Powiem, tak - narazie miałam jedną lustrzynkę jak już wspomniałam e-520.
Jestem młodą osobą, rzeczywiście do końca mogę jeszcze nie wiedzieć do czego chce dążyć wiele razy moje zdanie może się zmienić.
Nie mam dobrych szkieł. Mam 21 lat i pewnie jeszcze trochę czasu minie zanim będę mieć dobre obiektywy co nie zmienia faktu że w najbliższym czasie chciała bym zainwestować i mogę to zrobić w dobre body Olympusa.
Cieszę się, że swoją opinią dzielą się osoby z dużym i wieloletnim doświadczeniem doceniam to. Są to osoby, które na ogół mają już jakiś obrany kierunek w fotografii. Piszę na ogół bo przecież można być ale nie trzeba dobrym w wielu dziedzinach.
Ja zapewne przez wiele lat będę jeszcze błądzić dlatego też nie mogę się konkretnie określić co tak naprawdę, że tak się wysłowię mnie jara. Czy to przyroda, zarówno krajobrazy, jak i zwierzęta czy macro, a może architektura itd.
Odniosę się do takiej metafory:
Nie kupie kiepskiego roweru z Tesco i nie przymocuje do nie zajebistych kół za kilka tysięcy złotych, dobrych hamulców itd. Bo na co mi to jesli rama jest z kiepskiego tworzywa a nie Karbonu dajmy na to. - rower nie starczy mi na lata.
Chcę zainwestować w body które będzie mi służyć przez lata czyli chce dobrą ramę roweru, ktorą w miare upływu lat i możliwości zakupu o wiele lepszych obiektywów będę ulepszać.
Rozumiem, że większość odradza mi e-5 i mówi o zmianie sprzętu lub zastanowieniu się nad modelami niżej. Proszę zauważyć że jestem młodą osobą, nie zbyt jeszcze doświadczoną jeśli chodzi o sprzęt foto i pragnę mieć dobrą RAMĘ.
Sami wiecie że i tak to ja osobiście podejme decyzję i to ja się przejadę na tym lub nie co zakupiłamMówią ucz się na cudzych blędach ale wiadomo, rzadko się to zdarza. Napewno jeszcze zejdzie mi troche czasu nad rozważeniem wielu opcji
Więc spokojnie jakoś to będzie haha![]()