Ja jeszcze do poczatkowych zdjec...Nr:9![]()
Ja jeszcze do poczatkowych zdjec...Nr:9![]()
[Tour de Asia] Bangkok - boczna uliczka
118.
119.
120.
121.
122.
Z serii TiT (bez numeracji bo chodzi wyłącznie o przedstawienie zjawiska)
TiT - This is Thailand - to określenie używane przez zameszkalych w Tajlandii obcokrajowców na różne dziwne, niespotykane, nie nadające sie do racjonalnego wyjaśnienia (oczywiście dla ludzi Zachodu) sytuacje. Powyżej jeden z przykładów poruszania sie chodnikmi przez przechodniów. Niby w Tajlandii ruch jest lewostronny ale nawet oficjlne oznakowanie raz "sugeruje" ruch lewą stroną a inym razem pawą. Z praktyki idąc prawą stroną w 90% bedziemy szli z większością ale czasami zdarzy się, że większość idzie lewą strona. I mam tu na mysli Tajów a nie obcokrajowców. Motocykliści też czasami wybierają prawą stronę a czasami nie pogardzą chodnikiemAle co by nie powiedzieć nie jest to miasto, w którym przynajmniej ja miałem jakiekolwiek problemy z przemieszczaniem się. W najbardziej zatłoczonych miejscach są kladki naziemne a samochody zatrzymują się na czerwonym swietle co nie jest w Azji regułą, ba nawet w Tajlandii nie jest to regułą.
![]()
a o co chodzi z tymi garnkami na schodach?
Ładne zdjęcia. 118. Kolorowe te worki.
Ciekawe jak ten chłopaczek ze zdjęcia 119 dał radę jechać na motorze i jeszcze tak trzymać jakiś wózek. Dobry musi być
Co do TiT. Znajomy kiedyś mi mówił że jak był w Tokio to widział że schody w metrze były podzielone w jakiś podobny sposób. Wychodząc z metra nie da się iść byle jak, gdyż podróżnych jest tak dużo że zderzaliby się ze sobą . I są podzielone na wychodzących i wchodzących do metra.
W suie to o nicPo prostu na tej boczej uliczce postanowiłem wejść na most aby zrobić z niego zdjęie Menamu, patrze a na schodach tak fajnie w rządku pojemniki z niedojedzonym jedzeniem stoja. Pewnie, ze lepiej by wypadło gdybym te dwa pojemniki, które leżą jeden na drugim postawił na tych pustych schodach ale to nie w moim stylu. Co do meritum to pokazuje trochę problem z którym rówież i my w jakimś stopniu się zmagamy, nagminy brak koszy na smieci.
TiT to by było wtedy gdyby pomimo takiego podziału znalazła sie znaczna grupa, która i tak szła by w przeciwnym kierunku (miomo, że się nie da) albo gdyby administratorzy metra co kilka dni zmieniali te wyjściaSwoja drogą to w czasie tej wyprawy też myslałem o Tokio ale trochę sie wystraszyłem, że się moge pogubić w ich systemie transportowym a taksówki ponoć słono kosztują
![]()
Ja wpierw myslalem, ze garnki na schodach to dokarmianie kotow...ale koty to juz zapewnie dawno zjedzone
Fajnie sie tu zaglada.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Fajna relacja i fajne foto.
Pozdrawiam.
nadrobiłem zaległości, wątek ciekawy, tak trzymaj![]()
Coś na ostatniej wrzutce zdjęcia się nie załadowały![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||