Strona 13 z 21 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 210

Wątek: Wojtek123, porozmawiajmy o fotografii.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Wojtek123, porozmawiajmy o fotografii.

Cytat Zamieszczone przez PaniNikt Zobacz posta
    W specjalizacji? Nic. Jestem tylko przeciwna specjalizacji ZBYT wąskiej
    Tylko kto nam prawidlowo odczyta kiedy jest juz za wasko a kiedy nie.To raczej pojecie takie rozne dla kazdego.
    Powiedzmy jesli osoby to tylko portret czy to jest juz wasko.No bo jesli osoby to tylko portret ale tylko kobietom,to wtedy juz za wasko czy jeszcze nie.

To takie indywidualne dla kazdego,ze ciezko naklonic,przekonac.To kazdy musi sam sie okreslic.Tak mysle.Bo jesli umiem dostrzec swiatlo ,i je zarejestrowac to raczej obojetne czy to bedzie kobieta w studio czy lilia biala rosa pokryta.Z drugiej strony,jesli sie bedziemy sugerowac widzami z forow to wiadomo ze ladna buza ma wieksza ogladalnosc niz bialy platek,A jeszcze jak beda posladki obydwa to juz swiatlo nie ma zadnego znaczenia na zdjeciu.

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Tylko kto nam prawidlowo odczyta kiedy jest juz za wasko a kiedy nie.To raczej pojecie takie rozne dla kazdego.
    Powiedzmy jesli osoby to tylko portret czy to jest juz wasko.No bo jesli osoby to tylko portret ale tylko kobietom,to wtedy juz za wasko czy jeszcze nie.
    To takie indywidualne dla kazdego,ze ciezko naklonic,przekonac.To kazdy musi sam sie okreslic.Tak mysle.Bo jesli umiem dostrzec swiatlo ,i je zarejestrowac to raczej obojetne czy to bedzie kobieta w studio czy lilia biala rosa pokryta.
    I tu się zgadzam. W gruncie rzeczy mówisz o tym samym, tylko w innych sformułowaniach. Paradoks polega na tym, że każdy z Was ma w tej dyskusji trochę [lub więcej niż trochę] racji. Nię sądzę, byśmy się nawzajem przekonali w 100% do swoich stanowisk, powtórzę jeszcze raz: niezdrowe są skrajności

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    127
    Moja galeria

Focenie bez radości szybko straci na wartości. Tematów można znależć mnóstwo, ale nie z każdym osiągnie się sukces.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PaniNikt Zobacz posta
    Dobry kierowca nie może jeździć tylko jednym samochodem, dobry jeździec ujeżdżać tylko jednego wierzchowca. A fotograf? ))
    Zajrzałem tu zaraz jak napisałaś tego posta i już wiedziałem co będzie się działo. Zaglądam kilka godzin później i co? I się nie pomyliłem hihi

---------- Post dodany o 22:48 ---------- Poprzedni post był o 22:24 ----------

Ja mam najlepsze podejście. Niech każdy sobie robi to co mu się podoba. Każde zdjęcie, które tu oglądam i nie ważnej z jakiej jest dziedziny to albo mi się podoba albo nie i nie krzyczę innym czego mają nie robić albo jaką droga nie podążać bo sami sobie znajdą na to odpowiedź. Uważam, że lepiej komuś zasugerować co może poprawić albo co jest fajne w jego zdjęciach niż go od razu dołować bo może jednak dzieki takim słowom się odnajdzie w czymś innym. Jeżeli ktoś chce focić upierz to nich to robi skoro lubi a może jakoś fajnie i zabawnie to pokaże . Mnie np. spodobało się focenie pierdół z robieniem do nich opisów oraz innych pokręconych rzeczy. I co z tego, że jest tam kawał słupa albo nawet pupa? Najbardziej bawi mnie druga cześć jaki opis do tego walnę . No i niech mi ktoś powie, że czasami tam nie zagląda aby sprawdzić co za dziwadło wstawiłem i jak je opisałem a sam sobie przecież odsłon wątku nie nabijam
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    A fotograf to fotograf, jeśli jest dobrym rzemieślnikiem nauczy się wszystko poprawnie pokazać. Ale moim zdaniem tylko coś co naprawdę czujesz, coś co naprawdę Ciebie interesuje pokażesz interesująco, może czasem nie poprawnie ale będzie w tym uczucie. rzucanie się na wszystko to jakaś dziwna choroba. Po co, bo masz aparat i lubisz robić zdjęcia? Bo kilka osób na forum napisze "fajne fotki, podoba mi się 20 i 21" Takie podejście moim zdaniem to podejście jest totalnie bezsensowne. Coraz częściej tu na forum widzę takie podejście, i widzę że po wstawieniu fajnych zdjęć zaczynają pojawiać się pstryki o niczym. I takie watki zaczynam odwiedzać coraz żadziej. za to tam gdzie autorzy pokazują to co naprawdę lubią, co ich kręci gdzie nie ma wszystkiego od krajobrazów po martwą naturę wraca się często i to tam przeważają fajne rzeczy.
    Piknie yamada to napisał. Chociaż akurat On sam niemalże przykleił sobie etykietkę "pana od gór" po czym wszystkich zaskoczył pięknymi industrialami
    Ale generalnie się podpisuję pod całym postem.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Dzięki... Tylko jadziemy chyba rozgaworem niepotrzebnie w wątku autorskim, w razie czego u mnie można bez problemowo jakby co...
    CzarMax tylko potem nie narzekaj wszędzie że sam do siebie piszesz , bo bede Ci wypominał....

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria
    Czyli co przerzutka na pole do Yamady? Ok. Lecimy tam.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Dzięki... Tylko jadziemy chyba rozgaworem niepotrzebnie w wątku autorskim, w razie czego u mnie można bez problemowo jakby co...
    CzarMax tylko potem nie narzekaj wszędzie że sam do siebie piszesz , bo bede Ci wypominał....
    Ależ ja nie narzekam tylko stwierdzam a to różnica. Mnie to nie przeszkadza

A czy pisze sam do siebie? Być może ale dzisiaj poczułem się jak gwiazda internetu. Być może to błąd strony - nie wiem ale przez godzinę miałem frajdę i aż zrobiłem dla siebie skrineczka celem podreperowania zdołowanego EGO . A jeżeli to nie jest błąd strony to ile osób tutaj może się czymś takim pochwalić???? hihi

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	OC1.jpg
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	365,1 KB
ID:	77358
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez robert1088 Zobacz posta
    Czyli co jeżeli ktoś lubi robić tylko makro inny widoki jeszcze inny ptaki czy portrety to kiepski fotograf ? Myślę ,że każdy robi to co lubi
    Yamanda masz plusa
    Dzięki za plusa. owszem każdy robi to co lubi, ale mało kto jak zauważyłem lubi jak mu się napisze że to co zrobił niezbyt jest ciekawe. cóż z tego że technicznie ok, że kadr taki jak się należy. Kiedy tak naprawdę to zdjęcie (bo tym cały czas mowa) jest nijakie. Moje pierwsze industriale zostały totalnie skrytykowane, ba, większość do dziś jest krytykowanych (krajobrazy zresztą też) Ale dzięki szczerym wypowiedziom na ich temat duuużo się nauczyłem. Dzięki szczerym wypowiedziom wiele tematów sobie darowałem. I wcale tego nie żałuję...

---------- Post dodany o 23:55 ---------- Poprzedni post był o 23:52 ----------

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Ależ ja nie narzekam tylko stwierdzam a to różnica. Mnie to nie przeszkadza

A czy pisze sam do siebie? Być może ale dzisiaj poczułem się jak gwiazda internetu. Być może to błąd strony - nie wiem ale przez godzinę miałem frajdę i aż zrobiłem dla siebie skrineczka celem podreperowania zdołowanego EGO . A jeżeli to nie jest błąd strony to ile osób tutaj może się czymś takim pochwalić???? hihi

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	OC1.jpg
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	365,1 KB
ID:	77358
    Czyli focisz jednak pod publiczkę.... Nigdy na to nie zwracałem uwagi, muszę kiedyś to sprawdzic...

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    127
    Moja galeria

Zostałeś gwiazdą foto rock and rolla
    yamada dobrze prawi, z focenia musi być przyjemność. Efekt sprawia że poprawiamy samą fotkę drugą, edytujemy jak kto umie. zawsze coś przecież odpadnie.
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 29.12.12 o 00:59