Cytat Zamieszczone przez Rysiek_O Zobacz posta
Bogdi, dziękuję za interesujący opis. Pozdrawiam Kiełczów. Byłem kilka razy na osiedlu za boiskiem.
Gwoli ścisłości:
Canon - masz na myśli tzw "małpkę"
E-Pl1 - przedstawiciel bez;usterkowców
Nikon - lustro
manuale Nikona - analogi ( na kliszę)
A R1 do czego zaklasyfikować ?

Darekw1967 - dobre szkło powinno być jasne, tak jak wspominasz wystarczy światło zastane w ciemnym kościele. A te wszystkie zoomy to tylko taki bajer, oszczędzają nogi ale straszą "ciemnią"

Mnie się marzy "wielozadaniowy", "amatorski" aparat. Zdjęcia drukuję maksymalnie do podwójnej pocztówki - większych nie mam potrzeby tworzyć.
fotki pamiątkowe z wycieczek, uroczystości rodzinnych, spacerów.
aparat powinien zmieścic się w kieszeni( nawet większej) i nie być zbyt delikatny jak chodzi o wstrząsy i zmiany wilgotności. Dobrze jeśli bateria wystarczy na 100 zdjęć.
wieś KIEŁCZÓW, mylona często z osiedlem
Canon - małpeczka
R1, kiedyś używano określenie "lustrzanka hybrydowa", teraz nie wiem jak to sklasyfikować (choć dla mnie to wszystko po prostu aparaty)
jeśli ci się marzy maleństwo, do pozostaje epl-1 do DUŻEJ kieszeni, a przetestowany w ekstremalnych warunkach, przetrzymał wszystko ku wielkiemu mojemu zaskoczeniu, (mogę opisać), wielka pochwała dla Olympusa
- jeśli jeszcze mniejszy to mogę polecić tą małpkę, wytrzymała wycieczki motocyklowe (wstrząsy, deszcz, wilgoć, upał) aku ponad 300 fotek (bez oszczędzania), metalowa obudowa, fotki widziałeś, minimalna ingerencja w obróbkę