Rzadko się ostatnio odzywam, ale powiem szczerze, że długo na takie szkiełko do mojego epla czekałem![]()
Rzadko się ostatnio odzywam, ale powiem szczerze, że długo na takie szkiełko do mojego epla czekałem![]()
"There's no such thing as free titties"
Test na blogu
http://blog.mingthein.com/2012/11/17/olympus-zd-17-1_8/
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
O co chodziło w tym przypadku nie wiem, ja na swoje potrzeby mówię o klarowności obrazka z niektórych szkieł. Mam na myśli "czyste" kolory i kontrast na zdjęciach, czasami jak po auto levels z PSa. Ze szkieł, z którymi miałem do czynienia taką klarowność na pewno daje ZD 50/2, poniekąd ZD 35-100 i Lumix 20/1.7 właśnie.
ok czaje, czyli nie trzeba tak bardzo ostrzyc i podbijac clarity w lr (btw moj ulubiony suwak)
nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze uzywasz zamiennie dwoch terminow ktore oznaczaja co innego.
chyba chodzi Ci o kontrast globalny a ja pytalem bardziej o ten lokalny - czyli mikrokontrast.
dziekuje za obie odpowiedzi![]()
na razie to tylko 1 porownanie, ale poki co tez mi sie tak wydaje.
zastanawialem sie w czym gorszy jest panas (oczywiscie oprocz af) i widze ze ta roznica w mikrokontrascie to taki drobiazg ze nie ma tematu.