Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: O producentach matryc i takie tam (wydzielone z wątku o OM-D)

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Konczac temat, dla mnie to jest smieszne to matrycowe tabu. Choc moze to taki przemyslany zabieg marketingowy, jak Yeti wszyscy wiedza, ze jest a nikt nie widzial
    Przejrzałem niusy jakie podawali Optyczni (na podstawie informacji producenta) o D5100 i D7000, przy żadnym nie napisano kto produkuje matrycę, nie napisali także jaką ma szybkostrzelność w zależności od trybu AF. Jakoś wtedy nie było to śmieszne dla Ciebie, ale teraz jest bardzo śmieszne dla mnie
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Przejrzałem niusy jakie podawali Optyczni (na podstawie informacji producenta) o D5100 i D7000, przy żadnym nie napisano kto produkuje matrycę, nie napisali także jaką ma szybkostrzelność w zależności od trybu AF. Jakoś wtedy nie było to śmieszne dla Ciebie, ale teraz jest bardzo śmieszne dla mnie
    Poguglaj sobie zatem o SONY IMX021

Nikon podaje tylko wartosci dla permamentnego AF. Czyli gdy mierzy non stop, i gdy raz ma stala wartosc - widzisz teraz roznice?

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 16.11.12 o 20:11
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Poguglaj sobie zatem o SONY IMX021
    Zmiana tematu? O nie. Śmieszyło Cię że redaktor nie wymienia nazwy producenta matryc, więc nie zmieniaj tematu. Nie tym razem

Nikon podaje tylko wartosci dla permamentnego AF. Czyli gry mierzy non stop i gdy raz ma stala wartosc - widzisz teraz roznice?
    Jak wyżej
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Zmiana tematu? O nie. Śmieszyło Cię że redaktor nie wymienia nazwy producenta matryc, więc nie zmieniaj tematu. Nie tym razem
    Nie zrozumiales o czym pisalem?
    O niekonsekwencji, napisal A to czemu nie B?
    Skoro w innym artykule nie pisal A to dlaczego ma pisac B, nie sadzisz, ze conajmniej dziwnie tak jak w pierwszym przypadku by to wygladalo?
    Smieszylo mnie to Tabu, juz nie w kontekscie rzeczonego tekstu sponsorowanego tak w gwoli wyjasnienia bo widze, ze nie zrozumiane to zostalo.
    I wybacz, ale nie musisz rozumiec co mnie smieszy, wszak kazdy moze miec specyficzne i swoje wlasne poczucie humoru, nieprawdaz?

Jak wyżej
    Tego nie bardzo rozumiem, o ile wiem zolty wszedzie i na kazdym kroku podaje te parametry wiec w czym problem?

pozdro

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Mam takie pytanie: czy wiedza kto robił matrycę w OM-D dodaje +5 do DR, -3 w abberacjach i +12 w GO ?
    Bo mnie to równie interesuje jak to, kto robił zębatkę w moim analogowym MZ-5n. Istotne jest to, że kręci się dobrze i daje radę.
    Ostatnio edytowane przez MCR ; 16.11.12 o 22:43
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MCR Zobacz posta
    Mam takie pytanie: czy wiedza kto robił matrycę w OM-D dodaje +5 do DR, -3 w abberacjach i +12 w GO ?
    Bo mnie to równie interesuje jak to, kto robił zębatkę w moim analogowym MZ-5n. Istotne jest to, że kręci się dobrze i daje radę.
    Najlepsze jest to, że dociekliwe głupki nigdy nie się nie dowiedzą, kto naprawdę robił te matryce (jak nazywają się geniusze, którzy to zaprojektowali, kim są prywatnie, co mogą powiedzieć o takich projektach, jakie problemy musieli pokonać itd), ale jak się już dowiedzą, że SONY albo NIESONY, to będą wiedzieć wszystko i sypać kolejnymi argumentami w inteligentnych dyskusjach.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Najlepsze jest to, że dociekliwe głupki nigdy nie się nie dowiedzą, kto naprawdę robił te matryce (jak nazywają się geniusze, którzy to zaprojektowali, kim są prywatnie, co mogą powiedzieć o takich projektach, jakie problemy musieli pokonać itd), ale jak się już dowiedzą, że SONY albo NIESONY, to będą wiedzieć wszystko i sypać kolejnymi argumentami w inteligentnych dyskusjach.
    Mistrzu retoryki, cos Ci sie skladnia w tym elaboracie posypala, moze czas zaczac od nowa nauke?

pozdro

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Chłopaki, wyluzujcie. Piątek wieczór, a tutaj na noże. Może tak rozluźnić atmosferę - Nyny, smar z nikona wytrzeć, reszta Olkom rozciągać matrycę - przynajmniej do poziomu APS-C, a ja idę rozklejać lamelki w 23/2.0 z mojego X100 bo chyba i go dopadła choroba...
    Ostatnio edytowane przez MCR ; 16.11.12 o 23:20
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Mistrzu retoryki, cos Ci sie skladnia w tym elaboracie posypala, moze czas zaczac od nowa nauke?
    Spektakularna aluzja. No ale cóż, ludzie tacy jak ja czy Stuhr, mamy swoje małe wpadki. Poniekąd ze zmęczenia, wszechstronność osłabia.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Obawiam się, że w tym konkretnym przypadku, ze względu na przedmiot sporu, należałoby napisać wiersz, a nie fotografować