Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: E-1 znow mnie zaskoczyl

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mnie zwiodło to jednorazowe doświadczenie z RawShooterem - raz sprawdziłem jak wyglądają rawy z 1600 i 3200. Program pokazywał je podobnie jak niedoświetlone iso 800 - jak się wprowadziło korektę +1 EV przy 1600 lub +2 EV przy 3200 to wtedy wyglądało to tak jak jpg z aparatu. Cóż, człowiek się uczy całe życie
    .

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    konukera:

jak fociłem E-1, doszedłem do podobnych wniosków: ISO800 potrafi być ładne w światłach i półtonach o ile histogram ma ręce i nogi. w cieniach jednak masakra, niezależnie od naświetlenia...

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    dlatego napisalem ze miejsce pomoglo - ciemne sciany, duzo czarnego... nie widac tam szumu
    I'm so happy with my new black body.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    konukera:

jak fociłem E-1, doszedłem do podobnych wniosków: ISO800 potrafi być ładne w światłach i półtonach o ile histogram ma ręce i nogi. w cieniach jednak masakra, niezależnie od naświetlenia...
    To zrob choc razfotki na papierze.
    Czesc.Ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    chomsky:

robię, robię, ale głównie 45x30 i 40x30 a w tym formacie ISO800 z Dziadka jest na pograniczu. wygląda nieźle, ale jest na styk. w niższych czułościach jest elegancko a kolorki wymiatają.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    chomsky:

robię, robię, ale głównie 45x30 i 40x30 a w tym formacie ISO800 z Dziadka jest na pograniczu. wygląda nieźle, ale jest na styk. w niższych czułościach jest elegancko a kolorki wymiatają.
    Robie glownie 15x21 i 20x30 rzadko 30x40, nie mam wiekszych problemow. Podejrzewam, ze spora czesc uzytkownikow ogranicza sie do ekranowych wersji. Moze dlatego tyle pisza o szumach?
    czesc.Ch.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Jak dla mnie fota z pierwszego posta - żadna rewelacja jeśli chodzi o szumy. Szumi jak cholera...
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Jak dla mnie fota z pierwszego posta - żadna rewelacja jeśli chodzi o szumy. Szumi jak cholera...
    chodzi i dziadka rafale, o dziadka, ze stary a jeszcze moze dla mnie budzi szacunek

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Szumi bo musi, ale nie tak strasznie jak sie obawialem. W zasadzie na mniejszej odbitce bylo by niemal OK, ale postaram sie to sprawdzic przy najblizszej okazji.
    I'm so happy with my new black body.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez olifant
    1600 i 3200 w E-1 jest podbijane. [...] będzie niedoświetlony odpowiednio o jedną lub dwie działki.

EDIT: Pardon, jednak nie mam racji, przynajmniej w Capture One wygląda to normalnie. Na początku używałem RawShootera i tam właśnie tak to wyglądało - raw z E-1 na iso 1600/3200 to bylo jakby iso 800 niedoświetlone to w takim razie już nie wiem jak to jest
    Pierwsza wersja jest prawdziwa: zdjęcia są niedoświetlone.
    Capture One widocznie konwertuje orfy z E-1 inteligentnie - wie, że E-1 dla iso1600 niedoświetla.