E330 mniej szumi od E500. Ja na Twoim miejscu bralabym E330 jezeli mozesz, bo E500 jest tanszy
E330 mniej szumi od E500. Ja na Twoim miejscu bralabym E330 jezeli mozesz, bo E500 jest tanszy
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Kurcze, a coś więcej? Nie samymi szumami człowiek żyjeZamieszczone przez dog_master
Bo np. wyczytałem, że e330 lubi mocno przepalać. Albo, że kolorki gorsze niż w e500.
Co Wy na to?
W tym temacie, czyli $$$, nie ma problemu.Ja na Twoim miejscu bralabym E330 jezeli mozesz, bo E500 jest tanszy
Tu nie ma co porównywać, jeśli już to może można się pokusić o porównanie E-330 vs. E-400 pomijając uchlny LCD oczywiście. Bo ceny zbliżone bodajże a E-400 wart swych pieniędzy.Zamieszczone przez st3j4
I tak to jest jak ktoś zasmakuje w wyższej półce, to potem już kitowe są beZamieszczone przez st3j4
![]()
![]()
Dzięki za punkcikZamieszczone przez st3j4
![]()
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
Wiesz co?Zamieszczone przez dziobolek
![]()
Chyba Ci ten punkcik zabiorę
Z czystej ciekawości wpisałem na ang ebay'u E-400 i.. mam za swoje
![]()
http://tinyurl.com/29jcsw
![]()
![]()
![]()
I wbiłeś mi ćwieka..
Choć, z drugiej strony, e-400 trzymałem w łapach i przez brak gripa odłożyłem go po 2 sekundach, co myślę, że teraz było błędem, bo powininem dłużej zaznajomić się z tym sprzętem.
Kuźwa, niech Cię..![]()
zapomnij o E-400... trzymałem toto przez kilka minut i długo mnie potem bolał paluch. ponoć po kilkugodzinnej wędrówce z E-400 na palcu wskazującym robi się wgniot (od nieszczęsnego zaczepu na pasek), który ustępuje po około 2 dniach. oczywiście o ile nie używasz aparatu przez te 2 dni...
E-400 szumi mniej od E-500, jest od niego szybszy, ma szybszy AF i większy bufor. wady nie do przeskoczenia to te zaczepy i ORF wielkości 20MB (!!!), którego trzeba też zapisać na kartę co trwa.
E-500 to nieporozumienie w odniesieniu do E-400/E-330. zapomnij.
kup cokolwiek, możesz kupić nawet najgorsze co jest na rynku (moim zdaniem alfa) a fotki i tak da się robić.
Ja nie wiem jak to nazwać proszę Państwa. Obecna moja E-500 to już piąty Olek - więc to chyba miłość do firmy
. Bawiłem się różnymi pudełkami , ale tak od serca i do serca to przypadł mi tylko Olek. A z 500 jestem bardzo hepy!!!! Pozdrawiam!!! Wiem, że dylemat wyboru to ciężka sprawa!!! Powodzenia!!
E500 + drobiazgi
Oj, KaarooL, KaarooL, mam, używam i nie mam odcisków ani wgniotów żadnych...Zamieszczone przez KaarooL
To samo zdanie mają pozostali userzy E-4xx.
Nie zauważyłem bym miał kłopoty z powodu ORF'ów, a nowe E-xxx to niby jakie rozmiary plików mają???Zamieszczone przez KaarooL
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
7-8MB zamiast 20MB... z mojego punktu widzenia to ogromna przepaść. obecnie mam ORF'y wielkości 13,5MB i na 4GB wchodzi 300 sztuk. gdyby pliki miały po 20MB, weszłoby ich powiedzmy 199. plików wielkości 8MB weszłoby 500!!!a nowe E-xxx to niby jakie rozmiary plików mają???
wszystko to oznacza, że OLEK błądził ale idzie w dobrym kierunku, bo zrobił kompresję, która oszczędzi wydatków na monstrualne karty CF.
W czym tkwi różnica? Mam też 330 i ORF'y mam po 12,8 MBZamieszczone przez KaarooL
![]()
A włącz sobie redukcję szumów, to się zdziwisz.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto