Testował ktoś może jak to działa? Chodzi mi o pierwszą wersję 14-54, bo wyczytałem gdzieś na zachodnim forum, że z II będzie lepiej, bo ona wspiera detekcję kontrastu.
Testował ktoś może jak to działa? Chodzi mi o pierwszą wersję 14-54, bo wyczytałem gdzieś na zachodnim forum, że z II będzie lepiej, bo ona wspiera detekcję kontrastu.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Sam sobie odpowiem. tyle, że test z e-pl3... Chodzi dużo wolniej, ale da się tak pracować. Obiektyw najpierw "przejeżdża" punkt ostrości, po czym powoli się cofa. Ostrzy raczej precyzyjnie.
Ostatnio edytowane przez luc4s ; 9.12.12 o 18:14
EP-3 próbowałem się z drugą wersja ZD15-54, prostopadle do przejścia dla pieszych próbowałem złapać wchodzących na przejście, Zanim wyostrzył pieszy z reguły to przejście opuszczał (uliczka w Rybniku koło kościoła , dwa pasy ruchu, po jednym tam i z powrotem). Dziś nie mam już tego obiektywu , ani nie mam EPL-5.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ostatnio edytowane przez apz ; 9.12.12 o 18:17
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
OM-D + 12-60 to najchętniej używam MF. AF tylko do scen statycznych. W EPL-1 to jeszcze większa porażka. Generalnie wszystkie szkła z silnikiem SWD nie współpracują zbyt dobrze z penami. Ale dają piękny obrazek i nadal nie mają zamienników w m4/3.
---------- Post dodany o 16:05 ---------- Poprzedni post był o 16:01 ----------
---------- Post dodany o 16:09 ---------- Poprzedni post był o 16:05 ----------
---------- Post dodany o 16:12 ---------- Poprzedni post był o 16:09 ----------
---------- Post dodany o 16:15 ---------- Poprzedni post był o 16:12 ----------
Po obejrzeniu filmiku z działania E-P3 z 14-54 II uspokoiłem się nieco. Szkiełko powinno dobrze współpracować z tym korpusem.
Ziootek
E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1