Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 57

Wątek: 5000 do wydania :)

| OlyJedi Awatar tomtomek
    Mieszka w
    Kalisz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Odp: 5000 do wydania :)

Obecnie mój zestaw na podróżny to:
    G3+9-18 i OMD+12-50, dodatkowo 40-150.
    Zmieniłby się na:
    OMD+9-18 i X-E1+18-55, dodatkowo 40-150.
    Czyli zarówno na 9-18 jak i na standardowym zoomie poczuję poprawę.
    A kiedyś Oly 17/1,8 lub Fuji 23/1,4 (jak będzie)

W wersji 12-35 jedyne co się zmieni to poprawa w zakresie 12-35 na OMD. No i częściej będę go zmieniał na 40-150.

Pozdrawiam
    Tomek
    E-M1, RX100, 12-40, 45.

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Ja tak jak nightelf - tez bylbym za opcja nr 3. Rozpiescilem sie dobrymi stalkami na FF, nie przeszkadzalo mi nawet zonglowanie, wiec dla mnie tez teraz 12-50 jest po prostu optucznie zwyczajnie sredni. Za to 45/1.8 baaardzo w tym wzgledzie sympatyczny i podejrzewam, ze inne, aktualne stalki ze stajni Olka tez tutaj beda do niego podobne
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tomtomek Zobacz posta
    Zdjęcia jakie robię to głównie fotografia krajobrazowo-dokumentalna na wyjazdach po całym świecie poświęconych w 100% fotografii oraz fotografia rodzinno-dokumentalna.

Co poradzicie?
    Jeśli wybierzesz drugi system, będziesz jeździł po całym świecie z dwoma różnymi ładowarkami i dwoma kompletami różnych baterii. Jak Ci padnie jedna puszka, nie użyjesz szkieł do niej z innym body.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jeśli wybierzesz drugi system, będziesz jeździł po całym świecie z dwoma różnymi ładowarkami i dwoma kompletami różnych baterii. Jak Ci padnie jedna puszka, nie użyjesz szkieł do niej z innym body.
    właśnie to samo chciałem napisać i dorzuić od siebie pytanie co zyskasz kupując ten aparat że jest wart prowadzenia dwóch systemów równolegle.
    jeśli wchodzisz w drugi korpus kup z tego samego systemu.

Mnie osobiście już wkurza, że mamy inna ładowarkę do EPL1 a inną do OMD mimo, że to ten sam system. No ale przynajmniej szkła pasuja lampy pasują i wciąż to ten sam system

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Zdjęcia jakie robię to głównie fotografia krajobrazowo-dokumentalna na wyjazdach po całym świecie poświęconych w 100% fotografii oraz fotografia rodzinno-dokumentalna.

Co poradzicie?

Pozdrawiam
    Tomek
    No to w takim razie kilka puszek od nikona z kpl szkiel.Nic wiecej Ci nie bedzie potrzebne.
    W katalogu sprzetu i akcesorii jemu towarzyszacym jest 800 stron o nikonie,800 o canonie,300 stron to sprzet ogolny,150 stron to reklamy a na 50 o innych systemach szczegolowo opisuja..Katalog ma 2000 stron

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Ja osobiście poszedłem w kierunku stałek czyli 3-cia opcja (u mnie 75, 45, 20 i w planie 12). Trochę się obawiałem konieczności częstych zmian, szczególnie że wcześniej pracowałem prawie wyłącznie z zoomami (Canon), ale nie narzekam. Stałki są na tyle małe i lekkie, że mi to nie przeszkadza.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria

Zazdroszczę Wam!Jakbym umiał robić ładne fotki tez bym chciał miec dużo róznych obiektywów........moze nawet wiecej niz duzo
    Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Zazdroszczę Wam!Jakbym umiał robić ładne fotki tez bym chciał miec dużo róznych obiektywów........moze nawet wiecej niz duzo
    E tam! Gorzej jak się ma dużo obiektywów i zazdrości zdjęć temu co ma jeden
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar tomtomek
    Mieszka w
    Kalisz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Posiadanie sprzętu nijak ma się do umiejętności robienia ładnych zdjęć.
    Powiedziałbym, że wręcz przeciwnie, im mam więcej sprzętu, tym mniej dobrych zdjęć robię. Ale tak jedno na rok mi się trafi
    A najlepsze zdjęcie zrobiłem Zenitem 12XP z przypiętym starym dobrym Heliosem...

Pozdrawiam
    Tomek

P.S. Co nie zmienia tego, że w ramach poprawy humoru lubię sobie kupić nowe zabawki.

---------- Post dodany o 21:14 ---------- Poprzedni post był o 21:10 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    No to w takim razie kilka puszek od nikona z kpl szkiel.Nic wiecej Ci nie bedzie potrzebne.
    W katalogu sprzetu i akcesorii jemu towarzyszacym jest 800 stron o nikonie,800 o canonie,300 stron to sprzet ogolny,150 stron to reklamy a na 50 o innych systemach szczegolowo opisuja..Katalog ma 2000 stron
    Ale chyba 5000 nie starczy, chyba, że plująco-nieostrzące Nikony ostatnio mocno potaniały. Ale nic mi o tym nie wiadomo...

Pozdrawiam
    Tomek
    E-M1, RX100, 12-40, 45.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Ale chyba 5000 nie starczy, chyba, że plująco-nieostrzące Nikony ostatnio mocno potaniały. Ale nic mi o tym nie wiadomo...

Pozdrawiam
    Tomek
    Piszesz,ze jezdzisz w celach strikto fotograficznych.Nie jezdzisz ogladac koscioly i w sumach brac udzial,tylko jezdzisz je fotografowac(to tylko przyklad z tymi kosciolami)Wiec mysle,ze te 5 tys to masz z ostatniego zlecenia.Wpadnie nastepnych kilka i juz ma 15 a nie piec.Jednak jesli to hobby to moze kredyt,albo inna pozyczka.
    Tak sobie gdybam jak ja bym zrobil.A gdybym nie mial kasy to bym przestal jezdzic ,odlozyl troche,w tym czysie w krajiu pofocil(jest tyle swietnych miejsc-naprawde)
    Mnie osobiscie bardziej podoba sie polska krowa,rodzima w dobrym swietle jak nieostra tajlandzka poprzepalana
    Te kilka puszek i kpl szkiel to oczywiscie rozwiniete w czasie-nie od razu Krakmana doceniono