Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: E-5 vs e-30 prosze o rade

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Odp: E-5 vs e-30 prosze o rade

Cytat Zamieszczone przez molek25pll Zobacz posta
    E-30 + 12-60 swd to bedzie to w co bede chcial zainwestowac.

Pzdr
    Ale czy jest sens byś kupował body, które już kiedyś miałeś?
    Nie lepiej pójść krok do przodu? Tym bardziej, że jest różnica w matycy i body (szczególnie AF, wizjer)

Poszperaj na portalach aukcyjnych - czasami można trafić perełkę za rozsądne pieniądze.
    Nieprzechodzona E-5ka będzie Ci długo długo służyła.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

darkelf
    Gość

fotografuje obecnie glownie D300 z 35/50/85 i z obiektywow jakie mam do E-30 uzyteczny zostal tylko ZD 50 (bo zaden nikonowy go nie zastapi)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

do autora wątku- jeżeli w tej chwili nie masz zacnych obiektywów dużego E, to pakowanie się w używaną puszkę jest pozbawione sensu.

Uniwersalny obiektyw w m43 to 14-150- bardzo fajne szkło ogólnego zastosowania. Albo 14-140 od Pasikonika.
    Moim zdaniem- kup puszkę m4/3 jaka ci pasuje (OM-D?? jakis większy Panasonik) z jednym z tych obiektywów i będziesz zadowolony.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar borowik23
    Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ja powiem w ten sposób - miałem e-3, używałem e-30 oraz, ostatnimi czasy, intensywnie używałem e-5.
    Nie ma porównania pomiędzy dwiema pierwszymi puszkami a e-5.
    Sprzęt jest rewelacyjny - a przy obecnych cenach używanych puszek - jak najbardziej wart tych pieniędzy.

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez borowik23 Zobacz posta
    Ja powiem w ten sposób - miałem e-3, używałem e-30 oraz, ostatnimi czasy, intensywnie używałem e-5.
    Nie ma porównania pomiędzy dwiema pierwszymi puszkami a e-5.
    Sprzęt jest rewelacyjny - a przy obecnych cenach używanych puszek - jak najbardziej wart tych pieniędzy.
    napewno sie z tym zgodze co do E-3 i E-30, uzywka ma bardzo dobry stosunek cena-mozliwosci

E-3 w pelni uzywalne ISO 3200 (byle troche pomyslec nad pomiarem swiatla przed wcisnieciem spustu oraz troche pomyslunku podczas obrobki) oczywiscie nie ma sie co spodziewac cudow ale da sie z tym zyc

natomiast E-5 nawet uzywane jest zbyt drogie w stosunku do tego co soba reprezentuje

PS.

ww. korpusy w polaczeniu z ZD 12-60 swd oraz ZD 50-200 swd daja naprawde mocny zestaw, ktory moze poddac sie tylko w sytuacji bardzo malej ilosci swiatla lub malego i szybko przemieszczajacego sie obiektu
    Ostatnio edytowane przez Jaack ; 27.11.12 o 01:36

Mieszka w
    Ząbki, k. Warszawy
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ja od niedawna posiadam zestaw e-30 +14-54 i jestem bardzo zadowolony z jakości fotek. Jednak po niedawanym "bawieniu się" om-d z ze słoikiem panas/leica stwierdziłem, że to chyba coś dla mnie, bo jednak będąc wakacyjno-niedzielnym pstrykaczem lubię mieć dobrą jakość. Przeszła mi przez głowę myśl o pozbyciu się obecnego zestawu na rzecze om-d z gratisowym (1zł) ob. 45mm. To głównie na rzecz gabarytów jakie ma, przyszłości jaką za sobą niesie i jednak jakości fotek. Mimo wszytko AF w om-d chyba wciąż do udoskonalania, z czym mam wrażenie olek jeszcze ciągle nie do końca sobie radzi, co wnoszę po e-520 jaki miałem i obecnym zestawie e-30 +14-54.

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez robros1 Zobacz posta
    Ja od niedawna posiadam zestaw e-30 +14-54 i jestem bardzo zadowolony z jakości fotek. Jednak po niedawanym "bawieniu się" om-d z ze słoikiem panas/leica stwierdziłem, że to chyba coś dla mnie, bo jednak będąc wakacyjno-niedzielnym pstrykaczem lubię mieć dobrą jakość. Przeszła mi przez głowę myśl o pozbyciu się obecnego zestawu na rzecze om-d z gratisowym (1zł) ob. 45mm. To głównie na rzecz gabarytów jakie ma, przyszłości jaką za sobą niesie i jednak jakości fotek. Mimo wszytko AF w om-d chyba wciąż do udoskonalania, z czym mam wrażenie olek jeszcze ciągle nie do końca sobie radzi, co wnoszę po e-520 jaki miałem i obecnym zestawie e-30 +14-54.
    Tak jak robos1 też jestem użytkownikiem E-30 z 14-54 (II). Jako drugiego szkła używam 9-18. Jestem z tego korpusu mega zadowolony (przesiadłem się na niego nieco ponad 2 lata temu z E-500). Od mniej więcej miesiąca mam też PEN'a E-P3 do "codziennego pstrykania". Oba korpusy wzajemnie się uzupełniają i do głowy (przynajmniej na razie) mi nie przyszło żeby się "dużego" E pozbywać. Czasami robię zdjęcia dla agencji nieruchomości, a tam niestety ludzie patrzą na wielkość używanego sprzętu, a E-30 z gripem wygląda poważnie
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

na Alledrogo, Fotonia wystawia nowe E30- samo body i z 14-54. Cena że boki zrywać- po odliczeniu gratisowej lampy, tyle płaciłem prawie 4 lata temu gdy było to zupełnie nowe body.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Mieszka w
    Ząbki, k. Warszawy
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Na róznicę cenową po ewentualnej sprzedaży tego co mam musiałbym wydac na om-d jakieś 1500-2000 plz. Więc może za tą cenę warto poszukac coś w penach m4/3. Znajdę coś rozsądanego w tej cenie z jasnym obiektywem, najlepiej stałką? W myśł zasady: "słabszy korpus lepszy słoik".

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    na Alledrogo, Fotonia wystawia nowe E30- samo body i z 14-54. Cena że boki zrywać- po odliczeniu gratisowej lampy, tyle płaciłem prawie 4 lata temu gdy było to zupełnie nowe body.
    Cena E-30 faktycznie z księżyca. A tak swoją drogą, ciekawe skąd biorą nowe E-500. Przecież od ładnych paru lat już nie jest produkowany.
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1