Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: zapas swiatla na slubie...

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodia
    prawda taka, że na ślubach i tak ludziom po oczach nie będziesz świecił czerwonym AF, zresztą a ż tak ciemno nie jest, zawsze znajdziesz coś jasnego w ubiorze z kontrastem.
    Szczerze mówiąc, to wątpię, żeby to było aż tak widać - a jeżeli już, to wolę to jak błysk wspomagający Tak czy inaczej dokładności AF nigdy za wiele Póki co czekam na odpowiedzi od sprzedawców jak to wygląda

/EDIT
    Wysłałem trochę mail do różnych firm i tradycyjnie najszybciej odpisali Nasi sąsiedzi zza zachodniej granicy - oni np. twierdzą, że rzeczywiści jest w 100% kompatybilmy i bardziej polecają go niż FL50 (aczkolwiek trudno wyczuć czy prawda to czy nacjonalizm ) Ale u nich przynajmniej można go kupić Z przesyłką wychodzi jakieś 1229zł, czyli dużo mniej niż FL50 dla Jedi ... i co tu robić ... ? A może ktoś w najbliższym czasie wybiera się do Germanii? Zawsze byłoby to 13EUR mniej za przesyłkę (na terenie niemiec to tylko 7EUR)
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Dodatkowa informacja dla tych, którzy chcieliby ją kupić w PL - foto-bogutti nie ma jej na stanie ...
    Pozdrawiam, Robert

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar west73
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Z przesyłką wychodzi jakieś 1229zł, czyli dużo mniej niż FL50 dla Jedi ... i co tu robić ... ?
    Zawsze można szukać taniej FL-50 i cieszyć się lampą systemową. Ja swoją wczoraj kupiłem za 1350zł

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez west73
    Z przesyłką wychodzi jakieś 1229zł, czyli dużo mniej niż FL50 dla Jedi ... i co tu robić ... ?
    Zawsze można szukać taniej FL-50 i cieszyć się lampą systemową. Ja swoją wczoraj kupiłem za 1350zł
    Gdzieś Ty ją za tyle wypatrzył??? Nawet na Alledrogo po tyle nie chodzą ... Sam bym za tyle kupił i to bez wahania. A w przypadku Metza te 300 stówki to już jest jakaś różnica - można by za to kupić np. dodatkową kartę albo odłożyć na szkło ...
    Pozdrawiam, Robert

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    była na alegro cały czas. Facet wystawiał ją od czerwca tego roku, a że towar był na śląsku to koszty przesyłki mi odpadły

| OlyJedi
    Mieszka w
    podlaskie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    ... mam jedno nurtujące mnie pytanie - jak wiadomo lampy olka świetnie usprawniają pracę AF za pomocą wyświetlania wzorka - czy tam samo jest z Metzem? Jeżeli on usprawnia AF tylko błyskiem, to wiem jaki będzie mój wybór ...
    Każda lampa Metz'a wyświetla wzorek wspomagający AF i jest to tak oczywiste, że nie ma potrzeby dodatkowo dopisywać takiej funkcji do specyfikacji lampy.
    W sumie Metz 58AF-1O jest pełnowartościową lampą dedykowaną do Olka, ale z większymi możliwościami niż lampy systemowe. Nawet przy podobnej cenie nie miałbym wątpliwości co wybrać.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez west73
    była na alegro cały czas. Facet wystawiał ją od czerwca tego roku, a że towar był na śląsku to koszty przesyłki mi odpadły
    Właśnie przejrzałem zakończone aukcje i nigdzie nie zobaczyłem FLki za taką cenę ... a tak w ogóle to w jakim stanie była i jak pracuje?
    Pozdrawiam, Robert

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dorjan
    Każda lampa Metz'a wyświetla wzorek wspomagający AF i jest to tak oczywiste, że nie ma potrzeby dodatkowo dopisywać takiej funkcji do specyfikacji lampy.
    W sumie Metz 58AF-1O jest pełnowartościową lampą dedykowaną do Olka, ale z większymi możliwościami niż lampy systemowe. Nawet przy podobnej cenie nie miałbym wątpliwości co wybrać.
    Rozumiem, że stawiasz na Metza ... Ja też ale trochę się boję
    Może nie jest z nim taka loteria jak w odniesieniu do Sigm (w końcu to kawał porządnego niemieckiego produktu), ale mimo wszystko. Chciałbym ją najpierw przetestować, a z tym już jest DUŻY problem. Dla mnie Metz ma przede wszystkim 3 zalety:
    - błysk stroboskopowy
    - drugi palnik
    - cena

Bo różnica w mocy piorunująca nie jest ...
    Pozdrawiam, Robert

| OlyJedi
    Mieszka w
    podlaskie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Metz'a nie można porównywać z Sigmą, Tumaxem, Unomatem, czy innymi wynalazkami. Metz to firma od lat utrzymująca się z produkcji lamp do wszystkich liczących się systemów foto. Na profesjonalnym rynku Metz jest liderem i jest częściej wybierany niż lampy systemowe producentów.
    Żadna inna firma w kategorii lamp profesjonalnych nie dorównuje Metz'om i nie produkuje modeli o takich parametrach jak CT60, 76MZ-5 digital (łącznie z Nikonem i Canonem).

Dla mnie ważny jest w Metz'u drugi palnik i system bezprzewodowego wyzwalania. Mam 54MZ-4 i 70MZ-5. Te lampy doskonale ze sobą współpracują w systemie bezprzewodowym, a współpraca z każdym korpusem jest dobra.

Metz 58AF-1O nie jest silniejszy od FL50, czy 54MZ4 i dla 35-50mm liczba wynosi 42. Natomiast na długich ogniskowych powyżej 105mm podają liczbę 58.

Pozdrawiam.

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Właśnie przejrzałem zakończone aukcje i nigdzie nie zobaczyłem FLki za taką cenę ... a tak w ogóle to w jakim stanie była i jak pracuje?
    Była w cenie 1400 kup teraz, ale kto powiedział ze nie mozna się tagowac, 50zł dogą nie chodzi

Jak się sprawuje to mogę powiedzieć pod koniec wrzesnia, będę na dwóch weselach (jako gość) więc coś może pstryknę

Teraz może jakieś zdjęcia w plenerze uda mi się wygospodarować po wekandzie, zobaczymy czy czas pozwoli