The question is: What is a Mahna Mahna?
Profi to tylko nikon lub canon mysle ze taki jest podtekst wywodu , tylke ze te dwie firmy daja porzadne korpusy od pewnego progu cenowego , najnizsza i srednia polka to u nich bieda , tandeta i plastiki , co do tematu to tez radzilbym omd 5 ,pozdr
Ja widze wzmianke amator/nie amator, nic o zawodowstwie.
Od kiedy to nie amator, czyli jednym slowem bardziej zaawansowany w tej sztuce, staje sie z defaultu zawodowcem?
pozdro
---------- Post dodany o 20:23 ---------- Poprzedni post był o 20:21 ----------
Tak jak wczesniej wspomnialem, gdzie Ty tam widzisz zawodowca?
Ja widze podzial amator/nie amator.
pozdro
---------- Post dodany o 20:26 ---------- Poprzedni post był o 20:23 ----------
W jakim sensie bieda i plastiki, ciekaw jestem jakie to preciosa sie na to lapia?
Porzadne korpusy kosztuja porownywalnie do np. E5 i OMD wiec czy ja wiem czy, az tak wygorowanie?
Roznica jest taka, ze jest tego tam od wyboru do koloru od tanich do obrzydliwie drogich...
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Tu się zgodzę
Akurat w tym temacie doszedłem do ściany...
... ściany płaczu
Pokazałem Braciom Starozakonnym a oni zamiast się kiwać w przód i w tył zaczęli się kiwać na boki
Gdybyśmy my totalni amatorzy nie napędzali kapitału koncernom to większość pro i art wymieniała by sprzęt raz na dwa pokolenia![]()
(Mirku to nie do CiebieTy jesteś ... sam wiesz ...
no ten tego ... no Guru)
Tu się nie zgodzę
Problem by rozwiązała jakaś wypożyczalnia. Pewnie nie tylko koleżanka ma podobne dylematy. Jak nie dysponujemy taką to trzeba robić geszefty inaczej się nic nie dowiemy - organoleptycznie rzecz biorąc![]()
To ciekawe, że na forum Olympusa kolejny użytkownik dowiaduje się - kup Nikona. Ciekawe![]()
XZ-2|D800E|moje 500px
Mam Cię odesłać do słownika synonimów, abyś przestał się bezsensownie czepiać?No chyba, że nie amator to ktoś niżej niż amator, bo na upartego można wysnuć i taki wniosek.
[edit: jak widzę Romek myśli podobnie]. Zresztą akurat Jaack raczej będzie wiedział, o co chodzi w kontekście cytowanej wypowiedzi, a że ta teza pojawia się poniekąd jako uzasadnienie wyboru sprzętu, to chciałabym się dowiedzieć dlaczego. Kiedy ten amator przestaje być nie amatorem, może to i innych naprowadzi w kupnie odpowiedniego aparatu.
Interpretacje maja to do siebie, iz moga byc dowolne to raz.
Dwa jak juz wspomnialem gdzie ty tam widzisz zawodowca, o ktorym wspomniala szanowna moderatorka. Wyrazilem jasno, iz kolega Jaack napisal mniej wiecej "amator/nie amator", wiec zacytowany fragment przez kolezanke nie dokonca byl taki jak to ujal piszacy.
Oczywiscie, ze moze, tylko nalezy o tym napisac, a nie jak kolezanka blednie zacytowac. Czy stosujac swiadomy zabieg by narzucic wlasna interpretacje ustawiajac od razu dyskusje na jedyny sluszny tor.
pozdro
Nyny przechodzisz sam siebie, zarzucasz komuś narzucanie interpretacji sam robiąc to z właściwym sobie uporem.
Na szczęście dyskusja oczy się z Jaackiem (a przynajmniej toczyć się będzie gdy tylko się odezwie) a nie z Tobą.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Jakbys nie zauwazyl w przyplywie emocji nic nikomu nie narzucilem, procz tego aby cytowal dokladnie to co ktos inny napisal.
Na razie sie nie toczy, procz tego iz szanowna moderatorka poprosila o wyklarowanie Jaackowi swojej interpretacji jego slow.
pozdro
omd jest porzadniej wykonany niz np nikon d7000 , canon 60d , to jest chyba srednia polka w Nikonie i Canonie a segment najnizszy to wogole bieda , kazdemu wedle upodoban chce dziewcze i ma kaske na E5 niech kupuje ,fotografia to nie tylko uzyteczne iso i predkosc af , to kadr i swiatlo , i jak sie nie wie co z czym sie je to d300 nie pomoze![]()
Ostatnio edytowane przez broda ; 2.12.12 o 21:54