Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 188

Wątek: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    58
    Moja galeria

Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)

Cytat Zamieszczone przez sabkon Zobacz posta
    Będą będą
    Rozwiń temat - ciekawe

| OlyJedi Awatar sabkon
    Mieszka w
    Poland
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    Tak pomyslałem, patrząc na te zdjęcia. Nie chce mi się wieżyć, aby oficjalnie ktoś tam się podjął poszukiwań. A na "dziko" ryzyko może być zbyt duże.
    Masz jakieś przypuszczenia co do tego, co się tam kryje?????????
    Zapraszam na http://sabkon.blogspot.com/. Blog fotograficzny pokazujący znane i nieznane miejsca w Polsce i na świecie. Na blogu znajdziecie moje autorskie zdjęcia m.in. zamków, pałaców, muzeów, bunkrów, fortów, sztolni, tuneli, opuszczonych fabryk, cmentarzy oraz miejsc turystycznych. Prócz zdjęć każde miejsce zawiera wyczerpujący opis historyczny.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Przesłuchałem ponad 20 minut wystapienia tego Pana. To co mówi jest bardzo interesujące. Sugerowane przez niego odkrycia sensacyjne czy nawet o szokującej historii Dolnego Śląska, z pewnością mogą być prawdziwe. Ale.......no właśnie, odkrycie tunelu czy wykrycie radarem próżni pod ziemią czy nawet w betonie, oznacza, że trzeba sie liczyć z ogromnymi kosztami przy próbach spenetrowania najciekawszych miejsc. Druga wersja musiała by przewidywać ściągnięcie ekip zagranicznych, co też zapewne byłoby b. kosztowne i w przypadku odnalezienia czegokolwiek cennego poza ludzkimi szczątkami, pociągnąc może za sobą "roszczenia" niekoniecznie włascicieli lub zagrabianie znalezisk.

Temat zaiste bardzo ciekawy, ale moim zdaniem upłyną długie lata, zanim coś poważniejszego zostanie znalezione lub ujawnione.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

‎75 lat ORP "Błyskawica" - 1200 rozpoczely sie uroczystosci.

Duza gala na
    ORP "Błyskawica"
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ORP Blyskawica..A.jpg
Wyświetleń:	49
Rozmiar:	545,3 KB
ID:	75017   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Marynarka Wojenna RP..A.jpg
Wyświetleń:	36
Rozmiar:	770,7 KB
ID:	75035  
    Ostatnio edytowane przez waruga ; 25.11.12 o 17:42
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    58
    Moja galeria

Ja obejrzałem sobie całą wypowiedź pana Figiela i to się "w pale nie mieści " .
    Brak reakcji państwa jest iśće zadziwiający . Pewnie coś ruszyłoby z kopyta gdyby zainteresowały się tym media ale tak na poważnie .
    Co do poszukiwaczy czy eksploratorów ( czyli tych złych u nas) to będąc w angielskch muzeach dużo rzeczy pozyskano dzięki pomocy zapaleńców - poszukiwaczy.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Tak, pewne fakty wskazują na podłoże fantastyczne i ukryte ludzkie barbarzyństwo. Tu jest właśnie sedno sprawy, Niemcy wysadzili w powietrze to co najważniejsze dla nich, przyszli sowieci i odkopali bądź odkryli to co ich interesowało. On i mieli w Polsce niesamowitą sieć agentów KGB i NKWD którzy szukali wszystkiego z czego można wydobyć korzyść, stąd moje przypuszczenie.
    Fragment wypowiedzi o podziemiach Lubiąża i tajnym miejscu eksterminacji "niepotrzebnych" żołnierzy Armi czerwonej, tylko to potwierdza. Nie mam wątpliwości rozkradli co się dało po Niemcach i zniszczyli lub jeszcze bardziej zamaskowali wszelkie miejsca świadczące o ich bytności.

| OlyJedi Awatar sabkon
    Mieszka w
    Poland
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Fakt faktem Rosjanie nam sporo rozkradli, sporo trafiło dóbr kultury do prywatnych kolekcjonerów, co jakiś czas wypływa co nieco na różnych zagranicznych aukcjach.
    Zapraszam na http://sabkon.blogspot.com/. Blog fotograficzny pokazujący znane i nieznane miejsca w Polsce i na świecie. Na blogu znajdziecie moje autorskie zdjęcia m.in. zamków, pałaców, muzeów, bunkrów, fortów, sztolni, tuneli, opuszczonych fabryk, cmentarzy oraz miejsc turystycznych. Prócz zdjęć każde miejsce zawiera wyczerpujący opis historyczny.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

I to jest właśnie pokłosie powojenne. Penertowanie tejemnic Dolnego Śląska powinno być firmowane i finansowane wyłącznie przez władze państwowe i wojewódzkie pod szczególną ochroną. Znaleziska powinny zostać utajnione do czasu sprawdzenia ich ew. autentyczności czy własności. Tylko jestem ciekawy czy to realne??????

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sabkon Zobacz posta
    Fakt faktem Rosjanie nam sporo rozkradli, sporo trafiło dóbr kultury do prywatnych kolekcjonerów, co jakiś czas wypływa co nieco na różnych zagranicznych aukcjach.
    Zamożność społeczeństwa + zerowa edukacja + denna EntElEgEnckja która powinna dawać przykład więc po co komuś głupia historia i dziedzictwo narodowe? No sorry jakby dotyczyło to tych z dużymi nosami to zaraz byłaby afera na 150 fajerek, że anty-krowizm uprawiamy i nie dbamy o cudowne cuda. W mordę jeża codziennie 10 filmów i reportaży o nich na każdej stacji jakby naszej własnej historii nie było aż się wymiotować chce.
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Bo o takie "ogłupione" młode pokolenie obecna władza dba. Historia Polski pewnie niedługo przestanie być potrzeba, a przynajmniej jej szczegóły na pewno, już to widać. I będzie tak jak w Ameryce:
    student Uniwersytetu został zapytany przez korespondenta TVP (Mariusz Max Kolonko) czy wie kto wywołał powstanie Warszawskie, a on dopowiedział- chyba (ci z bliskiego wschodu)

Fakt autentyczny.

---------- Post dodany o 22:39 ---------- Poprzedni post był o 22:37 ----------

Nie piszę tego po złości lub dla prowokacji, ale żal patrzeć i słuchać dzisiaj młodych ludzi. Dlatego mam mnóstwo wątpliwości czy takie tajemnice jak te nie tylko z Dolnego Śląska zostaną zbadane i ujawnione.
    Niby nie na temat, ale.............