ja już zacząłem się gubić... czy brać olka jakiegoś czy nikona czy canoniere... a może sony albo pentaxazdurniałem totalnie...
ja już zacząłem się gubić... czy brać olka jakiegoś czy nikona czy canoniere... a może sony albo pentaxazdurniałem totalnie...
Bez znaczenia. Na amatorskim pułapie cenowym te aparatu nie różnią się między sobą, a jeśli się różnią, to niewiele.Zamieszczone przez Sapphiron
Sapphiron: wez E-500 w dual kicie ( wydatek niezbyt duzy), lub jeżeli masz wiecej środków finansowych wez E-510.
Nie kombinuj po innych systemach, Olek jest przyjemny w robieniu fot i bedziesz zadowolony.
przypomniał mi się tekst ze skeczu kabaretu Modelanego Niepokoju...
"...będzie pan zadowolonyyy..."
coraz bardziej jednak się zastanawiam nad Sony A100... np w takim zestawie... http://www.pstryk.pl/opis.php/5658
co ma lepszego olek e-500 czy e-510 niż A100?
Czytałeś specyfikacje tych aparatów? Przeglądałeś listę dostępnych obiektywów? Zastanawiałeś się *dlaczego* chcesz zmienić aparat?Zamieszczone przez Sapphiron
Rane.
przeczytać to ja sobie mogę...
co z tego że przeczytam jak i tak ni cholery nie zrozumiem?
wole dowiedzieć się od ludzi którzy się znają na lustrach...
Ja nie rozumiesz specyfikacji lustrzanek, to - bez obrazy - lustrzanka nie jest Ci w ogóle potrzebna. A rad powinieneś słuchać nie ludzi, którzy znają się na lustrach (moja żona, bajdewej, zna się świetnie na lustrach), a ludzi, którzy znają się na fotografii.Zamieszczone przez Sapphiron
I tyle.
dobra weź... pomógłbyś jak się znasz a nie takie teksty piszesz...
Ja się na fotografii nie znam.Zamieszczone przez Sapphiron
Po co Ci sprzęt, którego możliwości nie wykorzystasz, a kosztować Cię będzie kupę kasy? Bo akurat zapanowała moda na lustrzanki? Bo innymi aparatami nie da się robić ładnych zdjęć? Bo masz za dużo pieniędzy?
Napiszę, czego ja bym potrzebował w lustrzance: pomiar spot 1%, 100% krycia kadru na matówce, czas do 1/4000s, wymienne matówki, wstępne podnoszenie lustra, ISO od 25 do 3200, korekcja ekspozycji do +/- 5EV, blokada ekspozycji :-)
najlepiej nie skomentuje twojego postu...
pomoże mi jednak ktoś?