Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 140

Wątek: e- 5 ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: e- 5 ?

Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    P.S. Znam gościa z D800 i 200-400/4 i 75% to średnia kaszanka
    Znam gościa, który jeździ wysokiej klasy BMW i przynajmniej raz w miesiącu zalicza jakąś stłuczkę. Dlatego właśnie nie polecam nikomu samochodów BMW, tylko Fiaty
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Awatar som3thingwild
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Reklama, przyroda, architektura...O matko, już gorzej nie mogłaś wybrać?
    Przyroda Cię dobije - kl/s, szybki AF ( pieruńsko szybki), tele ( najlepiej wiaderko F4 lub 2., ISO najlepiej 1600-3200...
    Reasumując - bierz E-5
    I tak dopóki nie uzbierasz na Nikona D4 i 400/2.8 stres będzie Ci zawsze towarzyszył
    Kup to, co sobie wymarzyłaś, a efekty będą najulubieńsze

---------- Post dodany o 20:11 ---------- Poprzedni post był o 20:07 ----------

P.S. Znam gościa z D800 i 200-400/4 i 75% to średnia kaszanka
    Haha świetna odpowiedź Rzeczywiście gorzej nie mogłam haha

Również zastanawiałam się nad zmianą systemu.

Tak więc musze jeszcze trochę czasu poświęcić na poczytanie, zaznajomienie, przetestowanie za nim coś wybiorę

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Znam gościa, który jeździ wysokiej klasy BMW i przynajmniej raz w miesiącu zalicza jakąś stłuczkę. Dlatego właśnie nie polecam nikomu samochodów BMW, tylko Fiaty
    Całkiem rozsądnie... rozwali Fiata to nawet z rowu go wyciągać nie ma po co. Tylko zadzwonić po nówkę sztukę.

PS.

jest jeszcze jedno rozwiązanie, komunikacja miejska

| OlyJedi Awatar Weasly
    Mieszka w
    Sandomierz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Sprzedaj to co masz, kup E-30 + 14-54 + 50-200 i ciesz się dalej używaniem systemu Olympus. Jako uzywany sprzęt wydasz na taki zestaw: body: 1500zł + 14-54mm-1000zł i 50-200mm-2000zł i masz w cenie E-5 zacny zestaw którym można ukręcić naprawdę fajne zdjęcia. O półkę wyżej od tego co masz obecnie.
    *** Widziałem rzeczy, w które, wy ludzie, nigdy byście nie uwierzyli. ***
    ++++++++++ http://www.flickr.com/photos/67569374@N05/ +++++++++++
    -------------------------------------------------------------------------------------

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Ależ ja polecam epicure. Zawsze. D4 i 400/2.8 to naprawdę super zestaw. Plus parę drobiazgów - statywy, głowice, macro, shifty i co nie tylko. No przecież, że polecam Sam bym kupił.
    A jak już się taki szpej wykorzystuje...zależy tylko od szefa palca nad spustem migawki.
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

miałem E400, potem E30... teraz mam E5 i jest bez porównania lepiej... wiadomo że szumy są większe niż u konkuręcji ale E5 w tej chwili, to jedyne wyjście jeżeli nie chcesz zmieniać systemu... ja nie żałuję... jestem bardzo zadowolony, można wyciagnąć o wiele więcej niż z E30... tym bardziej w porównaniu z E520. pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

A mnie ciągle zastanawia jedna rzecz - ilu z wypowiadających się i odradzających miało E-5 w rękach na dłużej niż parę minut/godzin?
    To jest aparat, którego możliwości absolutnie nie da się ocenić na podstawie zdjęć plansz testowych.

Pewnie się to w ciągu 5 min obróci przeciwko mnie, ale co tam ...
    Trochę mnie smuci to co widzę na tym forum po powrocie - kiedyś każdy kto kupował Olka i zaglądał na to forum, to wiedział co kupuje - solidny ale absolutnie nie topowy sprzęt. Robił zdjęcia, chwalił się nimi, pomagał jeden drugiemu. Wystarczyło, że się pokazała jedna puszka warta uwagi i do tego kilka obiektywów, a praktycznie wszyscy plują na E-System jaki to jest be. Sorry, to nawet nie jest smutne ...
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

To są objawy "wyższych stanów świadomości", ja bym się do Twojego zdziwienia przychylił. Mam nadzieję, że nikt się urażony nie poczuje, ale to fakty.Z drugiej strony wielu userów z tego forum, udowadnia swoimi fotami sprzętem E-systemu, że można tym robić kapitalne zdjęcia. Bo można!!!!!!!!!!!!!

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

@jagger: zauwaz szklarnie kolezanki, i powiedz czy nie zyska wiecej przy wymianie na uzywane 620/30/3 plus klasowe szklo, niz sama nowa puche E5. Tym bardziej, iz skok jakosciowy wzgledem tej trojki nie jest spektakularny by nie rzec kosmetyczny.

@RobertW3D: pewnie jakby to E5 kosztowalo nowe w okolicach 3kpln to sie by glosy marudzenia zbyt mocno nie odzywaly. Jak juz tu zostalo napisane, dla kogos kto mocno siedzi w topowych szklach olka jest to kolo ratunkowe by cos miec. Bo na dobra sprawe zbyt wiele zmian wzgledem E3 to tam nie ma niestety.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

@nyny - to powiedz Nikonowi żeby sprzedawał D3 za 7K .... w końcu pod względem specyfikacji nie jest znacznie lepszy od takiego D600 ...
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Uprawnienia umieszczania postów