Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: zapas swiatla na slubie...

| OlyJedi Awatar pagus
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

zapas swiatla na slubie...

Witam was. najblizsze miesiace obrodzily u mnie w rozne okolicznosci w tym lilka slubow, 1 wrzesnia pierwszy, a po dotychczasowych probach wiem ze niezbednym okaze sie dodatkowa ilosc swiatla. W ogoole nie mialbym zadnego problemu bo kupilbym FL50 ale jak zwykle wszytsko rozbija sie o kase, nawet na forunm wystawilem juz post ze poszukuje czy ktos nie sprzedaje FL'ki. Ale sprawa wyglada nastepujaco ze na chwile obecna mam ok 1200 pln na jakis palnikPrzegladajac forum wywnioskowalem ze fl36 na takie okolicznosci jest za slaba, a palniki metza np 54 mz-4 wiadomo maja problemy z pelna automatyka :/ Wiec moje pytanie jak najlepiej teraz rozegrac ta sprawe - znaczy w co przyinwestowac aby miec dosc swiatla i wystarczajaca ilosc ulatwiajacych zycie funkcji podczas sluby, a jakie funkcje moglbym sobie dawowac - jeszcze innymi slowy przy takich ograniczeniach jaki palnik bylby dla mnie najlepszy do tych 1200pln? Od razu mowie ze wiem ze bede na tym stratny pewnie, ale jak tylko sie pojawi mozliwosc nabede 50'tke, pozbywajac sie omawianego tu palnika. A to o czym pisze jest mi poprostu potrzebne juz na 1 wrzesnie i w tym cale to zamieszanie :/ tymbardziej ze w mojej okolicy sam jestem w tym systemie i opcja pozyczenia sobie na ten dzien czy dwa tez odpada :/ Z dory dzieki za odp i pozdrawiam :]
    ...życie jest za krótkie aby być małym...
    C-725uz & E-500 & E-3

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    wez kredyt, raty... pozycz, napadnij staruszke... nie wiem... ale albo metz (faktycznie sa problemy, ale nie wiem jak z e-500, z e-1 sa), uzywalem tej lampy z e-330 (ale malutko) i nie zauwazylem problemow (ale moglem za malo uzywac) albo fl-50 niestety... innych opcji nam brak z tego co sie orientuje.
    pogadaj z mlodymi, za darmo ciezko robic, przedstaw problem ze chetnie ale brak sprzetu i brakuje kasy - 300-400 zl przeciez brakuje...
    I'm so happy with my new black body.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    pagus:

proste jak drut - opyl C-725. kompakt i tak może pewnego dnia ześwirować a tak przynajmniej wyciągniesz parę stówek i będzie git. używane FL-50 czasem pojawiają się na allegro, musisz po prostu przyfilować z keszem gotowym na szybki przelew.

a jeśli nie trafisz używanej to nieważne co kupusz: FL-36, czy Metza 54... i tak to opchniesz ze stratą, więc faktycznie lepiej wziąć FL-50 na kreskę. koszt mniejszy niż odsprzedaż innej lampy ze stratą. sam to przerabiałem i wiem, że nie warto.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tutaj masz sprawdzony sklep (na dodatek bardzo blisko Ciebie bo w Bielsku):
    http://www.eltkom.pl/towar,towid,1010
    Sprzedają na raty, a ze masz do obstrykania kilka imprez i 1200 leżące na szafie to nie powinienes miec problemu.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar pagus
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    jak narazie to jedynie opjca z pozyczka badz napadaniem staruszki wchodzi w gre ;] ale powaznie mowiac c725 nie sprzedam bo moja lepsza polowka go przejela i sama zaczyna sie w to hobby wciagac - co moze na przyszlosc plusowac ;] A co do najprostszego z rozwiazan mianowicie kredytu czy tez rat - to ja jako student nie mam stalego zrodla dochodow, ktore u mnie wystepuja w sposob dosc falowy :/ Ale jesli juz mialbym nabywac jakis "zamiennik" 50'tki co to lepiej mnejsza fl'ke czy jakiegos metza? Przy zalozeniu ze jak to nabede bedzie to ze mna wspolpracowoalo mniej wiecej do konca roku?
    C-725uz & E-500 & E-3

Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    to juz lepiej metza 54mz4i - liczba 54, ogolni dobra lampa, jak bedzie dobrze dzialala to wcale nie musisz zmieniac.
    ja ze swoja i e-1 mialem takie cos: po paru zdjeciach z lampa lampa walila pelna moca przepalajac wszystko... potem znow pare ok i znow fuulll. ale z e-330 tak nie mialem ani razu (ale duzo nie zrobilem).. trza by sprawdzic z aparatem.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Sprawdź jeszcze TEN WYNALAZEK ponoć ten Metz obsługuje już w pełni system Olka (łącznie z FP) a cena tylko stówkę powyżej budżetu (a może znajdziesz taniej...) przy całkiem pokaźnej mocy błyskowej
    P.S. Na stronie Metz'a napisali nawet, że kompatybilny z radiowym systemem Olka
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

| OlyJedi Awatar pagus
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    hmmm wiec jednak polecanie przebierac w metzach tak patrzylem na ta 58 i zapowiada sie Ciekawie, pytanie tylko jak rzeczywiscie jest tam z powiomem dedykacji do systemu jak to nazwal producent olympus/panasonic? I w zasadzie strona metza i ten sklep w ktorym byla oferta tej lampy post wyzej to sa dwa jedyne slady tego ze i olympusa ma ona wspierac - wszedzie indziej jedynie o nikonie i canonie mowa. A i informacji o wyzwalaniu radiowym tez nie znalazlem jedynie przez fotocele zdalnie No i cena jest w zasadzie identyczna jak 54'ki za to waga niemalze polowe mniejsza - pytanie tylko czy in plus bo reka mniej bolec bedzie, czy in minus bo poskapili jakis waznych elementow? ;]

jedynie tu jakas dyskucje znalazlem (byc moze zwiazana z tematem) ale u mnie tego jezyka w szkole niet bylo ;]
    C-725uz & E-500 & E-3

Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ten wynalazek wyglada spoko.. a jak u metza pisza ze do olka... to musi byc do olka.
    przejrzalem www metza.. i wyglada ok, ciekawe czemu lzejsza... ale powinna dobrze dzialac

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dempsey
    Sprawdź jeszcze TEN WYNALAZEK ponoć ten Metz obsługuje już w pełni system Olka (łącznie z FP) a cena tylko stówkę powyżej budżetu (a może znajdziesz taniej...) przy całkiem pokaźnej mocy błyskowej
    P.S. Na stronie Metz'a napisali nawet, że kompatybilny z radiowym systemem Olka
    Ten wynalazek bardzo mi się podoba - od FL50 jest zdecydowanie tańsza (nawet w odniesieniu do ceny dla Jedi ... ) Jestem ciekaw kto pierwszy zdecyduje się na zakup i test
    Swoją drogą czy ktoś wie czy gdzieś w Wawie można ją fizycznie obmacać?
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....