fragment twarzy osoby wchodzącej w kadr. Owszem duża część winy spoczywa na mnie - brak staranności, doświadczenia, uwagi (niepotrzebne skreślić) ale PENy niestety nie ułatwiają roboty. Tryb podglądu - obrazek + dane o ekspozycji wyświetlany jest tak że jedno jest nakładane na drugie - te wszystkie ikonki poukładane po prawej, lewej i u dołu ekranu zasłaniają kadr i krawędzie kadru są przez to niedopracowane... Gdy światła jest dosyć to tak bardzo to nie dokucza ale po ciemku... masakra. Staram się nad tym problemem pracować ale jak widać, nie bardzo mi wychodzi... Trochę żal że w Olympusie nie zaimplementowano podglądu jaki bodaj jest w Fuji że kadr jest "czysty" a parametry ekspozycji są wyświetlane na czarnym pasku u dołu ekranu
Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 10.12.12 o 16:41
No.podobno wielkosc nie ma znaczenia.
Tylko o ktorym Banhofie piszesz??Bo ten Haupt to rzeczywiscie nie ma sie czym pochwalic poza tym,ze ma25 peronow dalekobieznej,4 podziemnej,4 szybkiej i ze ponad 300 tys ludzi dziennie sie przewinie to zadne wielkie halo.W Hamburgu jest wiekszy,ale to blizej mnie-pewnie dlatego.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mam taką teorię, że przy takim oświetleniu,w cieniach mało widać, więc i szum jest mniej widoczny
Można próbować ratować kadr, wycinając tę kobietę i dla zachowania proporcji kadru, ciąć dół (bo i tak nogi są poucinane).
Ale za to ma kilkanaście tych malutkich Bahnhof- ów
Faktycznie malutki![]()