Strona 21 z 36 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 351

Wątek: świat w moim obiektywie

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Odp: świat w moim obiektywie

@pers , mam takie pytanko. Czytałem i słyszałem że Singapur to najczystsze miasto świata. Że jest tam bardzo czysto. Możesz to potwierdzić ? Tzn. tak z twoich obserwacji, jest tam naprawdę tak czysto, czy tak tylko się mówi. Są podobno surowe kary za zaśmiecanie miasta.
    Co do zdjęć, bardzo ładne są. Ładne miasto.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Dziekuje za odwiedziny i wpisy

bobdylan - dobrze wiedzieć, zapisze sobie ten hotel na przyszłość. Co do dalszych wrzutek z tej wyprawy bedzie jeszcze Tajlandia - część wyspowa oraz powrót na kilka dni do Bangkoku.

koronax - tak też czytałem, że jest czysto i że nie można na przykład żuć gumy ale zakazów nie znalazłem. Tak szczerze to pod wzgledem zakazów to wiecej widziałem ich w Kuala Lumpur niz w Singapurze. Tak serio to jest czysto ale bez przesady można też i takie miejsca w scisłym centrum spotkać - choc nie jest to regułą lecz wyjątkiem.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSCF2738400DSCF2738400DSCF2738400DSCF2738400DSCF2738400DSCF2738400DSCF2738400DSCF2738.jpg
Wyświetleń:	185
Rozmiar:	453,5 KB
ID:	85052

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Wszędzie się jakieś śmieci znajdą i dosłownie i w przenośni
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar Maciek_WM
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Nie no, żuć gumę to chyba wolno... Słyszałem tylko że wypluwać na chodnik już nie

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Maciek_WM Zobacz posta
    Nie no, żuć gumę to chyba wolno... Słyszałem tylko że wypluwać na chodnik już nie
    No właśnie w tym szkopuł, że jest zakaz importu, sprzedaży, produkcji i własnie żucia Choć ja miałem jakieś ostatki mentosow, ktore przez przypadek przemycilem razem z aparatem i skonsumowałem i nikt mnie nie aresztował

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Zaskoczyłeś mnie tym ostatnim zdjęciem. Choć się starałem to nie udało się trafić na takie widoki i Singapur wspominam jako miasto o idealnej wręcz czystości. Zastanawiam się czy miałeś takie "szczęście" czy też się tak tam popsuło.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

I znowu TU wpadłem, pooglądałem, poczytałem... iteż zaskoczyła mnie ta "ostatna" fotka.
    Widać - opowieści to opowieści, a życie życiem.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    Zaskoczyłeś mnie tym ostatnim zdjęciem. Choć się starałem to nie udało się trafić na takie widoki i Singapur wspominam jako miasto o idealnej wręcz czystości. Zastanawiam się czy miałeś takie "szczęście" czy też się tak tam popsuło.
    Raczej "szczescie" ale to było jedno z pierwszych zdjęć jakie zrobiłem - wysiadłem na stacji City Hall i kierowałem się w strone Mariny. Niedaleko tego miejsca z tego co pamietam sa galerie handlowe ze slawnymi sklepami foto.

Generalnie jest czysto, nie da sie ukryc ale czy czysciej niż w zadbanych centrach Hong Kongu, KL lub Bangkoku? Przyznam, ze nie odnioslem takiego wrazenia. Oczywiscie mozna znalezc zasmiecone ulice na przyklad w KL ale beda to boczne uliczki, a przy Petronas Towers czy też centrach handlowych bedzie sterylnie czysto dokładnie tak jak w Singapurze.

Z tym naj to w sumie sie zawiodłem bo miało to być najczystsze, najnowocześniejsze i w ogóle same naj. Owszem wszystko było na najwyższym poziomie ale czy naj? Na przykład przyznam szczerze, ze system komunikacyjny (czyli w moim przypadku wyłącznie metro) mnie zawiódł. Kupujac bilety jednorazowe (czyli ładując karte) nieraz musiałem stać w kilkunastominutowych kolejkach i widziałem ze sporo osób miało problem z ładowaniem kart, nawet byłem świadkiem klutni gdy kobieta stała przez kilkanascie minut w kolejce i okazalo sie, ze nie doładuje swojej karty bo ma papierową, a ten konkretny automat ładował tylko plastikowe. W porównaniu z bangkockim Sky Trainem to był koszmar. W Bangkoku zorganizowali to najprościej jak tylko chyba można i kilka osób to już była spora kolejka. Inna sprawa, że odwiedziłem Singapur w czasie obchodów nowego roku chińskiego i ludzi była cała masa co pewnie miało wpływ na moje postrzeganie metra.

dzarro
    Gość

Ciekawie wyszło 243-244. Ze wskazaniem na to drugie. W B&W byłoby chyba jeszcze ciekawiej.

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Raczej "szczescie" ale to było jedno z pierwszych zdjęć jakie zrobiłem - wysiadłem na stacji City Hall i kierowałem się w strone Mariny. Niedaleko tego miejsca z tego co pamietam sa galerie handlowe ze slawnymi sklepami foto.

Generalnie jest czysto, nie da sie ukryc ale czy czysciej niż w zadbanych centrach Hong Kongu, KL lub Bangkoku? Przyznam, ze nie odnioslem takiego wrazenia. Oczywiscie mozna znalezc zasmiecone ulice na przyklad w KL ale beda to boczne uliczki, a przy Petronas Towers czy też centrach handlowych bedzie sterylnie czysto dokładnie tak jak w Singapurze.

Z tym naj to w sumie sie zawiodłem bo miało to być najczystsze, najnowocześniejsze i w ogóle same naj. Owszem wszystko było na najwyższym poziomie ale czy naj? Na przykład przyznam szczerze, ze system komunikacyjny (czyli w moim przypadku wyłącznie metro) mnie zawiódł. Kupujac bilety jednorazowe (czyli ładując karte) nieraz musiałem stać w kilkunastominutowych kolejkach i widziałem ze sporo osób miało problem z ładowaniem kart, nawet byłem świadkiem klutni gdy kobieta stała przez kilkanascie minut w kolejce i okazalo sie, ze nie doładuje swojej karty bo ma papierową, a ten konkretny automat ładował tylko plastikowe. W porównaniu z bangkockim Sky Trainem to był koszmar. W Bangkoku zorganizowali to najprościej jak tylko chyba można i kilka osób to już była spora kolejka. Inna sprawa, że odwiedziłem Singapur w czasie obchodów nowego roku chińskiego i ludzi była cała masa co pewnie miało wpływ na moje postrzeganie metra.
    Jak widać aby dobrze poznać kraj trzeba więcej czasu na to poświęcić. W Singapurze byłem zaledwie 2 dni. Metrem jechałem tylko z lotniska do centrum i z powrotem więc problemy o jakich piszesz na szczęście mnie ominęły, poruszałem się głównie na własnych nogach i autobusem. W Malezji byłem w przemysłowym regionie Penang. Jeśli chodzi o czystość to było tak normalnie, podobnie jak u nas. Można powiedzieć, że był jeden wielki plac budowy widać, że kraj niesamowicie się rozwija.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja