Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 188

Wątek: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)

| OlyJedi Awatar sabkon
    Mieszka w
    Poland
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)

Riese Soboń (sztolnia nr 3) Góra Gontowa

Przed odkopaniem przez prywatnego inwestora
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P2274174.JPG
Wyświetleń:	131
Rozmiar:	146,6 KB
ID:	75106Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P2274166.JPG
Wyświetleń:	126
Rozmiar:	106,4 KB
ID:	75107

Zapraszam na http://sabkon.blogspot.com/. Blog fotograficzny pokazujący znane i nieznane miejsca w Polsce i na świecie. Na blogu znajdziecie moje autorskie zdjęcia m.in. zamków, pałaców, muzeów, bunkrów, fortów, sztolni, tuneli, opuszczonych fabryk, cmentarzy oraz miejsc turystycznych. Prócz zdjęć każde miejsce zawiera wyczerpujący opis historyczny.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)

Brawo sabkon, jedź dalej przynajmniej coś zobaczymy.
    Chciałbym aby w miejscach które pokazujesz wyjawione zostało co się da, bo to bardzo ciekawe. Sam tez odwiedzam co się da na rowerze, niezależnie od rzeczywistości.
    Czyń swoje

| OlyJedi Awatar sabkon
    Mieszka w
    Poland
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Zamek Książ (podziemia)
    Do jakichkolwiek prac w zamku Książ broni Instytut geofizyki PAN i osoba związana z zamkiem ze względu na pochodzenie rodziny. Mimo, że badania georadarem i odwierty wykazały zamaskowane korytarze (potwierdzone również przez świadków po wojnie), blokują prace badawczo/odkrywcze nie mówiąc o zwiedzaniu. Aparatura która jest podobno bardzo czuła i wrażliwa na wilgoć okryta styropianem (w tunelach jest bardzo duża wilgotność) oraz instalacja do wyznaczania linii pionu (z rur PCV z marketu), nie sadzę, że jest to najlepsze miejsce na takie urządzenia. Moja opinia jest taka, specjalnie umieszczono tam Instytut geofizyki wraz ze swoją aparaturą aby nikt nie próbował odkryć tego co tam się znajduje, według mnie za zabetonowaną ścianą jest tunel kolejowy i ten nieszczęsny pociąg (który podobno zaginął). Nawet jeżeli nic tam nie ma, warto to zbadać i udostępnić zwiedzającym.

Ostatnio edytowane przez sabkon ; 26.11.12 o 16:13
    Zapraszam na http://sabkon.blogspot.com/. Blog fotograficzny pokazujący znane i nieznane miejsca w Polsce i na świecie. Na blogu znajdziecie moje autorskie zdjęcia m.in. zamków, pałaców, muzeów, bunkrów, fortów, sztolni, tuneli, opuszczonych fabryk, cmentarzy oraz miejsc turystycznych. Prócz zdjęć każde miejsce zawiera wyczerpujący opis historyczny.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sabkon Zobacz posta
    Moja opinia jest taka, specjalnie umieszczono tam Instytut geofizyki wraz ze swoją aparaturą aby nikt nie próbował odkryć tego co tam się znajduje ...
    Śmiała teza
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar sabkon
    Mieszka w
    Poland
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Śmiała teza
    moja , ale widząc osobę która jest niechętna do współpracy, pieczy kontrolę nad tym instytutem i jest związana z zamkiem (pokoleniowo) jest coś na rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez sabkon ; 26.11.12 o 16:15

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Jas się obejży film, to te nazwiska z czymś się kojarzą.
    Państwowa Akadsemia Nauk w podziemiach zamku Książ i badają ruchy skorupy ziemskiej aparatem zamaskowanym w styropian. Do jakiego stopnia te pajace uważają, że Polacy to banda idiotów??????????
    Nie przejmuj się kolego, u mnie masz wielki szacun za propagowanie historii i jej tajemnic.
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 26.11.12 o 20:07

| OlyJedi Awatar galaktyczny kwiatek
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    Jas się obejży film, to te nazwiska z czymś się kojarzą.
    Państwowa Akadsemia Nauk w podziemiach zamku Książ i badają ruchy skorupy ziemskiej aparatem zamaskowanym w styropian. Do jakiego stopnia te pajace uważają, że Polacy to banda idiotów??????????
    Nie przejmuj się kolego, u mnie masz wielki szacun za propagowanie historii i jej tajemnic.
    Mi też robiło się wesoło jak tego słuchałem, zwłaszcza ten styropian mnie rozbawił średnio rozgarnięty elektryk mógłby zainstalować o wiele lepsze systemy stabilizujące temperaturę wokół tego super "szwajcarskiego" przyrządu. Poza tym, nawet najmniej rozgarnięty magazynier wie że najlepiej opakowywać produkty styropianem bo on bardzo dobrze absorbuje wstrząsy, te same wstrząsy które sejsmograf powinien rejestrować.
    Obecnie nawet średnio zamożne firmy stać na klimatyzowane serwerownie, PAN super przyrządy śfajcarskie , których notabene są ino 2 w Ejropie dogrzewa kawałkiem styropianu. Bravo!!!
    Coś tu Panowie śmierdzi!!!
    E-520, 14-54II, 40-150, 35macro, Metz58, XZ-1, grip i takie tam...

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Za nic nie podważę intencji sabkona co do tajemnic Dolnego Śląska. te filmy tylko utwierdziły mnie w przekonaniu, że intencje tych "badaczy" nieświeżo pachną. Ktoś tu chce coś zgarnąc dla siebie lub jakiejś kliki. Oni chyba myslą że Polacy to banda debili, którzy uwieżą we wszystko co im się wciśni tylko prawdziwi pasjonacie, zwłaszcza w cuchnący kit.

Czas być może pokaże (lub nie) czy coś z tych tajemnic wyjdzie na jaw. Będą to mogli stwierdzić tylko prawdziwi pasjonaci historii.
    Kolego sabkon czyń dalej swoje, ja jeśli tylko będę mógł, z przyjemnością pojadę kiedyś do MRU i Książa, choćby po to by coś z daleka pofocić.
    Szacun i pozdrowerki

| OlyJedi Awatar sabkon
    Mieszka w
    Poland
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Jeszcze co nieco o zamku Książ

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Sabkon można rzec "Ty wariacie" ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ