"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Faktycznie cena bardzo wysoka, właściwie to tyle samo co Panasonic-Leica 25/F1.4 a tam dają też osłonę przeciwsłoneczną i pokrowiec co pewnie w Olku nie uświadczymy.
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
Wszystkie Dżedaje, które jeszcze tu nie postowały niech napiszą tu, teraz, wszem i wobec, że za drogi...
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jeśli chodzi o cenę to zawsze może być niższa
Albo nawet jeszcze niższa...
Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.
Mark Twain
Ja się spodziewam szkła adekwatnie wycenionego. W mikro jest spory wybór w tej okolicy. Panasonic 20mm (dla tych co ostrzej), Sigma 19 (dla tych co mogą trochę ciemniej), 17 2.8 (chyba tylko dla naleśnikowatości), voitgtlander 17mm 0.95 (dla tych co jaśniej i ostrzej po przymknięciu).
Nowe szkło wpisuje się swoimi parametrami optycznymi powyżej sigmy i starego naleśnika a panasonikiem. Za lepszy AF niech dostanie plusa i kosztuje tyle co ta 20tka.
A rynek sprzedaży to nie tylko OJ ze zniżkami, więc mówimy o cenach w sklepach.
Micro Four Thirds - moje doświadczenia z u43