www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Sprzedaj to co masz, kup E-30 + 14-54 + 50-200 i ciesz się dalej używaniem systemu Olympus. Jako uzywany sprzęt wydasz na taki zestaw: body: 1500zł + 14-54mm-1000zł i 50-200mm-2000zł i masz w cenie E-5 zacny zestaw którym można ukręcić naprawdę fajne zdjęcia. O półkę wyżej od tego co masz obecnie.
*** Widziałem rzeczy, w które, wy ludzie, nigdy byście nie uwierzyli. ***
++++++++++ http://www.flickr.com/photos/67569374@N05/ +++++++++++
-------------------------------------------------------------------------------------
Ależ ja polecam epicure. Zawsze. D4 i 400/2.8 to naprawdę super zestaw. Plus parę drobiazgów - statywy, głowice, macro, shifty i co nie tylko. No przecież, że polecamSam bym kupił.
![]()
A jak już się taki szpej wykorzystuje...zależy tylko od szefa palca nad spustem migawki.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
miałem E400, potem E30... teraz mam E5 i jest bez porównania lepiej... wiadomo że szumy są większe niż u konkuręcji ale E5 w tej chwili, to jedyne wyjście jeżeli nie chcesz zmieniać systemu... ja nie żałuję... jestem bardzo zadowolony, można wyciagnąć o wiele więcej niż z E30... tym bardziej w porównaniu z E520. pozdrawiam.
A mnie ciągle zastanawia jedna rzecz - ilu z wypowiadających się i odradzających miało E-5 w rękach na dłużej niż parę minut/godzin?
To jest aparat, którego możliwości absolutnie nie da się ocenić na podstawie zdjęć plansz testowych.
Pewnie się to w ciągu 5 min obróci przeciwko mnie, ale co tam ...
Trochę mnie smuci to co widzę na tym forum po powrocie - kiedyś każdy kto kupował Olka i zaglądał na to forum, to wiedział co kupuje - solidny ale absolutnie nie topowy sprzęt. Robił zdjęcia, chwalił się nimi, pomagał jeden drugiemu. Wystarczyło, że się pokazała jedna puszka warta uwagi i do tego kilka obiektywów, a praktycznie wszyscy plują na E-System jaki to jest be. Sorry, to nawet nie jest smutne ...
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
To są objawy "wyższych stanów świadomości", ja bym się do Twojego zdziwienia przychylił. Mam nadzieję, że nikt się urażony nie poczuje, ale to fakty.Z drugiej strony wielu userów z tego forum, udowadnia swoimi fotami sprzętem E-systemu, że można tym robić kapitalne zdjęcia. Bo można!!!!!!!!!!!!!
@jagger: zauwaz szklarnie kolezanki, i powiedz czy nie zyska wiecej przy wymianie na uzywane 620/30/3 plus klasowe szklo, niz sama nowa puche E5. Tym bardziej, iz skok jakosciowy wzgledem tej trojki nie jest spektakularny by nie rzec kosmetyczny.
@RobertW3D: pewnie jakby to E5 kosztowalo nowe w okolicach 3kpln to sie by glosy marudzenia zbyt mocno nie odzywaly. Jak juz tu zostalo napisane, dla kogos kto mocno siedzi w topowych szklach olka jest to kolo ratunkowe by cos miec. Bo na dobra sprawe zbyt wiele zmian wzgledem E3 to tam nie ma niestety.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
@nyny - to powiedz Nikonowi żeby sprzedawał D3 za 7K .... w końcu pod względem specyfikacji nie jest znacznie lepszy od takiego D600 ...
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....