Ostatnio edytowane przez skinny500 ; 27.11.12 o 18:58
...
Super. Gratulję współpracy z MuA.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Klasa! Poziom profi. Co prawda kilku userów z tego forum może marudzić, że cień pod brodą od beauty im się nie podoba itp. ale to z zazdrości
Jak dla mnie nadal lekko niedoświetlone, ale ja się nie znam.
Pozdrawiam.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ladnie tu!
Brakuje przestrzeni i wiatru na ostatnim ale tak tez pięknie, niektórzy mogliby się od ciebie pod uczyć w tym i ja![]()
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Dzięki. Tym którym cień nie pasuje, gwarantuję że oświetlenie nie jest przypadkowe i jakbym cienia nie chciał, to by go nie było ;). To jeszcze raz coś z tą samą ekipą zrobione:
7.
I wrzuciłem na stronę nowy wpis, tym razem nie opisujący sesję, ale dotyczący mojego zestawu do strobingu (lampy, wyzwalanie itd): http://tomaszpluszczyk.pl/strobing-b...e-vs-blyskowe/
...
Fotę już widziałem wcześniej na Twojej stronie. Rewelka. Co do opisu - przydatne. Właśnie myślę o "zbudowaniu własnego mini studia w domu" i poza parasolkami itp. chodzi mi po głowie zakup softboxu (http://allegro.pl/softbox-reportersk...784452135.html). Nie mam żadnych doświadczeń z tym i zastanawiam się czy to jest warte uwagi. Dodam tylko że chodzi o portrety robione w domu i plenerze. Co myślisz?
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Taki soft nadaje się jako dodatkowe światło na włosy, światło doświetlające cienie od spodu itd. Jako główne kompletnie mi nie pasuje. Soft z założenia ma dawać miękkie światło, twarde z niego jest kiepskie. Przy tym rozmiarze soft musi być blisko żeby było miękkie. Jak światło jest blisko, to modelka nie może się zbytnio ruszać bo będzie albo prześwietlona, albo niedoświetlona. Jak będzie pozowała z rękami przy twarzy to prawdopodobnie będą mocniej naświetlone od twarzy. Parasolka transparentna taka za kilkanaście złotych daje bardzo fajne światło i jest większa. Problem taki, że świeci wszędzie, a nie tylko tam gdzie by się chciało. Rozwiązaniem mógłby być parasolko-softbox (zapomniałem nazwy), bo jest mobilny, ale po rozłożeniu większy niż ten softbox. No ale skoro będziesz miał parasole, to jako dodatkowe światło taki soft się sprawdzi dobrze (chociaż ja bym wolał chyba na włosy coś jeszcze mniejszego, a jako kontry jakieś stripy z plastrami miodu, ale pod lampę reporterską to nie bardzo się nadaje)
Ostatnio edytowane przez skinny500 ; 4.12.12 o 22:08
...
7. bardzo mi się podoba, ciekawy kadr, ładne kolory, jak dla mnie miodzio.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Dzięki za odpowiedź- podpowiedź. Tylko czy lampa reporterska da radę z takim para-softem?