Świetne ujęcia, fajne światło ale ten typ wygładzenia skóry totalnie mi nie podchodzi. Przecież na tych zdjęciach wogóle nie widać naturalnych rys twarzy. Jak woskowe figury.
Świetne ujęcia, fajne światło ale ten typ wygładzenia skóry totalnie mi nie podchodzi. Przecież na tych zdjęciach wogóle nie widać naturalnych rys twarzy. Jak woskowe figury.
Nikon D750, D610, N 50/1.8, S 24-35/2.0, S 70-200/2.8
www.piekne-chwile.pl
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Fakt.Jeden lubi to drugi tamto. Tylko tu raczej nie chodzi o to co lubisz tylko co jest prawidlowa obrobka w danym miejscu.
Tak odnosze sie do zdjec tu w tym watku na tym forum.Inne strony mnie nie interesuja.
Myslalem,ze szanujac widza wstawiasz fotki przygotowujac je tak aby kazdy mogl sie nacieszyc widokiem,jakoscia na tym forum w Twoim watku.
Teraz to tak wyglada jak bys wszedl do naszego pokoju i zapowiedzial.Popatrzcie tu na komurce mam fotki.Chcecie je zobaczyc to pieprznijcie to miejsce i chodzcie do mnie.Tam w innym miejscu je mam i tam mozecie popatrzec,tu nawet nie chcialo mi sie ich odpowiednio przygotowac.
Wybacz,ale tak to odczuwam.Natomiast opisy i to jak je robiles to oczywiscie mozesz je u siebie trzymac,ale jak ktos chce tylko obejrzec zdjecia to po tych, ktore tu widzi, widzac ta jakosc nie kliknie zeby cos wiecej sie dowiedziec.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Czyli dla ciebie wrzucanie zdjęć w niedostosowanym rozmiarze, to ewidentnie brak szacunku. Zerknąłem sobie jak Ty wrzucasz zdjęcia i widzę, że jako załączniki w rozmiarach, które forum musi zmniejszyć. Po powiększeniu są wyświetlane nieostre dokładnie tak samo jak moje. Muszą, w końcu skrypt zmienia im rozmiar. Czyli wnioskując z tego co pisałeś, robisz to żeby pokazać, że nie masz szacunku do użytkowników forum.
Natomiast ja mam inne podejście niż Ty, i nie ma to związku z szacunkiem, ale z czasem.
Ostatnio edytowane przez skinny500 ; 9.01.13 o 17:03
...
Nie.Nie zrozumiales.Ja nie pisze -Iddzcie tam i tam to dopiero zobaczycie jakie sliczne robie.To cos jak bys na allegro wstawial linka do ebaya albo do amazon z informacja,ze tam tez mozna kupic lub sprzedac.Dokladnie o ten styl mi chodzi.Sa tacy,ktorzy informuja,ze klikac do oporu po lepsza jakosc, a sa tacy , ktorzy prosza o klikniecie w inny adres.
Dobrze,ze chociaz masz czas poinformowac,ze na swojej stronce masz cos nowego.Bo tak naprawde to nie chodzi o to forum tylko o Twoja stronke.I wlasnie takiej sytuacji nie popieram.Ale dzialaj dalej,ja tylko napisalem co o tym mysle i to chyba mi wolno zrobic.
I tak Was lubie
Ja się z Mirkiem trochę zgadzam niestety.
Skoro tworzysz watek na forum, poświeć mu trochę uwagi. Nie traktuj go jako narzędzia do pozycjonowania własnej strony. Bo to co teraz robisz to troche jak kanał RSS. "takie coś u mnie na stronie, chodźcie". I pomimo ze nie mam nic przeciwko reklamie wlasnej twórczości, cenie sobie jeśli ktoś robi to mniej nachalnie w pewien sposób. To forum to wbrew pozorom całkiem nieźle zżyta grupa osób, które dbają wspólnymi siłami o to, co się tu znajduje.
Co oczywiście nie zmienia faktu, że merytorycznie sobie bardzo chwalę ten wątek, doskonała robota. Ale jak widzisz, tu na forum dużo osób tworzy coś stricte dla "forum", i może dla tego tak to odbieramy
Czyli wstawianie nieprzygotowanych zdjęć (tak jak to robi Mirek54 - zdjęcia o większej rozdzielczości, których nie da się wyświetlić w pełnym rozmiarze - sytuacja dokładnie taka sama jak u mnie) jest w porządku, byle tylko nie linkować do miejsca w którym są wyświetlane w pełnej jakości. Z tego wynika, że jeśli będę wstawiał zdjęcia jak do tej pory, ale bez linków to będzie wtedy w porządku. W końcu Mirek54 tak robi.
No ok, ja nie mam nic przeciwko. Skoro zakładacie, że traktuję to miejsce jako miejsce do spamowania stroną, to zerknijcie w licznik odsłon tego tematu (poniżej 2000 od czasu założenia, a to odsłony, a nie unikatowi użytkownicy czy chociaż odwiedziny) i odpowiedzcie sobie sami na pytanie, czy liczba wejść na stronę z tego miejsca, może stanowić chociażby niewielki ułamek oglądalności, skoro oglądalność tematu jest tak niewielka.
Zakładałem, że nie linkuję do jakiejś spam strony, tylko że są to treści, które mogą pomóc innym. No ale skoro przez nie wywiązała się taka dyskusja, to mogę przestać nimi 'spamować'.
Tylko nie piszcie, że mogę wstawiać pomniejszone zdjęcie i będzie po problemie, bo jasno było powiedziane, że chodzi o linki, a nie o zdjęcia z jakością pogorszoną przez skrypt (bo przypominam, że Mirek54 też takie wrzuca, chociaż przysiągłbym, że najpierw chodziło mu o niepomniejszanie zdjęć przeze mnie, a dopiero kiedy wyszło że robi identycznie, to wina przeszła na linki).
Ostatnio edytowane przez skinny500 ; 9.01.13 o 18:59
...
Czy nie mozna Tobie nic napisac.Kurde paluszek w dupce musi byc prosto.Bo jesli lekko sie zegnie to obraza.Napislem co mysle o sposobie Twego tlumaczenia.Ono bylo wg mnie takie.---nie mam czasu aby pokazac wam tu jakie mam sliczne bo nie.Wstawiam takie jakie sa,chcecie widziec lepiej to jazda do mnie na strone.
Ja natomiast wstawiam takie jakie umiem.Nie odsylam nikogo do innej strony na ktorej nie pisze,ze nie mam czasu wstawiac lepszych,w lepszej jakosci.
U mnie na ekranie pokazuja sie normalnie,ostre i bez mydla.
Nigdzie nie negowalem tego,ze masz wlasna strone,masz tam zdjecia,udostepniasz sposob i metody ich robienia.Nie pochwalam tylko jednego.Nie pokazujesz zdjec przygotowanych na to forum bo nie masz czasu.Nie rozumiesz tego? Przychodzisz do dziewczyny w gosci i mowisz jej ze nie miales czasu sie umyc,jak chce cie czystego zobaczyc to niech wpadnie do Ciebie na chate.No inaczej nie umiem wytlumaczyc.
I tak Was lubie
Wyluzujcie trochę.
Jeżeli ktoś chce się podzielić swoją wiedzą to chwała mu za to!
Skinny500 - wrzucaj dalej, ja z chęcią podpatrzę tajniki warsztatu![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....