Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 82

Wątek: E-520 vs. 60d

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Odp: E-520 vs. 60d

IMHO E-520 w fotografii nocnej jakimś mistrzem nie jest, aczkolwiek nie powinien rozczarowywać. Zresztą każdemu aparatowi zdarza się zaszumieć przy długich czasach - nawet nowym FF-kom. Gdybym miał te 1200$ na zestaw, to kupiłbym jakiś starszy korpus z niedużym przebiegiem i do tego używane 12-60 + stary jasny 40-150 F3.5-4.5 - na pewno zrobi się nim lepsze krajobrazy niż Canonem. Szczególnie z ręki - IS w E-520 naprawdę pomaga, a słoiki Canona z ISem kosztują nie mało.
    A jeżeli kiedyś nazbierasz na 7-14 (sam na niego "odkładam"), to dopiero będziesz miał ujęcia ... I jeszcze jedno 40-150 znakimicie sprawdza się w portretach
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar robm28
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Dobry statyw i spokojnie można robić zdjęcia nocne aparatem E-520 . Na początek do treningu i nauki fotografii to sprzęt w sam raz . Nie za drogi , nie za duży i nie za ciężki , a jak fotografia bardziej wciągnie i trochę wprawy się osiągnie to zawsze można wtedy zmienić na lepszy i droższy, a posiadając już konkretną wiedzę, można dokonać bardziej przemyślanego zakupu pod konkretne wymagania .
    Ostatnio edytowane przez robm28 ; 15.11.12 o 13:30

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Obecnie wchodzić w system 4/3 nie ma najmniejszego sensu... to taki "zombi system" - niby jeszcze działa, ale tak naprawdę to dawno już umarł
    aż pobiegłem sprawdzić czy mój system 4/3 działa... odetchnąłem z ulgą bo jeszcze żyje

biedak siedział na śniegu... ale żyje

PS.

ale odnośnie że to "zombi" to dużo wyjaśnia, teraz wiem co tak napier... w środku nocy, pewnie E-3 idzie na foto łowy, może trzeba by mu kartę przetrzepać, może znajdę tam jakieś ciekawostki

Cytat Zamieszczone przez robm28 Zobacz posta
    Dobry statyw i spokojnie można robić zdjęcia nocne aparatem E-520
    hmmm... polecałbym bardziej zdjęcia o błękitnej godzinie, kiedy niebo nie przypomina jeszcze jednej wielkiej smolistej mazi

zdjęcia będą lepiej wyglądały a robienie ich Olkiem nie będzie przypominało wojny domowej

PS.

z tego co pamiętam to w E-3 faktycznie nocne ujęcia (czarne niebo) najlepiej ISO 100 i naświetlanie max 15 sekund, wtedy jeszcze jakoś to wygląda,

warto też zrobić eksperyment i to samo ujęcie zrobić z odejmowaniem ciemnej klatki i bez tego (oczywiście dając sobie chwilę na schłodzenie matrycy) ponoć wynik może zaskoczyć

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Jaack - dałbym Ci i +100 gdybym mógł
    Pozdrawiam, Robert

| OlyJedi Awatar lukasz78
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Przeczytajcie temat wątku. Nie ma tam pytania o Nikona,Pentaxa, OMD itp...

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    warto też zrobić eksperyment i to samo ujęcie zrobić z odejmowaniem ciemnej klatki i bez tego (oczywiście dając sobie chwilę na schłodzenie matrycy) ponoć wynik może zaskoczyć
    Potwierdzam i zdecydowanie polecam - włączenie tego w aparacie daje świetne rezultaty.

---------- Post dodany o 13:46 ---------- Poprzedni post był o 13:45 ----------

Cytat Zamieszczone przez lukasz78 Zobacz posta
    Przeczytajcie temat wątku. Nie ma tam pytania o Nikona,Pentaxa, OMD itp...
    Czekaj, czekaj - wątek się dopiero rozkręca - zaraz wpadnie nyny i powie, że bez żółtego nie da się zrobić nocnego zdjęcia
    Pozdrawiam, Robert

darkelf
    Gość

to ten sam nyny co ma mi oddac pieniadze za obiektywy ktore kupilem od Nikona?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    to ten sam nyny co ma mi oddac pieniadze za obiektywy ktore kupilem od Nikona?
    Mozesz jasniej, bo nie wszyscy moga zrozumiec Twoj zarcik i jeszcze gotowi pomyslec, ze sprzedalem Tobie jakies obiektywy Nikona co oczywiscie nie mialo nigdy miejsca.
    Poza tym zale odnosnie mojej osoby i Twoich calych dwoch szkiel, ktore trzeba korygowac mozesz wylewac w odpowiednim do tego watku.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

darkelf
    Gość

To mam Ci wyslac numer konta czy przyslesz poprawnie dzialajace obiektywy?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

PW Panowie, PW.
    The question is, who cares?

Uprawnienia umieszczania postów