Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Problem z E-510 po upadku, proszę o pomoc.

Jaack
    Gość

Odp: Problem z E-510 po upadku, proszę o pomoc.

Cytat Zamieszczone przez krobiak1981 Zobacz posta
    Witam, mam problem z body e-510. Po upadku ...Moje pytanie brzmi czy ktoś już usuwał podobną usterkę i ewentualnie wie jakie "elementy uległy uszkodzeniu"
    niestety na tą część pytania nie potrafię odpowiedzieć, nawet gdybym próbował było by to wróżenie z fusów

PS.

są firmy trudniące się sprzedażą instrukcji serwisowych, może tam warto popytać jeżeli koniecznie musisz mieć serwisówkę

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    niestety na tą część pytania nie potrafię odpowiedzieć, nawet gdybym próbował było by to wróżenie z fusów

PS.

są firmy trudniące się sprzedażą instrukcji serwisowych, może tam warto popytać jeżeli koniecznie musisz mieć serwisówkę
    Ale w tym filmie co podlinkowales pani wyraznie mowi,ze jesli przeslesz aparat to za darmo sprawdza co popsute i przedstawia orientacyjne koszty(to rzecz normalna w serwisach) jesli nie wyrazisz zgody na naprawe po takiej informacji,bo za drogo czy tam sie rozmyslisz to zloza i wysla z powrotem.Zaplacisz tylko 5€ i przesylka.
    Za 5€ to bym nawet nie grzebal.ponadto podaje nr tel,maila i linka do strony z czesciami,bateriami....
    Zaczynajac od sluchania i ogladania trafisz wszedzie z naprawa aparatu.

Mojaszklanna kula gada,ze palnik do wymiany i procesor.

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ale w tym filmie co podlinkowales pani wyraznie mowi,ze jesli przeslesz aparat to za darmo sprawdza co popsute i przedstawia orientacyjne koszty(to rzecz normalna w serwisach) jesli nie wyrazisz zgody na naprawe po takiej informacji,bo za drogo czy tam sie rozmyslisz to zloza i wysla z powrotem.Zaplacisz tylko 5€ i przesylka.
    Za 5€ to bym nawet nie grzebal.ponadto podaje nr tel,maila i linka do strony z czesciami,bateriami....
    Zaczynajac od sluchania i ogladania trafisz wszedzie z naprawa aparatu.

Mojaszklanna kula gada,ze palnik do wymiany i procesor.
    widzisz drogi Mirku, gdybym w szkole na lekcjach niemieckiego był bardziej pilny... też bym to wiedział

no ale przetłumaczyłeś najistotniejsze informacje z ww. filmiku więc autor pytania ma teraz sporo wiedzy i kilka możliwości

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Mirku, gdybym w szkole na lekcjach niemieckiego był bardziej pilny... też bym to wiedział
    Kurde,rzeczywiscie ona tam po niemiecku nawija.Dopiero teraz zwrocilem na to uwage.Gdybym w szkole bardziej.......to bym od razu zauwazal roznice

Jaack
    Gość

Kurde,rzeczywiscie ona tam po niemiecku nawija.Dopiero teraz zwrocilem na to uwage.Gdybym w szkole bardziej.......to bym od razu zauwazal roznice
    mnie najbardziej się w tym filmiku podoba muzyczka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

PSSSSSSSSS.

no dobra, znaj moje dobre serce... masz film, normalne p o r n o z E-510 w roli głównej, jak przystało na "dobry" film z tego gatunku jest po niemiecku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0nl0Fi091Ac

film jest dostępny również w HD więc kluczowe momenty można zobaczyć w super jakości dodatkowo podczas projekcji w tle gra miła muzyczka
    Kurcze niech mu ktoś da plusa bo nie mogę. Ściągał na dysk nie będę, bo wolę nieco młodsze, ale i tak szacun.

Idąc tokiem rozumowania Mirka, to też się dziwię, że nie chcesz dać tego do serwisu. Chociaż nie, bo u mnie jest to samo. Sami "naprawiają" bazy, a potem jak już jest rozkopane to dzwonią i dziwią się czemu tak drogo. Krobiak, rób jak chcesz. Masz 50% szans, że Ci się uda. No może trochę więcej, bo masz doświadczenie serwisowe. Naprawdę trzymam kciuki, żeby Ci się udało, ale jak pomyślę ile części mi zostało gdy próbowałem naprawić budzik, to i tak wolałbym dać do serwisu.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar anmael
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Kurcze niech mu ktoś da plusa bo nie mogę. Ściągał na dysk nie będę, bo wolę nieco młodsze, ale i tak szacun.
    Poszło
    E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

[QUOTE=Jaack;885892]no albo ja ślepy jestem albo...

film który podlinkowałem na końcu pokazuje demontaż i montaż E-510 można dokładnie bo w 720p zobaczyć jak jest aparat prawidłowo złożony

czy nie o to prosiłeś ?

Demontaż, montaż? Ten film pokazuje tylko wymianę LCD (aparat w tej formie miałem już rozebrany bez oglądania filmu) a tu trzeba zajrzeć głębiej w bebechy. Co do serwisówki widziałem jak ktoś na forum miał wykaz wszystkich elementów w przekroju co do śrubki ale to dotyczyło innego body i założylem, że może ktoś posiada takowy do e 510.

Serwis firmowy olympusa śpiewa sobie coś kolo 850zł, jest opcja skorzystania z nieautoryzowanego serwisu, który skasuje połowe mniej. ale mam pewne obawy

---------- Post dodany o 08:41 ---------- Poprzedni post był o 08:34 ----------

To teraz pomysl inaczej z innego punktu siedzenia.
    Pracujesz w serwisie.Wiec napewno wyznajesz zasade ze od takich napraw jest serwis i punty napraw.Ludzie zatrudnieni w takich serwisach to fachowcy,posadaja odpowiednie warunki i to oni potrafia to zrobic najlepiej i najsprawniej.Prawda??czy nie??.
    Tobie bedzie trudno zaprzeczyc,albo myslac o samodzielnej naprawie tego aparatu sie zgodzic.
    To tak jak by taksówkarz namawial wszystkich do jezdzenia autobusem,bo i tak dojedziesz.
    Mirku zgadzam się z Tobą. Jeśli nie znam się dajmy to np. na hydraulice, a nie znam, to o naprawę poproszę fachowca, ale moja branża jest mocno spokrewniona mam odpowiedni sprzęt i póki co jeszcze chęci. A zadałem pytanie bo być może na forum siedzi jakiś "elektronik, mechanik precyzyjny, automatyk, miłośnik - naprawiacz", który podzieli się informacjami, ot tyle. Należy zachować zdrowy kompromis miedzy możliwościami a umiejętnościami, a ja z motyką na słońce nie zamierzam się porywać, spokojna głowa

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

No i wszystko się wyjaśniło

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Gosciu Krobiak dobrze prawi. To jego fach. Jakby się nie podjął, to tak jakby taksówkarz do roboty przyjeżdżał pekaesem, albo jakby szewc z zimie w sandałach chodził.
    Ostatnio edytowane przez themoth ; 12.03.13 o 20:47
    e-pl3