Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 140

Wątek: e- 5 ?

| OlyJedi Awatar Karampuk
    Mieszka w
    Włocławek - miasto nad Wisłą
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Odp: e- 5 ?

Nie przyszło Wam do głowy, że jak koleżanka kupi sobie tego Nikona i pójdzie sobie z tego forum to już nic się nie dowie.
    Przecież tam na tamtym forum nie ma Mirka

Mirku dwa razy przeczytałem Twój tekst i wiesz, że masz rację.
    Tylko jak doradzić koleżance aby miała sprzęt na lata? Nie da się.
    No dosze przyznam się. Też mam Nikona, ale to właśnie E5 dał mi kopa do wyrzucenia Zdzicha z kadru. Początkowo nie wiedziałem na ile serio jest moje hobby i dobierałem sprzęt tak aby go później bezstratnie oraz bezstresowo można było go odsprzedać i wejść jeszcze głębiej... lub bez żalu porzucić ...
    Ciężko jest komuś doradzić na lata. W dzisiejszych czasach wszystko może się zdażyć. Czy pięć dziesięć lat temu któś wiedział co się stanie z Minoltą, Kodakiem?
    Wydaje mi się że kiedy w Olympusie da się do tego "króliczka" jeszcze w Pl zbliżyć to w top systemach o tym raczej nawet dobrze zarabiający mogą raczej zapomnieć.
    Zresztą zawsze cieszyłem się w tego co mam, bo nie aparat robi... itd
    Najlepszy aparat to ten co daje frajde z robienia zdjęć
    XZ-2|D800E|moje 500px

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

O to chodzi, o to chodzi.

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

mimo to wybralbym omd , wiem o czym pisze tylko mam inne kryteria wyboru niz ty , klapki na oczach i tylko nikon nie sa dobra metoda , a co do obiektywow wszystko z czasem mozna dokupic , i mysle ze na tym zakonczymy dyskusje bo juz nie ma za duzo wspolnego z tematem watku
    Ostatnio edytowane przez broda ; 2.12.12 o 23:45

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    109
    Moja galeria

Hmmm... O co tu się kłócić? Koleżanka napisała, że jest zawansowana i chciała by żyć z fotografii. Od kiedy to zawansowany fotograf pyta co kupić? Taki fotograf raczej wie czego potrzebuje.

A jeżeli już coś radzić, to myślę, że tym razem nyny ma rację. Lepiej średniej klasy body i dobre szkła np. E-30+ 12-60 + 50-200. Ponieważ posiadany zestaw nie jest zadnym argumentem do pozostania w obecnym systemie, to dobrym rozwiązaniem może być każdy zaawansowany aparat z lepszejszymi szkłami

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez broda Zobacz posta
    mimo to wybralbym omd , wiem o czym pisze tylko mam inne kryteria wyboru niz ty , klapki na oczach i tylko nikon nie sa dobra metoda , a co do obiektywow wszystko z czasem mozna dokupic , i mysle ze na tym zakonczymy dyskusje bo juz nie ma za duzo wspolnego z tematem watku
    Cofnij sie do poczatku watku, i apropo tych klapek zerknij w moje wpisy (w zadnym nie proponowalem nikona), czyzby jakis syndrom zoltego sie objawial?
    Z czasem sobie kupi, albo sobie nie kupi.
    Z czasem tez moze sobie wymienic body jak jej sie to "gorsze" nie spodoba, dobrego jasnego szkla sie tak czesto jednak nie wymienia.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karampuk Zobacz posta
    Też mam Nikona, ale to właśnie E5 dał mi kopa do wyrzucenia Zdzicha z kadru.
    Szczerze sie ciesze.Tylko mi nie pisz ,ze Zdzichowi role w serialu zalatwiliscie.

PS:Mam nikona,olka exakte,i jakis fudzi.Wiem,ze gdzies to lezy w domu.Tylko gdzie?

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Hmmm... O co tu się kłócić? Koleżanka napisała, że jest zawansowana i chciała by żyć z fotografii. Od kiedy to zawansowany fotograf pyta co kupić? Taki fotograf raczej wie czego potrzebuje.

A jeżeli już coś radzić, to myślę, że tym razem nyny ma rację. Lepiej średniej klasy body i dobre szkła np. E-30+ 12-60 + 50-200. Ponieważ posiadany zestaw nie jest zadnym argumentem do pozostania w obecnym systemie, to dobrym rozwiązaniem może być każdy zaawansowany aparat z lepszejszymi szkłami
    No wlasnie i to spore doswiadczenie mnie zgubilo.
    PS.Nyny ma w wielu,bardzo wielu przypadkach racje,tylko ma wielu alergie na niego.A wystarczy zaczac czytanie z innej strony tego co on napisal.

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Szczerze sie ciesze.Tylko mi nie pisz ,ze Zdzichowi role w serialu zalatwiliscie.

PS:Mam nikona,olka exakte,i jakis fudzi.Wiem,ze gdzies to lezy w domu.Tylko gdzie?

No wlasnie i to spore doswiadczenie mnie zgubilo.
    PS.Nyny ma w wielu,bardzo wielu przypadkach racje,tylko ma wielu alergie na niego.A wystarczy zaczac czytanie z innej strony tego co on napisal.
    dzieki niemu d300 stal sie legenda

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

dzieki niemu d300 stal sie legenda
    I znowu mijasz sie z prawda...
    Jak juz chciales byc taki trendy to wypadaloby mocniej zglebic temat, a wtedy bys sie dowiedzial, ze o D300s chodzi

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria