Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 140

Wątek: e- 5 ?

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Odp: e- 5 ?

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Raz, ze to nie temat o kategoryzacji fotografow.
    why?
    Dwa, gdzie ty widzisz w zacytowanym zdaniu podzial na amator/zawodowiec, ja nie widze szczerze powiedziawszy
    Oj, nie widzisz ale może inni widzą? Brałeś to pod uwagę?

A swoją drogą kim jest atrysta fotograf? Amatorem czy nie amatorem? (stosując podział Jaacka)
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

Profi to tylko nikon lub canon mysle ze taki jest podtekst wywodu , tylke ze te dwie firmy daja porzadne korpusy od pewnego progu cenowego , najnizsza i srednia polka to u nich bieda , tandeta i plastiki , co do tematu to tez radzilbym omd 5 ,pozdr

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    A swoją drogą kim jest atrysta fotograf? Amatorem czy nie amatorem? (stosując podział Jaacka)
    Ja widze wzmianke amator/nie amator, nic o zawodowstwie.
    Od kiedy to nie amator, czyli jednym slowem bardziej zaawansowany w tej sztuce, staje sie z defaultu zawodowcem?

pozdro

---------- Post dodany o 20:23 ---------- Poprzedni post był o 20:21 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Nyny, pytanie kieruję do Jaacka, jakbyś nie zauważył. Skoro o tym wspomniał, to jestem ciekawa definicji.
    Tak jak wczesniej wspomnialem, gdzie Ty tam widzisz zawodowca?
    Ja widze podzial amator/nie amator.

pozdro

---------- Post dodany o 20:26 ---------- Poprzedni post był o 20:23 ----------

Cytat Zamieszczone przez broda Zobacz posta
    Profi to tylko nikon lub canon mysle ze taki jest podtekst wywodu , tylke ze te dwie firmy daja porzadne korpusy od pewnego progu cenowego , najnizsza i srednia polka to u nich bieda , tandeta i plastiki , co do tematu to tez radzilbym omd 5 ,pozdr
    W jakim sensie bieda i plastiki, ciekaw jestem jakie to preciosa sie na to lapia?
    Porzadne korpusy kosztuja porownywalnie do np. E5 i OMD wiec czy ja wiem czy, az tak wygorowanie?
    Roznica jest taka, ze jest tego tam od wyboru do koloru od tanich do obrzydliwie drogich...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Ja widze wzmianke amator/nie amator, nic o zawodowstwie.
    Od kiedy to nie amator, czyli jednym slowem bardziej zaawansowany w tej sztuce, staje sie z defaultu zawodowcem?
    Od kiedy jest to Twoja interpretacja której nie popieram. Skąd pomysł że nie amator jest bardziej zaawansowany? Nie może być mniej lub wcale? Wypadało by spytać Jaacka co miał na myśli zamiast produkować definicje.

| OlyJedi Awatar Karampuk
    Mieszka w
    Włocławek - miasto nad Wisłą
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Tu się zgodzę

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Napisze inaczej.
    Pokaz pare zdjec,a ja Ci napisze czy inwestowac masz w nowy sprzet czy ksiazki i nadal praktykowac duzo czytajac.Pokaz wyjscowki i te same jako gotowe wgladowki.Zobaczymy pogadamy.
    Akurat w tym temacie doszedłem do ściany...
    ... ściany płaczu
    Pokazałem Braciom Starozakonnym a oni zamiast się kiwać w przód i w tył zaczęli się kiwać na boki

Gdybyśmy my totalni amatorzy nie napędzali kapitału koncernom to większość pro i art wymieniała by sprzęt raz na dwa pokolenia
    (Mirku to nie do Ciebie Ty jesteś ... sam wiesz ...
    no ten tego ... no Guru )

Tu się nie zgodzę
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    W tej zabawie,w tym chobby nie chodzi o wyjscie na zero.To nie jest argument.Chyba,ze to geszeft zycia.
    Problem by rozwiązała jakaś wypożyczalnia. Pewnie nie tylko koleżanka ma podobne dylematy. Jak nie dysponujemy taką to trzeba robić geszefty inaczej się nic nie dowiemy - organoleptycznie rzecz biorąc
    To ciekawe, że na forum Olympusa kolejny użytkownik dowiaduje się - kup Nikona. Ciekawe
    XZ-2|D800E|moje 500px

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria

Mam Cię odesłać do słownika synonimów, abyś przestał się bezsensownie czepiać? No chyba, że nie amator to ktoś niżej niż amator, bo na upartego można wysnuć i taki wniosek. [edit: jak widzę Romek myśli podobnie]. Zresztą akurat Jaack raczej będzie wiedział, o co chodzi w kontekście cytowanej wypowiedzi, a że ta teza pojawia się poniekąd jako uzasadnienie wyboru sprzętu, to chciałabym się dowiedzieć dlaczego. Kiedy ten amator przestaje być nie amatorem, może to i innych naprowadzi w kupnie odpowiedniego aparatu.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Od kiedy jest to Twoja interpretacja której nie popieram.
    Interpretacje maja to do siebie, iz moga byc dowolne to raz.
    Dwa jak juz wspomnialem gdzie ty tam widzisz zawodowca, o ktorym wspomniala szanowna moderatorka. Wyrazilem jasno, iz kolega Jaack napisal mniej wiecej "amator/nie amator", wiec zacytowany fragment przez kolezanke nie dokonca byl taki jak to ujal piszacy.

Skąd pomysł że nie amator jest bardziej zaawansowany? Nie może być mniej lub wcale? Wypadało by spytać Jaacka co miał na myśli zamiast produkować definicje.
    Oczywiscie, ze moze, tylko nalezy o tym napisac, a nie jak kolezanka blednie zacytowac. Czy stosujac swiadomy zabieg by narzucic wlasna interpretacje ustawiajac od razu dyskusje na jedyny sluszny tor.

pozdro

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Nyny przechodzisz sam siebie, zarzucasz komuś narzucanie interpretacji sam robiąc to z właściwym sobie uporem.
    Na szczęście dyskusja oczy się z Jaackiem (a przynajmniej toczyć się będzie gdy tylko się odezwie ) a nie z Tobą.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Nyny przechodzisz sam siebie, zarzucasz komuś narzucanie interpretacji sam robiąc to z właściwym sobie uporem.
    Jakbys nie zauwazyl w przyplywie emocji nic nikomu nie narzucilem, procz tego aby cytowal dokladnie to co ktos inny napisal.

Na szczęście dyskusja oczy się z Jaackiem (a przynajmniej toczyć się będzie gdy tylko się odezwie ) a nie z Tobą.
    Na razie sie nie toczy, procz tego iz szanowna moderatorka poprosila o wyklarowanie Jaackowi swojej interpretacji jego slow.

pozdro

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

omd jest porzadniej wykonany niz np nikon d7000 , canon 60d , to jest chyba srednia polka w Nikonie i Canonie a segment najnizszy to wogole bieda , kazdemu wedle upodoban chce dziewcze i ma kaske na E5 niech kupuje ,fotografia to nie tylko uzyteczne iso i predkosc af , to kadr i swiatlo , i jak sie nie wie co z czym sie je to d300 nie pomoze
    Ostatnio edytowane przez broda ; 2.12.12 o 21:54

Uprawnienia umieszczania postów